ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Μάχη σε όλα τα μέτωπα - Ολοκληρώνεται το σχέδιο των έξι μεταρρυθμίσεων –
 • .
 • .
 • .

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον 1ο νυχτερινό αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο Ωραιόκαστρο.

Ιουλίου 5, 2013
Από

 

Στον μυρωμένο βραδινό αέρα που θα μοσχοβολάει πεύκο και πουρνάρι θα διεξαχθεί ο  1ος Νυχτερινός  Αγώνας  ορεινής  ποδηλασίας  στο βουνό  του Ωραιοκαστρου,  που διοργανώνει  ο πρωτοπόρος  Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου. Οι νυχτερινοί ποδηλατικοί αγώνες  έχουν αρχίσει να οργανώνονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Στο Ωραιόκαστρο είναι η δεύτερη πανελλαδική διοργάνωση, αφού η πρώτη   γίνεται  εδώ και τρία χρόνια  στην Σφενδάμη Πιερίας «Sfendami Night Trail» με  μεγάλη επιτυχία. 

Ο  νυχτερινός  αγώνας  ορεινής ποδηλασίας στο Ωραιόκαστρο θα είναι δύο γύρων  12 χλμ. σε μονοπάτι και δασικούς δρόμους. Η εκκίνηση θα δοθεί  στις  20:30 στο πάρκο της Ολυμπιάδος-Πεύκων στην αρχή της Λ. Δημοκρατίας.  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη διαδρομή  λίγο πριν βραδιάσει, ενώ στο δεύτερο γύρο  θα ανάψουν τα φώτα. Η διαδρομή είναι διπλά σηματοδοτημένη με κορδέλες και φωσφορίζοντα ειδικά ταμπελάκια. Για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων  θα βρίσκονται στον αγώνα δύο ομάδες  διασωστών και φυσικά η ομάδα του συλλόγου  της διοργάνωσης .

Για τη συμμετοχή είναι υποχρεωτικός ο  κατάλληλος  εξοπλισμός  (κράνος και ειδικό φωτιστικό σώμα) και τα ποδήλατά  να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση.  Λόγω του ότι ο αγώνας θα είναι νυχτερινός,  η δυσκολία του είναι μεγαλύτερη και για αυτό απαιτείται από τους συμμετέχοντες να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλεια τους.

Απονομές θα γίνουν στους 3  πρώτους  νικητές γενικής κατάταξης και  στον  πρώτο θα δοθεί και μία κάμερα κεφαλής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Εκκίνηση και τερματισμός στην Πλατεία Ολυμπιάδος (παιδοπολη) 2 x 12km = 24km. Η διαδρομή ξεκινάει στην άσφαλτο με ανηφορική κατεύθυνση προς την είσοδο της παιδόπολης. Μετά από λίγη ανηφόρα η διαδρομή στρίβει δεξιά  σε μονοπάτι για να βγει  στο δασικό που έρχεται από το Λύκειο. Από εκεί ακολουθεί τον δασικό αριστερά, περνάει μπροστά από το BonChateau-εδώ θέλει πολύ προσοχή γιατί θα έχει γάμο και θα έχει αυτοκίνητα-  μέχρι το εκκλησάκι. Από εκεί κατηφορικό μονοπάτι μέχρι να ξαναβγεί στον απέναντι  δασικό που επιστρέφει  στο εκκλησάκι,

για να στρίψει αριστερά στην απότομη ανηφόρα μέχρι το δασικό που πάει δεξιά για να μπει στο δάσος με το μονοπάτι. Ε εάν φτάσετε εκεί μετά κατηφορίζετε  στο τερματισμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΕΦΗΒΩΝ 15 εως 18 ετών (υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα)
ΑΝΔΡΩΝ 19 έως 29 ετών
Κατηγορία 30 εως 39 ετων
Κατηγορία 40 έως 49 ετών
Κατηγορία + 50
Κατηγορία Νεανίδων/Γυναικών (1 κατηγορία)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας νυχτερινής trail διαδρομής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ανήλικοι από 15 μέχρι 18 χρονών με την παρουσία κηδεμόνα, που θα υπογράψει σχετική δήλωση. Όσοι δεν έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό  δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα (πριν την εκκίνηση όλοι οι αθλητές θα ελεχθούν αν ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης για τον συγκεκριμένο τύπο αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι και έχουν δηλώσει συμμέτοχη ήδη ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τους επιστρέψει το αντίτιμο της συμμετοχής)

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  × 4 = 28