Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες στον κόμβο του θανάτου και στην στάση της κόλασης στου Βερόπουλου στο Ωραιόκαστρο.

Αυγούστου 20, 2013
Από

 

Βάφτηκε με αίμα τελικά ο κόμβος   στου Βερόπουλου και ο οικισμός   των παλιννοστούντων πενθεί. Νεκρός ένας ηλικιωμένος που κάθονταν και περίμενε στη στάση του  λεωφορείου. Τραυματίες η μάνα με τις δύο κόρες Μ.Μ, Μ.Γ και Μ.Π που περίμεναν κι αυτές παρά δίπλα όμως όρθιες  και για αυτό σώθηκαν με κατάγματα και άλλα πολλαπλά  χτυπήματα.   Μία άλλη νεαρή όρθια και αυτή λίγο παραπέρα  που είδε το χάρο να περνάει  μπροστά απο τα μάτια  της,  ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Η στάση που την έστησαν από ότι  φαίνεται μόνο και μόνο για να φαίνεται το διαφημιστικό πλαίσιο διαλύθηκε στην κυριολεξία.

Ήταν θέμα χρόνου την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμοδίων να την πληρώσουν αθώοι πολίτες. Η θέση της στάσης από μόνη της  αποτελούσε μία πρόκληση ατυχήματος.  Ήταν μία παγίδα θανάτου για τους  ανυποψίαστους  εν ανανμονή επιβάτες που περίμεναν το λεωφορείο,

στην κυριολεξία πάνω στο  δρόμο, πάνω σε ένα δρόμο  χωρίς πεζοδρόμιο. Σε ένα δρόμο λαιμητόμο, σε ένα δρόμο για μερικούς ασυνείδητους οδηγούς   ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς  κανένα  μέτρο οδικής ασφάλειας για τους πεζούς και τους οδηγούς αφημένους   στην τύχη τους,   εκτεθειμένους   στις αναστροφές και στους  κυκλοφοριακούς κινδύνους , που σε εκείνο το σημείο είναι πολλοί, δυστυχώς πάρα πολλοί.

 Το πρωί της Τρίτης  περίπου στις 11 ένα  επιβατικό ΙΧ mini Cooper , κατέβαινε την οδό Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Όταν έφθασε στον κόμβο του Βερόπουλου, από την αντίθετη κατεύθυνση  ένα άλλο όχημα  έστριψε αριστερά προς το Βερόπουλο. Για να το  αποφύγει ο νεαρός οδηγός  έκοψε το τιμόνι του δεξιά με αποτέλεσμα να πέσει   πάνω στο τσιμεντένιο τοιχίο και από  εκεί αφού σύρθηκε 30-40 μέτρα να πέσει  πάνω  στη στάση και στους ανυποψίαστους  πολίτες,  σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο.  Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν στην  τροχαία η οποία διεξάγει ανακρίσεις για τα αίτια και τον υπαίτιο του ατυχήματος και οι άτυχοι τραυματίες στο νοσοκομείο.  

Η κυκλοφορία στο ρεύμα της καθόδου διακόπηκε για δύο ώρες.  Οι κάτοικοι των οικισμών των παλιννοστούντων για άλλη μία φορά εξέφρασαν την οργή τους και την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία των υπευθύνων. Ο  κόμβος του Βερόπουλου έχει τη δική του ιστορία με τα ατυχήματα που γίνονται συνεχώς εκεί. Άλλωστε δεν πέρασε αρκετό διάστημα από τότε που ένα άλλο όχημα στον κόμβο του Βερόπουλου έπεσε πάνω στην κολόνα με τους  φωτεινούς σηματοδότες  και τους έθεσε εκτός λειτουργίας. Τα φανάρια παρέμειναν  εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρειάστηκαν καταγγελίες και ρεπορτάζ από το oraiokastronet.gr για να ξεκουνηθούν οι αρμόδιοι και να επανορθώσουν τις ζημιές και να επαναλειτουργήσουν  τα φανάρια. 

Τώρα έστω και κατόπιν εορτής είναι μεγάλη ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα ο δήμος σε εργασίες συνολικής κυκλοφοριακής διευθέτησης του κόμβου για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.  Μέχρι τότε άμεσα ο δήμος να προχωρήσει στην  κατασκευή   νέας   θέσης   της στάσης  μέσα  στο τοιχίο του Βερόπουλου, σπάζοντας το, ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι οι πολίτες  κατά την αναμονή τους για το λεωφορείο   πάνω στο δρόμο, μόνο και μόνο για να εισπράτουν κάποιοι τα  λεφτά απο τις διαφημίσεις της στάσης.  Για να δούμε.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 − 2 =