ΟΧΙ από Δρυμό σε νέο λατομείο. Καραστεργίου: «Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη πληγή». Χατζηπαραδείσης: «κατακρεούργηση του περιβάλλοντος»

Σεπτεμβρίου 7, 2013
Από

 

Ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Δρυμού Πουλέκας Γιώργος, ο δημοτικός σύμβουλος Χατζηπαραδείσης Χ. και η σύμβουλος κα Καραβαρσάμη Ευαγγελία

 Αυτό τον μάρανε τον Δρυμό, να δεχθεί να ανοίξει άλλο ένα λατομείο στα σωθικά του. Το συμβούλιο  της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού είπε ομόφωνα όχι, στην ολική μετατροπή του Δρυμού σε σεληνιακό τοπίο. Αρνητική ήταν λοιπόν  η γνωμοδότηση κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου με   θέμα την «εκμίσθωση νέου  λατομικού χώρου γεωδών υλικών στο αγρόκτημα ΚΑΜΑΡΑ», για τις ανάγκες του έργου της κατασκευής της κάθετης οδού στην ΕΓΝΑΤΙΑ.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου Γιώργος Πουλέκας εισηγήθηκε  την μόνη πρόταση που μπορούσε να κάνει και δεν ήταν άλλη από την απόρριψη του σχετικού αιτήματος. Πρόταση με την οποία συμφώνησε με την μια  η κα  Καραβαρσάμη Ευαγγελία και στη συνέχεια όλα τα παρευρισκόμενα μέλη. Μάλιστα ο Θανάσης Δ. βρήκε την ευκαιρία να τονίσει μεταξύ άλλων «Ο δήμαρχος να δίνει μεγαλύτερη σημασία στο Δρυμό. Για αυτό παραιτήθηκε ο προηγούμενος πρόεδρος της κοινότητας. Θέλω να πιστεύω με τον νέο πρόεδρο να δίνει μεγαλύτερη σημασία» και κατέληξε λέγοντας «Ο Δρυμός δεν είναι κανένα μικρό χωριό. Είναι μεγαλοχώρι».  

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν  και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Δρυμού ο Καραστεργίου Ευάγγελος και ο Χατζηπαραδείσης Χρήστος. Ο Καραστεργίου Ε. τόνισε από τη μεριά του: «Ήδη στην περιοχή υφίσταται ένα λατομείο. Εάν θέλουν να πάρουν υλικά από το υπάρχον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχει όμως περιθώριο για δεύτερο λατομείο, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μια πληγή στο Δρυμό».  

Ο δε Χ. Χατζηπαρδείσης ανέφερε μεταξύ  άλλων. «Θα μιλήσω σαν πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου της ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά. Δύο φορές έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα σαν σύλλογος, στο Κολχικό και στον Μπογδάνι. Η εταιρεία παράνομα έπαιρνε χώματα και έκανε  αμμοληψία. Τα αποτέλεσμα ήταν η κατακρεούργηση του  τοπίου και του  περιβάλλοντος». Αναφέρθηκε επίσης στην τακτική των εταιρειών να προμηθεύονται παράνομα τα χωματοειδή υλικά με πρόσχημα το έργο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και κατέληξε «Οι ενέργειες αυτές των εταιρειών είναι παράνομες γιατί δεν αναφέρονται προφανώς στην αρχική μελέτη του έργου. Έχουμε ένα λατομείο, εάν ανοίξει  ένα ακόμη τότε σε ακτίνα 6 χλμ θα υπάρχουν μαζί με αυτό του Μεσαίου, τρία λατομεία. Σε μία περιοχή που προστατεύεται  από διεθνής σύμβαση, τη σύμβαση Ramsar, η οποία εκτός από τις λίμνες περιλαμβάνει και τον ευρύτερο ορεινό όγκο».     

Είναι περιττό να πούμε ότι εκ μέρους της διοίκησης δεν παραβρέθηκε κανένας στην συνεδρίαση.Ο Σαραμάντος και μόνο που  βλέπει πινακίδα προς Δρυμό, στρίβει στην αντίθετη κατεύθυνση.  Γιατί ως γνωστόν στο διαγωνισμό ποιος οικισμός  δεινοπάθησε πιο πολύ από τη διοίκηση του Σαραμάντου, την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά κατέλαβε επάξια  ο Δρυμός.  Τι να πρωτοθυμηθεί και τι να πρωτοπεί κανένας.  Τα «λάθη» στις χρεώσεις της ΔΕΗ στη τιμή ζώνης και στα τ.μ. που προκάλεσαν τόσο ταλαιπωρία και αναστάτωση  ή  το  σκάνδαλο των σκανδάλων της ακαταλληλότητας του νερού ή την εγκατάλειψη του οδικού δικτύου  και άλλων ών ούκ έστιν αριθμός. Κατάσταση που προφανώς ανάγκασε τον προηγούμενο πρόεδρο της κοινότητας σε παραίτηση για να περισώσει τουλάχιστον την προσωπική του αξιοπρέπεια και να μπορεί να κυκλοφορεί το χωριό.    

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 4 = 4