Ενάντια στην αναλογική εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στις επιτροπές του δήμου Ωραιοκάστρου και υπέρ των αποκλεισμών ο Εδιρνέλης. Γιατί;

Σεπτεμβρίου 10, 2014
Από

Δεν πέρασε λίγος καιρός  από την ορκωμοσία και ακολούθησε και  δεύτερο ατόπημα εκ μέρους του Εδιρνέλη,  στις δημαιρεσίες του δήμου αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα o Εδιρνέλης διαχώρισε τη θέση του από την υπόλοιπη αντιπολίτευση και συντάχθηκε επι της ουσίας με τις θέσεις του Σαραμάντου, διαχωρίζοντας έτσι και τη θέση του για άλλη μια φορά από την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο το ΚΚΕ δια του Α. Θεμμελή, όσο και η παράταξη του Γ. Παπακωνσταντίνου έγκαιρα με σαφή  τρόπο  δημόσια τοποθετήθηκαν πολύ πριν από  τις δημαιρεσίες, ξεκαθαρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ  της αναλογικής  εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  χωρίς  αποκλεισμούς στις επιτροπές του δήμου. Αυτή η θέση τηρήθηκε και στο Περιφερειακό συμβούλιο μετά από  πρόταση που κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ   κα Χαραλαμπίδου. Αυτή η τακτική ακολουθείται συνήθως  σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και από αυτές που  υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ. Γιατί όλοι   αποδέχονται εν πάση περιπτώσει τη συμμετοχή, τη  δημοκρατική και αναλογική εκπροσώπηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης στις επιτροπές του δήμου.

Σε όλη την Ελλάδα εκτός από το δήμο Ωραιοκάστρου, όπου ο Σαραμάντος, μαζί με τον Εδιρνέλη  αρνήθηκαν  στην πράξη να εκπροσωπηθούν αναλογικά όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί η παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας ζωής.

Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις,  «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης».   Η παράταξη του Εδιρνέλη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έβγαλε  μια ανακοίνωση περιβόλι, προκειμένου να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μάλιστα με αόριστες απειλές και καταγγελίες προφανώς εναντίον σε όσους  τολμούν να ασκήσουν κριτική στα καμώματα  του Εδιρνέλη.

Ας μάθει λοιπόν ο Εδιρνέλης, τώρα που εκλέχθηκε  δημοτικός σύμβουλος, ότι θα κρίνεται για την στάση του και για την κάθε ενέργειά του και ότι κανένας δεν είναι υπεράνω της κριτικής. Όσο και να φωνάζει και να διαμαρτύρεται δεν θα αποφύγει την κριτική των πολιτών και των τοπικών μέσων για τις ενέργειες του, πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας στο δημοτικό συμβούλιο. Και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά.

Είναι απαράδεκτη η τακτική που επέλεξε του αποκλεισμού  των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ψηφίζοντας μόνο τον ευατό του για τον επιπλέον λόγο ότι αυτή η στάση –άσχετα από προθέσεις- αντικειμενικά συμφέρει μόνο την μεγαλύτερη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η παράταξη του Σαραμάντου και η οποία κατέλαβε όλες τις   θέσεις.

Και πολύ περισσότερο όταν όλα τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες αρχές και θέσεις ενός κόμματος – του ΣΥΡΙΖΑ-  το οποίο δεν μπορείς να επικαλείσαι μόνο όποτε σε «συμφέρει». Γκέγκε;

 

Υ.Γ.  Και για όσους δεν ξέρουν και για να μαθαίνουν ας διαβάσουν  τι έγινε  στην Περιφέρεια, από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση της Δ. Χαραλαμπίδου για αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην οικονομική και μητροπολιτική  επιτροπή, πέρασε στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 

Αυτή ήταν πάγια θέση και προεκλογικά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υιοθετήθηκε από τον Γ. Ιωαννίδη, τον Μ. Μπόλαρη, τη Ν. Παυλίδου και τον Μ. Τρεμόπουλο και εν μέρει από τον Γ. Ζιώγα.

» Το συμφέρον των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας επιβάλλει την συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε όλα τα πεδία συζήτησης και απόφασης ώστε τουλάχιστον να διασφαλίζεται η δημοσιότητα, η διαφάνεια, ο έλεγχος και η κατάθεση των εναλλακτικών προτάσεων στα όργανα της Περιφέρειας. Όποιος δεν φοβάται τον δημόσιο διάλογο και δε συνηθίζει τις λογικές των απόλυτα ελεγχόμενων  συνεδριάσεων σε σκοτεινά γραφεία, δεν έχει κανένα λόγο να αρνηθεί την πρόταση για αναλογική εκπροσώπηση» ανέφερε προ ημερών σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα προαναγγέλλοντας κοινές δράσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις της Αριστεράς και της Οικολογίας.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 × 8 =