Οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σεπτεμβρίου 18, 2014
Από

Η πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι κα Αντωνιάδου Ρένα, η κα Βαμβάκη- Λιμπατέ Χριστίνα και η κα Λύσσα Βασιλική

Ορίστηκαν επιτέλους έστω και μετά εμποδίων τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημόσιου δικαίου του δήμου. Χρειάστηκαν   δύο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, άπειρη υπομονή και αρκετός χαμένος χρόνος  για να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που έθετε και οι κωλυσιεργίες   που προκαλούσε,  η μείζονα αντιπολίτευση.  Τελικά ο δήμος Ωραιοκάστρου απέκτησε   τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών  επιχειρήσεων, οργανισμών και επιτροπών, που θα ασχοληθούν με  τους κρίσιμους  τομείς  της  πρόνοιας, του πολιτισμού, της ύδρευσης και αποχέτευσης και της εκπαίδευσης.   Οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι είναι άτομα με εμπειρία και γνώσεις, άτομα με κοινωνική δράση και προσφορά. Αναλαμβάνουν μια μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη του δημάρχου Ασ. Γαβότση, στην εμπιστοσύνη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά κυρίως στις προσδοκίες κι απαιτήσεις των δημοτών.

Στον Δημοτικό Οργανισμό  Πρόνοιας  & Πολιτισμού (ΔΟΠΠΑΩ)  Πρόεδρος η κα  Αντωνιάδου Ρένα από Ωραιόκαστρο και Αντιπρόεδρος ο Πανούσης Άγγελος από Ωραιόκαστρο.

Στην δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση (ΔΗΚΕΩ) πρόεδρος ο Ζιακούλης Ηλίας από Ωραιόκαστρο και Αντιπρόεδρος ο Τσολάκης Χρήστος, από Πεντάλοφο.

Οι τέσσερις πρόεδροι- "σωματοφύλακες" του δημάρχου. Χατζηαντωνίου Ευάγγελος, Ζιακούλης Ηλίας, Παπαδόπουλος Νίκος και Πορφυριάδης Παντελής.

Στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης , (ΔΕΥΑΩ) πρόεδρος ο Παπαδόπουλος Νίκος  από Λητή και αντιπρόεδρος ο Δουδουλάκας Γρηγόρης από Μελισσοχώρι.

Στην Σχολική Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου Ευάγγελος από Λητή και Αντιπρόεδρος η κα Λύσσα Βασιλική από Ωραιόκαστρο.

Στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόεδρος ο Πορφυριάδης Παντελής από Ωραιόκαστρο και Αντιπρόεδρος η κα Βαμβάκη- Λιμπατέ Χριστίνα από Δρυμό.

Σε όλες τις επιτροπές εξασφαλίστηκε η συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πλην της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» η οποία ενώ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των μελών της σε ορισμένα διοικητικά συμβούλια τελικά αποκλείστηκε.

 Αναλυτικά οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών του δήμου Ωραιοκάστρου.

ΔΟΠΠΑΩ-  Πρόεδρος η κα  Αντωνιάδου Ρένα

Εργαζόταν  επί 20 χρόνια στις Χημικές Βιομηχανίες Βορείου Ελλάδος (ΧΒΒΕ-ΒΦΛ) στη θέση Κατάρτισης και Ελέγχου Εφαρμογής Προϋπολογισμού. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον κλάδο της και δραστηριοποιήθηκε σε αθλητικούς συλλόγους του Ωραιοκάστρου. Με τον σύζυγό της Γιώτη Παπαδόπουλο και τις δύο κόρες τους κατοικούν τα τελευταία χρόνια στο Ωραιόκαστρο.

 ΔΟΠΠΑΩ-  Αντιπρόεδρος  Πανούσης Άγγελος

Οικονομολόγος  της  Σχολής  Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ και κάτοχος Μεταπτυχιακού  στη Δημόσια Διοίκηση Ολικής Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε  στον ιδιωτικό τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική υπηρεσία Δήμου και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και τώρα  είναι προϊστάμενος στο Σ.Δ.Ο.Ε.   Είναι εκπαιδευτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθώς και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα. Με τη σύζυγό του Μαρία Κομνηνού, Ψυχολόγο, και τα δύο τους  παιδιά κατοικούν τα τελευταία χρόνια  στο Ωραιόκαστρο.

ΔΗΚΕΩ

ΔΗΚΕΩ – Πρόεδρος ο Ζιακούλης Ηλίας

Ο  Ελασσονίτης Ζιακούλης σπούδασε  στο Τ.Ε.Ι Πειραιά στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων .Είναι ιδιοκτήτης καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας.  Είναι πρόεδρος της Δ. Τ.Ο Ν.Δ Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας, Καλλιθέας,  Πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργοί Πολίτες και μέλος συλλόγων του Ωραιοκάστρου, στο οποίο διαμένει τα τελευταία χρόνια με την τρίτεκνη οικογένειά του.

ΔΗΚΕΩ- Αντιπρόεδρος  Τσολάκης Γιώργος

Ο Τσολάκης Γιώργος γεννήθηκε και μένει μόνιμα στον Πεντάλοφο με την οικογένειά του. Πρόεδρος για δύο τετραετίες της κοινότητας Πενταλόφου και στη συνέχεια δημοτικός σύμβουλος, ενώ ανέπτυξε δράση στον πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο του χωριού.

ΔΕΥΑΩ

ΔΕΥΑΩ- πρόεδρος ο Παπαδόπουλος Νίκος  

Γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στη  Λητή, με τη σύζυγό του και έχουν  τρία παιδιά. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. και υπήρξε υπάλληλος της Δ.Ε.Η. στην οποία ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολείται  από το 1978, σαν σύμβουλος και στη συνέχεια σαν πρόεδρος της κοινότητας Λητής. Υπήρξε  αντιδήμαρχος του Δήμου Μυγδονίας.

ΔΕΥΑΩ- αντιπρόεδρος  Δουδουλάκας Γρηγόρης

Γεννήθηκε,  μεγάλωσε και μένει στο Μελισσοχώρι με τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Με τα κοινά ασχολείται από το 1986, ως  κοινοτικός σύμβουλος , ως τοπικός σύμβουλος, ως πρόεδρος διαφόρων επιτροπών  και ως Αντιδήμαρχος του δήμου Μυγδονίας.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΕΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόεδρος- Χατζηαντωνίου Ευάγγελος

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λητή, με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους. Εργάζεται στη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ» ως προϊστάμενος στο τμήμα διοίκησης και μεταφοράς προϊόντων. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση ως εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στην «ΑΓΝΟ». Ήταν  δημοτικός σύμβουλος στο Δ.Μυγδονίας  και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου.

Αντιπρόεδρος Λύσσα Βασιλική

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος,  κατοικεί  στο Ωραιόκαστρο από το 1996,  με τον σύζυγό της δικηγόρο  Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνο και τα   δύο κοριτσάκια τους.  Έχει πολλές συμμετοχές σε προγράμματα, σεμινάρια και συνέδρια. Ανέπτυξε πλούσια δράση στους συλλόγους γονέων και είναι εθελόντρια στο σύλλογο  «Αυτισμός-Ελπίδα»  και  Συνυπάρχω» και βέβαια μέλος και δασκάλα πολλών χορευτικών τμημάτων.

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόεδρος – Πορφυριάδης Παντελής

Κατοικεί στο  Ωραιόκαστρο τα τελευταία χρόνια και σπούδασα στο Τ.Ε.Ι Λάρισας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και στη ΠΑ.ΤΕ.Σ ΣΕΛΕΤΕ .

Εργάζεται   ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στον ΟΑΕΔ καθώς και  στα ΕΠΑΛ, ενώ  ταυτόχρονα διατηρεί  συνεργείο ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος φορέων και συλλόγων του Ωραιοκάστρου και μέλος του γενικού συμβουλίου εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης.

Αντιπρόεδρος – Βαμβάκη- Λιμπατέ Χριστίνα

Γεννήθηκε  στην Θεσσαλονίκη, μένει στο Δρυμό, σπούδασε στον τομέα Οικονομίας Διοίκησης και Προγραμματίστρια Η/Υ και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τα κοινά με την εκλογή της στο  τοπικό  συμβούλιο του Δρυμού.  Διετέλεσα μέλος της Επιτροπής Παιδείας και  της επιτροπής Αθλητικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Μυγδονίας.  Ασχολείται επίσης με τον αθλητικό Σύλλογο ΤΑΕ-KWON-DO Δρυμού.

Οι θέσεις που πήρε η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ» . Δελτίο Τύπου

 Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου η συγκρότηση, με τον ορισμό τακτικών και αναπληρωματικών μελών, των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ συμμετέχει στον Πολιτιστικό Οργανισμό Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω)  με το Νίκο Πασσιά (αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ.), στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (Δ.Ε.Υ.Α.Ω) με τη Ανθή Κατσίκα (αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.), στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου, με τον Ιωσήφ Σπανόπουλο (αναπληρωματικό μέλος) και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου με τον Γρηγόρη Εδιρνέλη (αναπληρωματικό μέλος).

                                     Το γραφείο επικοινωνίας

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 − = 3