Επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις για το λεγόμενο «Κοινωνικό Ιατρείο» στο Ωραιόκαστρο.

Σεπτεμβρίου 28, 2014
Από

Και με τον θύτη και με τα θύματα δεν γίνεται. Αυτό ισχύει για τον Π. Τσακίρη, υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ, που αφού δεν εκλέχθηκε διορίστηκε από τον Άδωνη Γεωργιάδη  αναπληρωτής διοικητής  του Νοσοκομείου Αγ. Δημήτριος Θεσσαλονίκης  και  βρίσκεται πίσω από το λεγόμενο «Κοινωνικό ιατρείο», όπως φάνηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε.  Δεν αμφισβητούμε- το αντίθετο- τις προθέσεις του φιλανθρωπικού σωματείου «Χ. ΤΣΕΛΕΠΙΔΗ» και προσωπικά του Π. Τσακίρη,  αλλά για λόγους δεοντολογίας δεν μπορεί να εκπροσωπείται ένα σωματείο από έναν κυβερνητικό παράγοντα, που υλοποιεί μια καταστροφική πολιτική, καταδικάζοντας εκατομμύρια συμπολίτες μας στην εξαθλίωση, στην φτώχεια και στην στέρηση του δικαιώματος της ιατρικής περίθαλψης.

Με το ένα χέρι δηλαδή να καταστρέφεις  τη δημόσια υγεία εφαρμόζοντας την πιο παράλογη, την πιο τυχοδιωκτική, την πιο καταστροφική  κυβερνητική πολιτική και με το άλλο να προσφέρεις  φιλανθρωπικό έργο στα θύματα, φαντάζει λίγο σουρεαλιστικό εάν δεν είναι υποκριτικό.

Ίσως έτσι εξηγείται και το πέπλο της «διακριτικότητας» και μυστικισμού που περιβάλλει  τη δημιουργία και τη λειτουργία του λεγόμενου «κοινωνικού ιατρείου». Ούτε τα ονόματα γιατρών δίνονται στην δημοσιότητα, ούτε ποιοι και πως οι  δικαιούχοι κλείνουν τα ραντεβού. Για λόγους διακριτικότητας λέει, λες και φταίνε οι χιλιάδες επαγγελματίες που έμειναν ανασφάλιστοι, λες και φταίνε οι χιλιάδες άνεργοι που έμειναν χωρίς δουλειά και ιατρική περίθαλψη και θα πρέπει να νοιώθουν άσχημα και να ντρέπονται αυτοί, αντί να ντρέπονται όσοι εφαρμόζουν και υποστηρίζουν την εξωφρενική πολιτική της λιτότητας και των περικοπών των Σαμαροβενιζέλων.

Σε ερώτηση δε  εάν απευθύνθηκε επίσημα και εγγράφως σε άλλους τοπικούς φορείς όπως  δήμο και εκκλησία, ώστε να πάρει μια άλλη διάσταση η πρωτοβουλία και να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις για τυχόν σκοπιμότητες, η απάντηση ήταν ότι έγινε, αλλά μόνο στα λόγια, προφορικά.

Η ενδεικτική δε προχειρότητα συνεχίζεται χαρακτηριστικά και στο θέμα της επάνδρωσης του εγχειρήματος με εθελοντές, οι οποίοι θα αναζητηθούν μετά την εξαγγελία της έναρξης της λειτουργίας του «κοινωνικού ιατρείου».

Για αυτό καλά είναι τέτοιου είδους εγχειρήματα, σαν το «κοινωνικό ιατρείο» να αναλαμβάνονται από ευρύτερους κοινωνικούς  φορείς, όπως οι δήμοι με την στήριξη των άλλων φορέων κι όχι το αντίθετο,  ώστε να μην δημιουργούνται σκιές και επιφυλάξεις  περί των προθέσεων και για τυχόν σκοπιμότητες.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 + 2 =