Πόσο καιρό έπιναν κολοβακτηρίδια οι άνθρωποι; Τίθεται θέμα παραίτησης του προέδρου της δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ωραιοκάστρου;

Μαΐου 25, 2012
Από

Για ένα θέμα για το οποίο έχει παρέμβει εισαγγελέας, για ένα θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία, ο δήμος  Ωραιοκάστρου, δεν έβγαλε  ούτε  μία ανακοίνωση. Μία ανακοίνωση με την οποία είτε να διέψευδε τη Διεύθυνση υγιεινής για την ακαταλληλότητα του νερού, είτε να αναλάμβανε τις ευθύνες του, που  θα σήμαινε το λιγότερο την παραίτηση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, για να μην θεωρηθεί ότι τον καλύπτει, σε βάρος της υγείας των κατοίκων. Μέχρι στιγμής η διοίκηση του δήμου, ο δήμαρχος Δ. Σαραμάντος δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αφήνει   μόνους τους κατοίκους στην αγωνία τους, στην αβεβαιότητα και στις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις του προβλήματος στην υγεία τη δικιά τους και των παιδιών τους.

Όσο όμως η δήμαρχος δεν μιλάει, τόσο πληθαίνουν τα ερωτήματα, για αυτό το τεράστιας σημασίας θέμα. Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, με έγγραφό της με ημερομηνία 27/12/2011, όπως αποκάλυψε η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»,  ανακοίνωνε τα αποτελέσματα χημικής ανάλυσης νερού και σημείωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση και επιβλαβές για την δημόσια υγεία». Και καλούσε  το δήμο «να προβείτε σε επανορθωτικά μέτρα για την αποκατάσταση της ποιότητας του πόσιμου νερού στους οικισμούς ΛΗΤΗΣ και ΔΡΥΜΟΥ». Το έγγραφο αυτό το είχε αποστείλει στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και το κοινοποιούσε και στο δήμο. Το εύλογο ερώτημα λοιπόν μετά από όλα αυτά είναι εάν ο δήμος πήρε τα επανορθωτικά μέτρα.  Να ένα καλό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος.

Με άλλο έγγραφό της, η  Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου με ημερομηνία 17/11/2011 ενημέρωνε τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ωραιοκάστρου, για τα αποτελέσματα «Μικροβιολογικής εξέτασης νερού», διαπιστώνοντας ότι το δείγμα του νερού του Πενταλόφου «δεν εκπληρώνει τους όρους της α)» δηλ. την ΚΥΑ «περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», διότι βρέθηκαν κολοβακτηρίδια, το ίδιο και για το δείγμα από την Νεοχωρούδα. Επίσης σημείωνε  ότι το νερό δεν ήταν χλωριωμένο και υπενθύμιζε «η χλωρίωση είναι υποχρεωτική, πρέπει να εφαρμόζεται συνεχώς».  Τι έκανε λοιπόν  ο δήμος για αυτά που συνιστούσε η διεύθυνση υγιεινής;

Αφού απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα ο δήμαρχος, μετά πρέπει να μάθουν οι κάτοικοι από πότε πίνουν αυτό το ακατάλληλο νερό. Οι  έλεγχοι  με τους οποίους βγήκε ακατάλληλο το νερό,   έγιναν τον Νοέμβριο  και τον Δεκέμβριο του 2011. Πότε είχαν  πραγματοποιηθεί οι προηγούμενοι έλεγχοι με τους οποίους διαπιστώνονταν  ότι το νερό ήταν κατάλληλο; Εάν έχει να προσκομίσει τέτοιο χαρτί ο δήμος, τότε θα μάθουν και οι κάτοικοι για πόσο καιρό πίνουν το ακατάλληλο νερό, με τα νιτρικά άλατα και κολοβακτηρίδια.

Έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε, το θέμα μόλις άνοιξε.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 + = 11