Παιχνίδια με την ονοματοδοσία σε πλατεία- πάρκο του Ωραιοκάστρο. Πράξη ασέβειας και προσβολής της μνήμης.

Οκτωβρίου 13, 2014
Από

Μεγάλη ασέβεια  και  προσβολή της μνήμης  δύο ανθρώπων του Πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Φράγκου και του τ. προέδρου Δ. Κασιμίδη, που προσέφεραν και τίμησαν το Ωραιόκαστρο. Μιλάμε για το πάρκο που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εκεί όπου βρίσκεται και το μνημείο των ηρώων και το οποίο φέρει με απόφαση της  «Επιτροπή ονοματοδοσίας οδών και πλατειών του Δήμου»  το όνομα του Πρωτοπρεσβύτερου  Νικόλαου Φράγκου του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Στη συνέχεια από την άλλη είσοδο του πάρκου από την οδό Β. Γεωργίου -πριν από τις εκλογές- σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη,  αναρτήθηκε  μια άλλη πινακίδα που πληροφορούσε ότι το  πάρκο απέκτησε κι άλλο  όνομα το οποίο  είναι  τέως προέδρου της κοινότητας του Ωραιοκάστρου Δ. Κασιμίδη.

Δεν ξέρουμε  εάν αυτά τα παιχνίδια με την ονοματοδοσία του συγκεκριμένου πάρκου εξυπηρετούσαν προεκλογικές σκοπιμότητες και με ποιου ευθύνη τοποθετήθηκε η νέα πινακίδα και εάν υπάρχει σχετική απόφαση του δήμου.  Αυτό που ξέρουμε είναι ότι  το χρέος του δήμου  απέναντι  στην τοπική ιστορία και στους ανθρώπους της, είναι  να τιμάει  ουσιαστικά τη μνήμη τους, χωρίς αναχρονιστικές συμπεριφορές.   Και πράξεις σαν αυτή  της διπλής ονοματοδοσίας μόνο ως ασέβεια μπορεί να εκληφθεί απέναντι στη μνήμη  αυτών των ανθρώπων.

Το τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε  για  τη διπλή ονοματοδοσία ήταν ότι τον ίδιο χώρο τον χαρακτήρισαν και πάρκο και πλατεία. Έτσι αφού είχε δοθεί στην  πλατεία το όνομα του Πρωτοπρεσβύτερου, αυτοί βάπτισαν την πλατεία πάρκο και  έδωσαν και το δεύτερο όνομα, για τον ίδιο χώρο.

Τι να πεις,  τα λόγια περιττεύουν. «Νίψον ανομήματα  μη μόναν όψιν»

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to Παιχνίδια με την ονοματοδοσία σε πλατεία- πάρκο του Ωραιοκάστρο. Πράξη ασέβειας και προσβολής της μνήμης.

  1. Καραθανάσης Νικόλαος on Οκτωβρίου 14, 2014 at 18:53

   Καραγκιοζιλίκια!!! Δεν μπορεί ο καθένας αυθαίρετα να βαφτίζει πάρκα και πλατείες. Η νέα δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος, αλλιώς έχουν δίκαιο αυτοί που πιστεύουν ότι η νέα πινακίδα τοποθετήθηκε προεκλογικά μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  5 × 8 =