ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-
 • .
 • .
 • .

Πολιτικός Χουλιγκανισμός. Γροθιές, βρισιές, τσιρίδες και απειλές μεταξύ του πρώην αντιδημάρχου Ωραιοκάστρου Κ. Δούμπαλα και του πρώην κοινοτάρχη του Πενταλόφου. Kαταδικάζει το περιστατικό ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ασ. Γαβότσης

Δεκεμβρίου 5, 2014
Από

Πολιτικός Χουλιγκανισμός. Γροθιές, βρισιές, τσιρίδες και απειλές είναι τα μόνα που ξέρουν. Η συμπεριφορά τους παραπέμπει στους ανθρώπους του Νεάντερταλ, εάν δεν τους αδικούμε κι αυτούς.

Καταδικάζει φυσικά και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ασ. Γαβότσης το «θλιβερό συμβάν», όπως επιεικώς το χαρακτηρίζει και περιμένουμε και από τις άλλες παρατάξεις και ειδικότερα την παράταξη του Κ. Δούμπαλα, αλλά  και από τον πρώην δήμαρχο να το καταδικάσουν.   Δεν πρόκειται όμως για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πολλές φορές σημειώθηκαν και καταγγέλθηκαν ανάλογες συμπεριφορές στο δημοτικό συμβούλιο του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου, κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης, ακόμη και σε βάρος του σημερινού δημάρχου.

Μπροστά στο περιστατικό που έγινε το βράδυ της Τρίτης στη συνέλευση του Πενταλόφου, ήταν σχεδόν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το θέμα της συνέλευσης ήταν η μεταφορά ή όχι της έδρας μιας δημοτικής επιχείρησης από τον Πεντάλοφο. Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο προηγούμενος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντος χαρακτήρισε τον Γ. Τσολάκη, παλιό κοινοτάρχη και νυν αντιπρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, «κολοτούμπα» και αποχώρησε.  Ανταπάντησε ο Γ. Τσολάκης για τα έργα της προηγούμενης διοίκησης και ήρθε αμέσως μετά από λίγο και ο πρώην αντιδήμαρχος του Σαραμάντου, ο Κ. Δούμπαλας  και εκτυλίχθηκαν οι γνωστές εικόνες της ντροπής με γροθιές και κλωτσιές.

Οι κάτοικοι μας παρακάλεσαν να το αποσιωπήσουμε, να μην αναφέρουμε το περιστατικό  για να μην γίνει «ρεζίλι το χωριό», όπως μας είπαν. Το σεβαστήκαμε, παρότι διαφωνούμε με αυτή την νοοτροπία. Γιατί πιστεύουμε ότι τέτοια περιστατικά χουλιγκάνικης βίας όσο τα κρύβεις τόσο αυτά αναπαράγονται. Αυτή η τακτική της αποσιώπησης, είναι που έθρεψε αυτές τις συμπεριφορές στο χωριό.

Εάν θέλουν –κυρίως τα νέα παιδιά του Πενταλόφου, που μόνο και μόνο για αυτά συμφωνήσαμε- να απαλλαχτεί το χωριό τους από αυτό το άγος, τότε μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Η καταγγελία και η δημοσιότητα. Μόνο έτσι  ο δράστης ή οι δράστες θα συμμορφωθούν  ή θα πάνε  στο αυτόφωρο. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Και ας μην ξεχνάμε ότι και σε αυτές τις περιπτώσει η σιωπή είναι συνενοχή.

Η δήλωση  του δημάρχου Ωραιοκάστρου που καταδικάζει τη βία:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζει τα περιστατικά βίας

ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης

 Με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης στον Πεντάλοφο μεταξύ του αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΩ και του πρώην αντιδημάρχου, της διοίκησης Δ. Σαραμάντου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Πρόκειται για ένα θλιβερό συμβάν το οποίο προσβάλει βάναυσα τη δημοκρατία, ευτελίζει τη διαδικασία του διαλόγου και υποβαθμίζει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήταν ένα αδιανόητο και ανεπίτρεπτο γεγονός, το οποίο δεν αρμόζει σε αιρετούς εκπροσώπους του δήμου μας και φυσικά το καταδικάζω».

 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας

και δημοσίων σχέσεων

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  − 6 = 0