Όταν ένας αμφιλεγόμενος δήμαρχος και ένας αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος αντιπαρατίθενται για το μεγάλο τίποτα.

Μαρτίου 2, 2015
Από

Ουδείς  έχει αντιληφθεί  τον λόγο της «παρεξήγησης» των δύο ανδρών, του δημάρχου Γαβότση και του υποψήφιου δημάρχου Γ.  Εδιρνέλη, που βρίσκονται -κατά την προσφιλή συνήθεια του ενός- ακόμη και στα πρόθυρα των δικαστικών αιθουσών.   Αυτή η ένταση  με προσωπικές βολές και  άθλια υπονοούμενα, εκ μέρους του δημάρχου,  ταλαιπωρεί εδώ και δύο συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο, λες και ο δήμος δεν έχει άλλα προβλήματα  να ασχοληθούν, την ώρα μάλιστα που αυτά επιδεινώνονται.

Μιλάμε για ένα δήμαρχο  που λόγω ίσως και των συνθηκών, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του δήμου, πολύ περισσότερο να σχεδιάσει και να παράγει έργο. Από την αρχή ακόμη  της θητείας του,  δείχνει να δυσκολεύεται να επιβληθεί, όποτε  δεν  άγεται και φέρεται από τους δελφίνους-αντιδημάρχους και τα καπρίτσια των αφηνιασμένων για εξουσία παρατρεχάμενών του. Να ανέχεται  μοιραία και άβουλα,  φαινόμενα προσωπικής στρατηγικής, αδιαφάνειας και παραλυσίας  του δήμου, που φέρνουν όλο και πιο  κοντά το διαλυτικό τέλος μαζί με τον διασυρμό, πολύ πριν  από τη λήξη της θητείας.

Ο δε  Γ. Εδιρνέλης, αφού απέτυχε σαν υποψήφιος  δήμαρχος, τώρα δείχνει να δυσκολεύεται να πετύχει και στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα. Αδυνατεί να παράγει αυτοδιοικητικό λόγο, αδυνατεί να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο να αφουγκραστεί και να εκφράσει τις ανάγκες των δημοτών και του δήμου. Ακόμη και για τα δύο ζητήματα που θεωρούνται ύψιστης σημασίας για τους δήμους, τη  διαχείριση των απορριμμάτων και την  προστασία των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να παρέμβει και να τα αναδείξει.  Αδυνατεί επιπλέον να λειτουργήσει ενωτικά, παρά μόνο διασπαστικά και διχαστικά στο χώρο του. Τέλος αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για το εκλογικό αποτέλεσμα  που συνιστά αποδοκιμασία από  το σύνολο των ψηφοφόρων και πιο ειδικά από τους ψηφοφόρους  του πολιτικού χώρου που υποστήριζε την υποψηφιότητα του, συνεχίζει για να μετατρέψει  το μονοψήφιο ποσοστό του,   σε  δεκαδικό, που θα έλεγε κι ένας πλακατζής.  Εξάλλου η  κίνηση να αναγνωσθεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα υποστήριξης του Γ. Εδιρνέλη, από  την παράταξή που είναι επικεφαλής!!!!, εκτός από  την παγκόσμια πρωτοτυπία της,  μόνο ως εκδήλωση ανησυχίας για τη θέση του  μπορεί να εκληφθεί. Όπως άλλωστε συνέβη και παλιότερα με την  πρόθεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να «πετάξει» έξω από το δημοτικό συμβούλιο  τους bloggers και τα site, που επίσης μόνο ως ένδειξη φόβου και αδυναμίας  της   ευάλωτης  εξουσίας,  μπορεί να εκληφθεί.

Ας είναι καλά τουλάχιστον ο άνθρωπος, που μας έκανε να  γελάσουμε, αλλά  και  να θυμηθούμε τον A. Camus που σημείωνε: «Ο σκλάβος ξεκινά ζητώντας δικαιοσύνη και καταλήγει να περιμένει να φορέσει ένα στέμα»,  έστω και ένα στεματάκι  στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 4 = 6