Ο Π. Αταμιάν και ο θλιβερός ξεπεσμός της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μαρτίου 6, 2015
Από

 Η   αντιμετώπιση  της ανθρωπιστικής  κρίσης  είναι έξω από τις προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου, γιατί ίσως η παραδοχή της να έρχεται σε αντίθεση με τις κομματικές  επιλογές μελών  της διοίκησης, που έτρεχαν πίσω από τους υποψήφιους της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από την απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Π. Αταμιάν, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αλί και τρις αλί  για  τον δήμο Ωραιοκάστρου και τους πολίτες  που οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση από  τις πολιτικές των μνημονίων και  έχουν ανάγκη από την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο  Π. Αταμιάν,  ο  αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής & αλληλεγγύης , δηλώνει επί της ουσίας με την πνιχτή  φωνούλα  του, ότι εδώ και έξι μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ανθρωπιστική κρίση και ότι μέχρι τον Απρίλη θα τα κάνει όλα.  Και το  κοινωνικό  παντοπωλείο και το κοινωνικό  ιατρείο και προπαντός την παροχή τροφίμων και γευμάτων.  Δεν πρόκειται φυσικά να γίνει τίποτα από αυτά.   Εν γνώσει του ή κοροϊδεύοντας εν αγνοία του, τον κόσμο, ο Π. Αταμιάν υπόσχεται  πράματα που δεν πρόκειται να γίνουν, εκτός αν ασκηθεί μεγάλη πίεση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κυρίως από  τους πολίτες.  Η κοροϊδία και η απάτη δεν έχουν τελειωμό.

Η ακατάσχετη φλυαρία στις εσχατιές της ανυποληψίας, δεν μπορεί  να κρύψει  τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης και του αρμόδιου αντιδημάρχου προσωπικά.

Κι όλα αυτά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν προβλεφτεί οι ανάλογες δαπάνες που απαιτούνται για την υλοποίηση των παραπάνω, από τον προϋπολογισμό του δήμου που ψηφίστηκε για το 2015, αλλά και από ότι φαίνεται,  λόγω  έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Έτσι ούτε χώρος  για το κοινωνικό παντοπωλείο, ούτε για το κοινωνικό ιατρείο, βρέθηκε, ούτε δόθηκαν λύσεις που δεν χρειάζονται λεφτά.  Έδωσαν λέει τα Χριστούγεννα σε 190 οικογένειες του δήμου πακέτα με τρόφιμα που δόθηκαν απο προσφορές εταιρειών κι αυτό ήταν. Το λένε και δεν ντρέπονται. Εάν  υποθέσουμε ότι όλα αυτά γίνονται από άγνοια, επειδή δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι του δήμου τον τρόπο, τότε δεν έχουν παρά να ρωτήσουν την ενορία της εκκλησίας, για να μάθουν, πως αναπτύσσει ανάλογες δράσεις, χωρίς φυσικά να ξοδεύει ούτε ένα ευρώ. Γιατί είναι ζήτημα επιλογών και κοινωνικής  ευαισθησίας.

Τι αμαρτίες πληρώνει  ο ερίφης;   «Ουκ αν μάθεις παρά του μη γνωρίζοντος».

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 + 4 =