Υποτιμούν την ημέρα της γυναίκας, υποτιμούν και την νοημοσύνη των γυναικών. Για την εκδήλωση του δήμου Ωραιοκάστρου στις 8 Μάρτη.

Μαρτίου 7, 2015
Από

Πώς να το κάνουμε,  αυτή η  κοσμική φιλανθρωπία  του lifestyle, υποτιμά την νοημοσύνη όλων και παραπέμπει σε μια μίζερη  τριτοκοσμική πλευρά της ελληνικής   πραγματικότητας, στην οποία επιλέγει να βρίσκεται  η διοίκηση του δήμου.

Πριν από 17 αιώνες περίπου, ο  χριστιανός φιλόσοφος, ο Γρηγόριος Νύσσης, απευθυνόμενος προς την πλουτοκρατία της εποχής του, έλεγε: «Αν γνώριζε ο φτωχός από πού προσφέρεις την ελεημοσύνη, δε θα τη δεχόταν, γιατί θα αισθανόταν σα να έμελλε να γευτεί σάρκες αδελφικές και αίμα συγγενών του. Θα σου πετούσε δε κατάμουτρα τούτα τα λόγια τα γεμάτα θάρρος και φρονιμάδα: Μη με θρέψεις, άνθρωπε, από τα δάκρυα των αδελφών μου. Μη δώσεις στο φτωχό ψωμί βγαλμένο από τους στεναγμούς των άλλων φτωχών. Μοίρασε στους συνανθρώπους σου όσα με αδικίες μάζεψες και τότε θα παραδεχτώ την ευεργεσία σου. Ποιο το όφελος, αν δημιουργείς πολλούς φτωχούς (με την εκμετάλλευση) κι ανακουφίζεις ένα (με την ελεημοσύνη); Αν δεν υπήρχε το πλήθος των τοκογλύφων (των εκμεταλλευτών γενικά), δε θα υπήρχε ούτε η στρατιά των πεινασμένων..« ( Κατά Τοκιζόντων).

Προκαλεί λοιπόν ο δήμος Ωραιοκάστρου  όταν επιλέγει  την ημέρα της γυναίκας, να τιμήσει  μια γυναίκα από έναν άλλο κόσμο, από τον κόσμο που κυκλοφορεί με θωρακισμένα αυτοκίνητα, με συνοδούς ή σωματοφύλακες  και  με κότερα που φέρουν  το όνομά τους.

Δεν γίνεται όλες οι κυρίες  «αυτής της  κοινωνίας» να «έχουν  από έναν  σύλλογο» για να φτιάχνουν την «καλή» τους εικόνα  από γκαλά σε  γκαλά  και από δεξίωση σε δεξίωση. Η κοινωνική ευθύνη δεν μπορεί να στηρίζεται και να προάγει την ατομική προβολή, απαιτεί και προϋποθέτει  συλλογικότητα  και τη συναίσθηση της πραγματικότητας.  

Δεν έχουμε τίποτα με αυτές τις κυρίες, αλλά δεν έχουν  ούτε αυτές τίποτα κοινό με τον κόσμο μας. Πολύ περισσότερο με τον κόσμο της άνεργης γυναίκας ή της εργαζόμενης μητέρας, ή της απλήρωτης εργαζόμενης, με τον κόσμο της γυναίκας που αγωνίζεται για να τα βγάλει πέρα στην καθημερινότητα ή  που διακρίνεται  με κόπο και προσπάθειες  στην επιστήμη, στην επιχειρηματικότητα και γενικά  στον τομέα της.  Αυτές οι γυναίκες αξίζει  να βραβευτούν.

Δεν  ενδιαφέρει η αβάσταχτη ελαφρότητα με τις «φιλανθρωπίες» κάθε είδους, με τις οποίες  απευθύνονται στην ευαισθησία των απλών ανθρώπων για να τη μετατρέψουν σε δημοσιότητα, σε βραβεία και διάφορες διακρίσεις.

Η κοσμική φιλανθρωπία του Lifestyle, που επέλεξε να τιμήσει δυστυχώς η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική επέτειο της 8ης Μαρτίου.  Που είναι μια  μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις  γυναίκες  που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν και μέρα του αγώνα  για την ισοτιμία των γυναικών και  για την κοινωνική τους ισότητα.

Τέλος ηχεί  το λιγότερο υποκριτικό να τιμάς «Για την αγάπη και τη στοργή στον άνθρωπο», την εκπρόσωπο μιας εύρωστης και δημοφιλούς επιχειρηματικής οικογένειας της Βόρειας Ελλάδας που έχει καταγγελθεί από τους εργαζόμενους ότι  αθετεί τις οικονομικές υποχρεώσεις προς  αυτούς, κοινώς τους έχει απλήρωτους. 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 5 = 45