Ωραιόκαστρο και δημοτική αρχή Γαβότση. Επιστροφή στο παρελθόν!

Μαρτίου 16, 2015
Από

Ο  δήμαρχος Ασ. Γαβότσης, επτά  περίπου μήνες  μετά την εγκατάστασή του στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου, φαίνεται να μην μπορεί  να χαρεί και να απολαύσει την θέση  του δημάρχου, που τόσο κόπιασε για αυτήν. Σε αντίθεση  με τον στενό κύκλο των ανθρώπων του, που δείχνουν να το απολαμβάνουν, μέσα στην αμεριμνησία, την άγνοια και την ματαιοδοξία τους, αφού  σε αυτούς χάρισε την νίκη του, το βράδυ  των εκλογών.

Η μεταμόρφωση του Ασ. Γαβότση  από τον επιτυχημένο επιστήμονα και επαγγελματία, σε έναν δήμαρχο που φαίνεται να μην μπορεί να σηκώσει τις ευθύνες του δήμου του, ούτε καν να συντονίσει και να επιβληθεί στους αντιδημάρχους του, είναι ευδιάκριτη και γίνεται κάθε μέρα που περνάει, ακόμη  πιο έντονη.

Κάτι εξάλλου που γίνεται αντιληπτό  από τους δημότες  και από την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Βέβαια το διάστημα των επτά περίπου μηνών που πέρασε,  δεν είναι αρκετό  για να κριθεί μια δημοτική αρχή και το έργο της. Είναι όμως αρκετό για να κριθούν οι επιλογές της σχετικά με  τις κατευθύνσεις και την πολιτική που θα ακολουθήσει ως διοίκηση. Αυτές οι επιλογές γίνονται στην αρχή της θητείας και καθορίζουν τον τρόπο άσκησης της δημοτικής εξουσίας και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του δήμου.

Οι επιλογές λοιπόν  της διοίκησης Γαβότση, σε  όλους τους κρίσιμους τομείς, όπως διαχείριση απορριμμάτων και δημόσιου χρήματος, κοινωνική και περιβαλλοντική  πολιτική,  είναι επιλογές  από το παρελθόν που οδηγούν πάλι σε αυτό και το αναπαράγουν.

Σε ένα γνώριμο παρελθόν με ξεχειλισμένους κάδους από σκουπίδια, με βρώμικα και εγκαταλελειμμένα πάρκα και έλλειψη δημόσιων χώρων, με υψηλά δημοτικά τέλη, με ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική και φροντίδα, με αδιαφάνεια και απευθείας αναθέσεις στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος,  με παραμελημένα και ταλαιπωρημένα αδέσποτα. Θλιβερές εικόνες

Έχει σχέση με το δήμο Ωραιοκάστρου; Έχει, έχει!

τριτοκοσμικής χώρας που ξαναζούμε ήδη  με την νέα διοίκηση και που θα συνεχίσουν να αποτελούν, από ότι φαίνεται, την εικόνα του δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Ασ. Γαβότσης, σαν δήμαρχος δεν ακολουθεί μόνο την ίδια καταδικασμένη πολιτική με τον προκάτοχό του Δ. Σαραμάντο. Ακολουθεί και τα χούια του, στις  σχέσεις του με τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα και γενικότερα στη επικοινωνιακή πολιτική, με  τη μόνη διαφορά τη λειτουργία ενός «παράνομου» γραφείου τύπου με έναν  βαρύγδουπο τίτλο, που προσφέρει άφθονο γέλιο με τα αστεία δελτία τύπου.

Με την τακτική αυτή η δημοτική  αρχή  δεν μπορεί  να πάει μακριά. Το πολύ  μέχρι το ΤΙΤΑΝ για να πάρει καμία  χορηγία για να κάνει εκδήλωση  για  τα ΚΑΠΗ και να βγει φωτογραφία η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ  .

Κανένας δε λέει ότι ο δρόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση αυτά τα χρόνια είναι εύκολος. Για αυτό ακριβώς η εποχή μας απαιτεί  τομές και ανατροπές και συγκροτημένο σχέδιο.  Στη διαχείριση των απορριμμάτων, για  την μείωσή τους με την ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση. Στην κοινωνική πολιτική, με τον εθελοντισμό και την οργάνωση της αλληλεγγύης. Στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος με την διαφάνεια και την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας, απο την  κατάρτιση και εφαρμογή  του προϋπολογισμού, μέχρι τον συνολικό σχεδιασμό και την εφαρμογή του στο δήμο. Μια συμμετοχική  σχέση με την κοινωνία των πολιτών, με ένα άλλο σύγχρονο αποτελεσματικό μοντέλο άσκησης δημοτικής εξουσίας, που η διοίκηση Γαβότση, με το βλέμμα στο παρελθόν και στον φωτογραφικό  φακό, που αφήνει χωρίς νερό τη Μυγδονία και τον Πεντάλοφο και με τα επαναλαμβανόμενα, πληκτικά, λογίδρια σε κάθε εκδήλωση του δήμου του αντιδημάρχου πολιτισμού & κοινωνικής πολιτικής, αδυνατεί να δώσει.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 − = 6