«Τι δουλειά κάνετε; Σύμβουλος δημάρχου, επί των δημοσίων σχέσεων»!!! Ουάου!

Μαρτίου 20, 2015
Από

Προσοχή δεν είναι ανέκδοτο. Σε τμήμα εκμάθησης ξένης γλώσσας για ενηλίκους στο πρόγραμμα «Δια βίου μάθησης», ρωτάει η καθηγήτρια τους μαθητές να πουν το όνομά τους και το επάγγελμά τους, ώστε να γνωριστούν καλύτερα.  Πρώτος – πρώτος πετάγεται ένας ηλικιωμένος κυριούλης που δηλώνει περιχαρής  το όνομά του και στη συνέχεια, αφού κάνει  μια μικρή παύση, ίσα- ίσα για να  δημιουργήσει κλίμα αναμονής, εκφέρει μία-μία  τις επόμενες λέξεις με μια όμως χαλαρή διάθεση: «σύμβουλος δημάρχου, επί των δημοσίων σχέσεων». Ουάου! Αναφώνησαν από μέσα τους μαθητές και  καθηγήτρια, για την μεγάλη τιμή που τους γίνεται  να έχουν έναν τέτοιο «συμμαθητή».

Τώρα βέβαια, δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν εκπλήσσουν πια τους δημότες οι φαιδρότητες και τα καμώματα  των ατόμων που με τον έναν ή άλλον τρόπο συμμετέχουν στη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, επιβεβαιώνοντας  το γνωστό ρητό «Στην Ελλάδα και στο δήμο Ωραιοκάστρου είσαι ότι δηλώσεις».

Ούτε βέβαια χρειάζεται να πούμε ότι τέτοια θέση «συμβούλου  δημάρχου, επί των δημοσίων σχέσεων» στο δήμο, τυπικά και νόμιμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.   Εκτός κι αν νομίζει η δημοτική αρχή του Γαβότση,  ότι μπορεί να λειτουργεί μακριά από το φως της νομιμότητας στην άσκηση της διοίκησης.  Και  να επιλέγει ως διοικητικό  μοντέλο, το μοντέλο  του σουλτανάτου, όπου ο Σουλτάνος μάθαινε- αν το μάθαινε-  τελευταίος τι γίνονταν στο Σαράι του,  που κυριαρχούσαν οι ευνούχοι με τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες  και οι έρωτες με τα Χανουμάκια και τα Γιουσουφάκια.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 + 4 =