Πρόταση της ΕΥΑΘ για το πρόβλημα της υδροδότησης στη Μυγδονία, του δήμου Ωραιοκάστρου. Άκαιροι οι πανηγυρισμοί. Νωρίς για έπαρση. «Δήμος:Δικαίωση του δημάρχου»

Μαρτίου 26, 2015
Από

Η πρόταση της ΕΥΑΘ έρχεται σαν συνέχεια των συζητήσεων, όπως λέει στο σχετικό έγγραφο η ΕΥΑΘ, αποκαλύπτοντας με την μία και  ευθέως ότι εκ μέρους της διοίκησης του δήμου  Ωραιοκάστρου, δεν  υπάρχει γραπτώς καμία πρόταση, για την οποία να δικαιολογείται και η έπαρση περί  δικαίωσης. Αλλά πριν από αυτό, δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία λύση για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί, αφού η ΕΥΑΘ μιλάει απλά για την σύνταξη μιας μελέτης και μόνο. Για την υλοποίηση της μελέτης, με τα κονδύλια που θα χρειαστούν και για το ποιος φορέας θα υλοποιήσει το έργο δεν υπάρχει τίποτα και όλα είναι προς αναζήτηση. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Η πρόταση της ΕΥΑΘ «για την βιώσιμη λύση του προβλήματος»  αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η πρόταση συνοψίζεται στα εξής

1) Θα ενισχύσει με 3500 κ.μ/ημέρα το δίκτυο της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας

2) Θα εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την μεταφορά του πόσιμου νερού απο την Δεξαμενή Δ4 της ΕΥΑΘ ΑΕ (Συμμαχική Οδός) στην κεντρική δεξαμενή Ωραιοκάστρου (Γυμνάσιο) κι απο εκει στην δεξαμενή Μελισσοχωρίου χωρητικότητας 400 κ.μ.

3) Η μελέτη θα περιλαμβάνει επίσης τα έργα:

- Αντλιοστάσιο κοντά στην κεντρική δεξαμενή Ωραιοκάστρου (Γυμνάσιο) χωρητικότητας 1000 κ.μ,
- Καταθλιπτικός Αγωγός μήκους 2340 μ
- Δεξαμενή αναρρύθμισης
- Αγωγό βαρύτητας υπό πίεση μήκους 2600 μ

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ενημερωθεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου για το συνολικό κόστος κατασκευής και θα καθοριστεί ο φορέας χρηματοδότησης όπως και ο φορέας λειτουργίας και συντήρησης των έργων και των εγκαταστάσεων.
Τέλος το κόστος των παρεχόμενων ποσοτήτων νερού θα καταβάλλεται από την ΔΕΥΑΩ η από τον Δήμο Ωραιοκάστρου στην ΕΥΑΘ ΑΕ».

 

Η απάντηση του δημάρχου:

Προς

ΕΥΑΘ Α.Ε.

ΕΓΝΑΤΙΑΣ 127

Τ.Κ.: 54635

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την υπ’ αριθ.  Πρωτ. 6772/ΓΔ 125 επιστολή σας»

 Κύριοι,

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. Πρωτ. 6772/ΓΔ 125 επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι αποδεχόμαστε τις προτάσεις σας που αναφέρονται σ’ αυτήν γιατί είναι ένα από τα έργα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες του Ωραιοκάστρου και ειδικά στους πολίτες της Δ.Ε. Μυγδονίας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως το χρόνο που χρειάζεται η μελέτη και η υλοποίηση του έργου για τις δικές μας  περαιτέρω ενέργειες.

 

 ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

  ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ

 Και το καθιερωμένο δελτίο τύπου μες την τρελή χαρά με το οποίο ζητάει και τα ..ρέστα απο την ΕΥΑΘ γιατί άργησε.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαίωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου

Επιστολή στη διοίκηση της ΕΥΑΘ απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης απαντώντας στη σχετική επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Νίκου Παπαδάκη ο οποίος γνωστοποίησε στη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου τις προτάσεις της ΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος ακαταλληλόλητας του πόσιμου νερού στη δημοτική ενότητας της Μυγδονίας.

Όπως αναφέρει η επιστολή του κ. Γαβότση, η δημοτική αρχή αποδέχεται τις προτάσεις της εταιρείας μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση με 3500 κ.μ/ημέρα το δίκτυο της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας και η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη μεταφορά του πόσιμου νερού. «Πρόκειται για μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του Ωραιοκάστρου και ειδικά στους πολίτες της Δ.Ε. Μυγδονίας», τονίζει ο κ. Γαβότσης. «Πρόκειται για μια δικαίωση προσωπική, καθώς από το 2006, ως δήμαρχος του τότε δήμου Μυγδονίας, αλλά και ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου από το 2010, είχα προτείνει ως λύση, για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την αγορά νερού από την ΕΥΑΘ, μια πρόταση που είχε βρει, ωστόσο, δεκάδες αντιδράσεις» συμπληρώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Λίγο μετά τις εκλογές, επισκέφθηκα τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και συζητήσαμε σχετικά με το πρόβλημα της ακαταλληλόλητας του νερού. Αν και στην αρχή υπήρξαν ορισμένες ενστάσεις από πλευράς διοίκησης, έρχεται τώρα ετεροχρονισμένα η εταιρεία, ενσκήπτει στο πρόβλημα και συμφωνεί με την πρόταση μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια λύση η οποία θα ευδοκιμήσει μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια. «Η λύση αυτή της ΕΥΑΘ έρχεται επικουρικά στη λύση που δίνουμε ως δημοτική αρχή με τη μεταφορά νερού από τις μη αξιοποιηθείσες από την ΕΥΑΘ γεωτρήσεις του Ωραιοκάστρου, δικαιοδοσίας του δήμου στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας», καταλήγει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

*Επισυνάπτονται και οι δυο επιστολές.

 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας

και δημοσίων σχέσεων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 6 = 24