Να ενταχθεί στην ΕΥΑΘ όλο το δίκτυο υδροδότησης του δήμου Ωραιοκάστρου και να καταργηθεί η χρεοκοπημένη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης (ΔΕΥΑΩ).

Μαρτίου 26, 2015
Από

Σύμφωνα με τον Λ. Ρακιντζή επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι άντρο διαφθοράς, κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και πελατειακός ψηφοθηρικός μηχανισμός εξαγοράς ψήφων.

«Ο πλανήτης χρειάζεται, γιατρούς, μαστόρους, παραμυθάδες και ερωτευμένους»,   είχε πει κάποτε ο  Δαλάϊ Λάμα, αλλά ενώ η διοίκηση του δήμου  Ωραιοκάστρου, έχει από όλους τους παραπάνω τα πράματα δεν πάνε καλά.  Ή μάλλον για την ακρίβεια δεν πάνε καθόλου καλά.

Κάθε μέρα που περνάει, η διοίκηση πάει από το κακό στο χειρότερο, στο πιο μεγάλο, το πιο σπουδαίο θέμα που είναι το νερό και καίει, τη γενέθλια γη του δημάρχου τη Λητή κι όλη τη Μυγδονία, αλλά και σχεδόν όλη την Καλλιθέα. Απόδειξη για αυτό, ο ίδιος ο δήμαρχος  που είδε σαν σανίδα σωτηρίας την πρόταση της ΕΥΑΘ για την υδροδότηση της Μυγδονίας  και η απέλπιδα προσπάθεια του να πιαστεί από αυτήν, μιλώντας μάλιστα και για «δικαίωση».

Θέλει  να αγοράσει νερό από την ΕΥΑΘ, αλλά  πήγανε τρεις φορές στα γραφεία της και δεν τους έδωσαν,  αναφέρει ο προεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης  στο έγγραφό του προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Μήπως ο πρόεδρος εννοεί ότι δεν τους πρόσφεραν νερό να πιούν κατά την επίσκεψη τους στα γραφεία; Ή εάν δεν είναι αυτό,  πώς ακριβώς περίμεναν να πάρουν το νερό για τη Μυγδονία, σε εξάδες ή σε φιάλες στο πορτμπαγκάζ.  Ή μήπως δεν έκαναν καμία έγγραφη πρόταση, για το τι ακριβώς θέλουν, όπως σαφέστατα  προκύπτει από την επιστολή της ΕΥΑΘ. Και μια θεία μου έχει επισκεφθεί την ΕΥΑΘ άπειρες   φορές μέχρι τώρα, για ένα πρόβλημα που έχει, αλλά λύση δεν βρέθηκε, γιατί δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει.

Η διοίκηση  του δήμου, πρώτα – πρώτα δεν έχει ξεκάθαρο σχεδιασμό για το τι  θέλει. Θέλει λέει να  αγοράσει  νερό από την ΕΥΑΘ, αλλά δεν μας λέει ούτε σε εμάς , ούτε στην ΕΥΑΘ, πώς θα γίνει αυτό; Ποιός θα κάνει τα αναγκαία έργα, ποιός θα πληρώσει γι αυτά, ποιός θα διαχειριστεί το νερό.

Η  χρεοκοπημένη  Δημοτική Επιχείρηση  Ύδρευσης;  Όλοι ξέρουν και συμφωνούν με τις εκθέσεις του Λ.Ρακιντζή τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι άντρο διαφθοράς, κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και ένας πελατειακός ψηφοθηρικός μηχανισμός εξαγοράς ψήφων.

 Η ΕΥΑΘ, στην πρότασή της τονίζει ότι η μελέτη της θα στηριχθεί στη διαβεβαίωση του δήμου:  «Η σύνταξη της μελέτης θα στηριχθεί στην διαβεβαίωση σας, ότι τα υφιστάμενα δίκτυα  υποδομής κατάντη της δεξαμενής Μελισσοχωρίου, τα οποία λειτουργούν με ευθύνη της ΔΕΥΑ Ωραιοκάστρου, επαρκούν για την διανομή των επιπλέον ποσοτήτων νερού στις εν λόγω κοινότητες»

Υπάρχει έστω ένας δημότης  στην Μυγδονία που να εμπιστεύεται την χρεοκοπημένη και αποτυχημένη ΔΕΥΑΩ;

Υπάρχει έστω ένας δημότης που να εμπιστεύεται την ΔΕΥΑΩ, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι το νερό και έχει σχέση με την δημόσια υγεία. Την ΔΕΥΑΩ που έχει ακόμη  δίκτυο ύδρευσης από  αμίαντο;

Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με την συνολική ένταξη όλου του δήμου στην  ΕΥΑΘ, όπως έγινε με το Ωραιόκαστρο.  Αυτή έχει και το νερό και τα μέσα και την τεχνογνωσία. Δεν θα λυθεί ούτε με την απονιτροποίηση, ούτε με την όσμωση, ούτε με άλλες γεωτρήσεις. Όλα αυτά είναι για να περνάνε την ώρα τους και να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση. Το θέμα είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή  συμφωνία μεταξύ της  διοίκησης  του δήμου με την ΕΥΑΘ για να αναλάβει την υδροδότηση όλου του δήμου- όχι σαν αυτή που είχε κάνει ο Μπάτος για το Ωραιόκαστρο-  και να λυθεί το θέμα της υδροδότησης μια για πάντα, με τον καλύτερο τρόπο, προς  όφελος της υγείας και της τσέπης των δημοτών.  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 1 = 10