Όταν η αδαημοσύνη και η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής μετατρέπεται σε κίνδυνο για την συνύπαρξη των αδέσποτων και ανθρώπων στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Μαΐου 15, 2015
Από

«Με δάγκωσε ένας αδέσποτος σκύλος, που είναι πολύ επιθετικός και έχει δαγκώσει το μισό Μελισσοχώρι», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Παραπανίσιος «πέρασε ένας μήνας και ακόμη δεν κάνατε τίποτα!». Πράγματι, ποτέ άλλοτε μέσα σε  ένα χρόνο, δεν έχουν γίνει τόσα λίγα για τα αδέσποτα, από έναν δήμο, όπως συμβαίνει με την διοίκηση Γαβότση, που δεν έκανε απολύτως τίποτα.   Και αντί, έστω να ζητήσει ένα ειλικρινές συγνώμη ο ίδιος ο δήμαρχος, για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, ο συναρμόδιος για τα αδέσποτα Η. Ζιακούλης, που αντικατέστησε κατά τη συζήτηση τον αρμόδιο, κατά τα άλλα αντιδήμαρχο  Κ. Ιωσηφίδη, είπε το φοβερό:  «Κάναμε επτά στειρώσεις!!!». Και αυτό βέβαια ελέγχεται.

Όποιος επιχειρήσει να κάνει συζήτηση με τον αρμόδιο για τα αδέσποτα, αντιδήμαρχο, θα αντιληφθεί ότι ο διάλογος και η συζήτηση, παραπέμπει  στις φωνές και στο στυλ της λαϊκής «είναι τριάμισι να τα αφήσω;». Με άλλα λόγια είναι σχεδόν αδύνατη κάθε συνεννόηση. Ίσως σε αυτό να παίζει ρόλο η «σχολή» της διοίκησης που αποφοίτησε  ο εν λόγω αντιδήμαρχος. Είναι της μεγάλης «σχολής» των «μελετών», α, όχι της κουτουράδας. Όλα κι όλα.  Για αυτό με το που ανέλαβε τη θέση του, το πρώτο πράμα που είπε, όταν άνοιξε το στόμα του για να μιλήσει για τα αδέσποτα, ήταν ότι θα κάνει  μια μελέτη για το πώς θα αντιμετωπίσει τα θέμα. Ο φιλοζωικός σύλλογος Ωραιοκάστρου, του είχε επισημάνει βέβαια ότι δεν χρειάζεται να ξοδευτεί ο δήμος για αχρείαστες  μελέτες, γιατί αυτά που πρέπει να κάνει  για τα αδέσποτα, τα ορίζει ο νόμος και είναι συγκεκριμένα. Να είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και  αποπαρασιτωμένα, απαραίτητες προϋποθέσεις για την αρμονική συνύπαρξη  με τους ανθρώπους.

Στους πολιτισμένους και σύγχρονους δήμους, στις ιστοσελίδες τους, υπάρχει ένα τηλέφωνο της  αρμόδιας  υπηρεσίας για την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων, στην οποία μπορεί να απευθύνεται ο πολίτης. Η  ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου, δύσχρηστη και αναχρονιστική, υπάρχει μόνο και μόνο για την φωτογραφία του δημάρχου, γιατί ίσως δεν έχει να προσφέρει και τίποτα άλλο στους δημότες.

Ο αντιδήμαρχος λοιπόν, όπως είπαμε είναι  της άλλης «σχολής» και …. άρες μάρες κουκουνάρες…..Με αποτέλεσμα ένας  χρόνος σχεδόν από τότε που ανέλαβε και τα αδέσποτα λόγω έλλειψη στειρώσεων πολλαπλασιάστηκαν και μαζί όλα τα προβλήματα της συνύπαρξης με τους ανθρώπους, όπως αυτό που έγινε με τον δημοτικό σύμβουλο στο Μελισσοχώρι και με δεκάδες  άλλους κατοίκους.

    Η πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης του αρμοδίου αντιδημάρχου Ιωσηφίδη, στις υποχρεώσεις του για την φροντίδα και την περίθαλψη των  αδέσποτων  στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν εκπλήσσει πια. Γιατί προφανώς το  εκρηκτικό μίγμα της αδαημοσύνης κι ανεπάρκειας που τον χαρακτηρίζει στην εκτέλεση των καθηκόντων του, χαρακτηρίζει και την ίδια την διοίκηση  Γαβότση, όπως εξάλλου φαίνεται και σε όλους τους άλλους τομείς.

Τέλος  χρειάζεται να υπενθυμίσουμε, ότι και τα αδέσποτα έχουν φωνή και μιλάνε. Μιλάνε με αυτούς που τα αγαπάνε και τα φροντίζουν και τα λένε όλα. Και ειδικά τι έκανε και τι δεν έκανε και τι χρεώνει ο δήμος σε  αυτά….

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to Όταν η αδαημοσύνη και η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής μετατρέπεται σε κίνδυνο για την συνύπαρξη των αδέσποτων και ανθρώπων στο δήμο Ωραιοκάστρου.

  1. σοφια on Μαΐου 28, 2015 at 01:30

   Κ σε αυτη τη κατάσταση θα παραμείνει ο δημος με τα αδεσποτα! Κανουν 5 στειρωσεις κ χαίρονται! Ειλικρινά Λυπάμαι που ψήφησα ατομα απο τη τωρινή διοίκηση…ατομα του φιλοζωηκου συλλόγου που γνωριζουν πως πρέπει να κινηθούν αυτοι 《κοιμούνται κ ονειρεύονται》κ μενουν στης μελετες! Πιστεύω τα τελευταία χρονια ο δημος ωραιοκαστρου εγινε τοσο κατωτερος σε πολλα θεματα…κ με λυπεί που οπου σταθεις κ οπου βρεθεις κ λες οτι εισαι απο το ωραιοκαστρο σου απαντουν»εκει με τα πολλα κρουσματα απο αδεσποτα σκυλια!!» Οι πολιτες φταίνε γ αυτο κ δυστυχώς οχι τα αβοηθητα ζωακθα.

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  6 + 3 =