Για έξοδα παράστασης Θεατρικής ομάδας του δήμου Ωραιοκάστρου της κας Ν. Δελή 2.500 ευρώ. Έξοδα παράστασης θεατρικής ομάδας πολιτών Ωραιοκάστρου μηδέν (0) ευρώ!!!

Μαΐου 18, 2015
Από

Κι ενώ όλος κόσμος απορεί που βρίσκει η Ελλάδα τα λεφτά και πληρώνει τις δόσεις στο ΔΝΤ και πόσους  ακόμη κρυφούς λογαριασμούς θα ανακαλύψει η κυβέρνηση, η ίδια απορία εκφράζεται και για το δήμο Ωραιοκάστρου. Πού βρίσκει τα λεφτά, όταν υπάρχουν ένα σωρό απλήρωτοι προμηθευτές και δίνει 2.500 ευρώ για τα έξοδα θεατρικής παράστασης;

Γιατί 2.500 ευρώ θα κοστίσει στους δημότες του Ωραιοκάστρου η παράσταση της θεατρικής ομάδας του δήμου υπό την σκηνοθέτρια κα Δελή. Ένα κόστος που θα κάνει πολλούς να αναρωτηθούν εάν τελικά συμφέρει το δήμο να διατηρεί θεατρική ομάδα ή να ενισχύει τις υπάρχουσες  άλλες θεατρικές ομάδες των πολιτών και συλλόγων.

Πάντως η  σχετική  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν στάθηκε  δυνατόν να ψηφιστεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, γιατί ένας – ένας οι σύμβουλοι την «έκαναν» κι έτσι δεν κατορθώθηκε  να συγκεντρωθεί ο  απαιτούμενος  αριθμός  δημοτικών συμβούλων. Για αυτό το λόγο συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας  με τρία  θέματα μεταξύ των οποίων και τα έξοδα της παράστασης.

Είναι συνηθισμένο ένας τρελός να πιστεύει πως είναι ο Ναπολέοντας. Αλλά να υπάρχει άτομο που να πιστεύει ότι έχει την αποκλειστικότητα στο θέατρο στο Ωραιόκαστρο, δεν είναι συνηθισμένο.

Για αυτό και τα διάφορα εμπόδια στις  άλλες θεατρικές ομάδες. Οι οποίες όχι μόνο συνεχίζουν να υπάρχουν, όχι μόνο δεν σταματούν τη δράση τους, αλλά παρουσιάζουν  κι ένα πολύ αξιόλογο έργο και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου.  Όπως η θεατρική ομάδα δημοτών Ωραιοκάστρου, η οποία με σκηνοθέτη τον Γ. Μαλούχου παρουσίασε  με μεγάλη επιτυχία το έργο «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» σε δυο επιτυχημένες παραστάσεις στην αίθουσα του ΟΑΕΔ, διαθέτοντας και τα έσοδα στην «ΕΛΠΙΔΑ».

Η  άρνηση της διοίκησης να διευκολύνει  την θεατρική ομάδα των δημοτών και να μην παραχωρήσει  την  αίθουσα   του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, είχε σαν  αποτέλεσμα να δώσουν την παράσταση στον ΟΑΕΔ. Αυτή η άρνηση όμως δείχνει και την  νοοτροπία της  διοίκησης  του δήμου Ωραιοκάστρου,  που είναι η νοοτροπία της Κωλοπετεινίτσας.  Να υποθέσουμε επιπλέον ότι έκαναν και πλακίτσα και γελούσαν πίσω από  την πλάτη των ανθρώπων για το κατόρθωμά τους; Ή νόμιζαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα απέτρεπαν και θα ματαίωναν την παράστασή και θα επέβαλαν  στο Ωραιόκαστρο  την αμορφωσιά τους και τον Μεσαίωνα;

Ή να υποθέσουμε ότι είναι η συνέχεια της ίδιας νοοτροπίας που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης  με την αήθη συκοφαντική επίθεση σε βάρος  του βετεράνου ηθοποιού  Γ. Μαλούχου,  που επιχείρησαν να τον παρουσιάσουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ  σαν λαμόγιο. Τι να πεις; Παρά μόνο τους στίχους του Καβάφη από το «πολείπειν Θεός ντώνιον» που αναφέρεται στη μεγάλη αξία που έχει η διατήρηση της αξιοπρέπειας :

«Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις».

Όπου Αλεξάνδρεια, το Ωραιόκαστρο, θα συμπληρώναμε εμείς .

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to Για έξοδα παράστασης Θεατρικής ομάδας του δήμου Ωραιοκάστρου της κας Ν. Δελή 2.500 ευρώ. Έξοδα παράστασης θεατρικής ομάδας πολιτών Ωραιοκάστρου μηδέν (0) ευρώ!!!

  1. Τάσος μπελαντώνας on Μαΐου 23, 2015 at 20:13

   Η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  − 1 = 5