Όλα για την τέχνη. Σε απομόνωση και αδιέξοδο η διοίκηση Γαβότση στο δήμο Ωραιοκάστρου. Ξαναέφεραν τα θέματα που δεν είχαν εγκριθεί στην τακτική συνεδρίαση σε έκτακτη.

Μαΐου 19, 2015
Από

Η στιγμή της αποχώρησης της αντιπολίτευσης. Ο κ. Γ. Εδιρνέλης ήδη έχει σηκωθεί και γυρίσει την πλάτη, ενώ ετοιμάζονται να σηκωθούν και να αποχωρήσουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Θεμελής.

Όλα ξεκινάνε από το γεγονός ότι ο Γαβότσης  αντιμετωπίζει προβλήματα στην παράταξή του και δεν μπορεί να «μαζέψει»  τους συμβούλους  του, με αποτέλεσμα να χάνει την πλειοψηφία στο συμβούλιο.  Ούτε ένα χρόνο δεν πρόλαβε να συμπληρώσει στο δημαρχείο  και με την ανεπάρκεια που επιδεικνύει , αλλά  και με τις άθλιες πολιτικές επιλογές του, οδηγήθηκε όπως ήταν επόμενο γρήγορα σε πλήρη απομόνωση και αδιέξοδο, τόσο στην κοινωνία, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο.   Αυτό φάνηκε καθαρά και στην έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ  της  Δευτέρας.

 Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής των παρατάξεων Γ. Παπακωνστντίνου, Γ. Εδιρνέλης και Α. Θεμελής κατέθεσαν κοινή δήλωση με την οποία εξέφραζαν τη διαφωνία τους  για την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για θέματα που είχαν ήδη καταψηφιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση και μάλιστα  μόλις μια ημέρα (εργάσιμη)  πριν και την μεθόδευση του προεδρείου να τα επαναφέρει. Αφού επισήμαναν τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης και του προεδρείου και κατήγγειλαν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους αποχώρησαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Σαραμάντου, Α. Πολυχρονίδης και Κ. Δούμπαλας, αφού είχε προηγηθεί και η απειλή του κου Θανάση Καρύδη προς τον Δούμπαλα, ότι θα φωνάξει την  αστυνομία!!!  Πάλι καλά που δεν είπε ότι θα φωνάξει και το θείο του και να γινόταν χαμός.

Μεταξύ των τριών θεμάτων που είχαν καταψηφιστεί στην τακτική συνεδρίαση κι επανέφερε ο κος Θανάσης Καρύδης, δεν ξέρουμε εάν έχει σημασία αλλά το αναφέρουμε,  ήταν και τα 2.500 ευρώ για την θεατρική παράσταση. Τα θέματα αυτά να σημειωθεί ότι δεν εγκρίθηκαν στην προηγούμενη τακτική συνεδρίαση  γιατί είχαν αποχωρήσει  από τη συνεδρίαση αρκετοί σύμβουλοί από την  παράταξη του Γαβότση, με αποτέλεσμα να χάσει την πλειοψηφία και έτσι να  μην περάσουν οι αποφάσεις που ήθελε.

Ο κος Θανάσης Καρύδης, όμως  σαν πρόεδρος, κάνει ότι μπορεί για να υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα στο  δημοτικό συμβούλιο.  Κάνει ας πούμε σχόλια, χωρίς να του πέφτει λόγος σε βάρος της αντιπολίτευσης, και όταν πάει να απαντήσει ο θιγόμενος του λέει ότι δεν έχει το λόγο. Εδώ που τα λέμε ποιος σοβαρός άνθρωπος δεν θα ήθελε να το κάνει αυτό;    Έτσι με το θράσος χιλίων καρδιναλίων- για να μην πούμε τίποτα άλλο-  επέρριψε την ευθύνη για την όλη κατάσταση στην …αντιπολίτευση, από την οποία έχει  την απαίτηση να ψηφίζει αυτά που προτείνει η  διοίκηση, όταν  οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πάνε για κατούρημα και δεν ξαναγυρνάνε και χάνεται η πλειοψηφία.

Εμείς αντίθετα  θα του προτείναμε να αφήσει κατά μέρος τα λόγια και τις ευγένειες με την αντιπολίτευση και να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα. Τώρα με την επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας, είναι ευκαιρία  να κάνει μια νέα αρχή.  Όποιος από την αντιπολίτευση δεν σηκώνει το χέρι του να ψηφίζει, δυο δημοτικοί αστυνομικοί να του πιάνουν τα χέρια πάνω στα  έδρανα και ένας τρίτος  να του βγάζει  τα νύχια με τανάλια για να τελειώνουμε. Και έτσι δεν θα χρειάζονται ούτε έκτακτα συμβούλια, ούτε επαναφορά των θεμάτων. Μιλάμε για πολιτισμό, για την τέχνη που όλα επιτρέπονται, κι  ιδίως για μια θεατρική παράσταση αξίας 2.500 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 + 9 =