Παρέμβαση του Ιορδάνη Κίτσιου στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου. Μύλος με το γκρέιντερ, «δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά» στη διοίκηση Γαβότση.

Ιουλίου 10, 2015
Από

Ήταν αρκετή μια παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του συμβούλου  Ιορδάνη Κίτσιου της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου και το σχετικό έγγραφο αυτής, για να αποκαλυφθεί σε όλο το  μεγαλείο  το αλαλούμ που επικρατεί  στη διοίκηση του Δήμου.  Το θέμα αφορά την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τις αγροτικές εργασίες αυτής της περιόδου. «Δύο φορές το χρόνο χρειαζόμαστε τους αγροτικούς δρόμου» είπε κατά την παρέμβασή του ο Ιορδάνης Κίτσιος και συνέχισε «μία για το όργωμα το Φθινόπωρο και μία φορά τώρα για το αλώνισμα. Επανειλημμένα και έγκαιρα  σαν τοπικό συμβούλιο Πενταλόφου, σας στείλαμε από τον Μάιο έγγραφο και προφορικά σας το έθεσα πάλι εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να πάρετε τα μέτρα σας. Δεν κάνατε τίποτα. Αντίθετα ο δήμος ξοδεύει  1.700 ευρώ για τη γιορτή της μητέρας  και δεν δίνει 500 ευρώ για να νοικιάσει ένα γκρέιντερ για  να ανοίξει τους δρόμους και  να κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας».

Αυτό ήταν. Στην προσπάθεια της η διοίκηση του δήμου για να απαντήσει τα έκανε, όπως συνήθως,  χειρότερα. Ο δήμαρχος στην απάντησή του προς το Τοπικό  Συμβούλιο αναφέρει ότι ο δήμος διέθεσε γκρέιντερ  στην περιοχή Καλλιθέας  «επί ένα τρίμηνο».

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ε. Καραστερίου στην απάντησή του στο δημοτικό συμβούλιο προς τον Ιορδάνη Κίτσιο, αποκαλύπτει ότι η Περιφέρεια παραχώρησε το περιβόητο γκρέιντερ «πριν από 20 μέρες περίπου»!!!

Και προχωρώντας παρακάτω αναφέρει με λεπτομέρειες σε ποια χωριά και πόσες μέρες δούλεψε στο καθένα για να έχετε, όπως είπε,  μια πλήρης εικόνα : «Τέσσερις μέρες στο Δρυμό, τέσσερις μέρες στη Λητή, τρεις μέρες στο Μελισσοχώρι και την προηγούμενη Παρασκευή το γκρέηντερ ήρθε στην Πεντάλοφο και έκανε το δρόμο από το χωρίο μέχρι απάνω στον Άγιο Αθανάσιο».

Αυτό ήταν λοιπόν, μια μέρα στον Πεντάλοφο. Μάλιστα.  Οπότε γεννάται το ερώτημα. Πώς γίνεται να είχε παραχωρηθεί   «επί ένα τρίμηνο» στην Καλλιθέα όπως λέει ο δήμαρχος, όταν σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου έχει παραχωρηθεί στο  δήμο από την Περιφέρεια πριν από είκοσι μέρες;

Το δεύτερο αμέσως ερώτημα είναι: Μήπως είναι  άλλο το γκρέιντερ του δημάρχου και άλλο το γκρέιντερ του αντιδημάρχου;

Και βέβαια το μέγα  ερώτημα που προκύπτει είναι:  Υπάρχει εν τέλει κάποιος από τη διοίκηση, που να ξέρει τι γίνεται σε αυτόν το δήμο ώστε να μπορούν να συνεννοηθούν οι πολίτες και να κάνουν τις δουλειές τους;

Στη συνέχεια, μετά την παρέμβασή του,  ο Ιορδάνης Κίτσιος μας διευκρίνισε επιπλέον: «Εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε γιατί πήγε το γκρέιντερ στα άλλα χωριά και δεν ήρθε στον Πεντάλοφο. Καλά έκανε και πήγε στο Δρυμό και στα άλλα χωριά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι.  Απλά λέμε,  όπως πήγε στα άλλα χωριά έτσι να έρχονταν και στον Πεντάλοφο κι αλλού.  Και να μην ψάχνει δικαιολογίες για τα οικονομικά η διοίκηση του δήμου. Όταν δίνει  2.500 ευρώ για θεατρικά σκηνικά δεν μπορεί να δώσει 500 ευρώ για να νοικιάσει ένα γκρέιντερ για να κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας; Απλά από ότι φαίνεται είναι θέμα επιλογών της διοίκησης. Και δεν φταίει ούτε ο καιρός, ούτε οι  οικονομικές δυσκολίες της περιόδου» καταλήγει ο Ιορδάνης Κίτσιος.

Βλέπε  το σχετικό βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=6mR2Gumhu7I

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 − 1 =