Δ. Σαραμάντος: «Είπαμε να γίνει το έργο της υδροδότησης της Μυγδονίας, αλλά όχι κι έτσι». Η άλλη αντιπολίτευση τι λέει;

Αυγούστου 28, 2015
Από

Αγανάκτησε, ως και ο Σαραμάντος. Την έκρηξη του πρώην δημάρχου Δ. Σαραμάντου προκάλεσε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου της υδροδότησης της Μυγδονίας. Όλοι συμφωνούμε να γίνει το έργο τόνισε ο Δ. Σαραμάντος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του τρόπου με τον οποίο η διοίκηση εξασφαλίζει τα αναγκαία ποσά, αλλά κυρίως και στο θέμα της διαχείρισης των χρημάτων, που είναι ανεξέλεγκτα και επικρατεί το χάος. Ανέφερε  ότι γίνονται απευθείας αναθέσεις και μελέτες, ακόμη και μετά την εκτέλεση του έργου.  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αποφασίστηκε η απόκτηση των σωλήνων ύδρευσης με τρεις αποφάσεις των απευθείας αναθέσεων  των 15.000 ευρώ η κάθε μία και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε το έργο φέρνει η διοίκηση προς ψήφιση θέματα όπως για εκπόνηση τοπογραφικής και υδραυλικής μελέτης αξίας 25.000 ευρώ. Αλλά δεν σταματάει εδώ, ανέφερε ο Δ. Σαραμάντος, αφού φέρνει για απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο θέματα για Υδρογεωλογική μελέτη, για γεωφυσική μελέτη αξίας άλλων 20.000 ευρώ.

Το θέμα ανέδειξε το oraiokastronet.gr  και είναι πολύ σοβαρό, γιατί οι βασικές  ανάγκες των πολιτών, όπως είναι το νερό, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Δεν μπορούν να  αποτελούν τη δικαιολογία για να γίνονται έκνομες, παράτυπες έως και ενέργειες που βρίσκονται εκτός νομιμότητας, με την πρόφαση της αναγκαιότητας του έργου.

Για αυτό, για όλα  τα έργα ο νομοθέτης προβλέπει να τηρείται η νομιμότητα για να διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο έλεγχος.

Τώρα η διοίκηση Γαβότση, όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. Το θέμα είναι γιατί σιωπά η αντιπολίτευση, πλην του Σαραμάντου που άρχισε να διαχωρίζει τη θέση του.

Παραθέτουμε ενδεικτικά τις τρεις αποφάσεις, μια της Οικονομικής επιτροπής του δήμου και δύο του δημοτικού συμβουλίου για μελέτες, που βγάζουν μάτι!!!!! Και φυσικά θα επανέλθουμε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 25/24-8-2015

10. Λήψη απόφασης για την ανάθεση εκπόνησης των μελετών, α) Τοπογραφική, β) Υδραυλική για το έργο «Κατασκευή αγωγών Πυρόσβεσης στην περιοχή Δασοκτήματος Ωραιοκάστρου», ψήφιση πίστωσης ποσού 25.025,04 ευρώσε βάρος του κ.α. 02.30.7412.1023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 22/27-8-2015

ΘΕΜΑ 2o:Έγκριση της με αριθμό 29/2015 Προεκτίμησης Αμοιβής Μελέτης: «Υδρογεωλογική μελέτη εντοπισμού περιοχών ενδιαφέροντος για την ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου», προϋπολογισμού 11.

057,07 €.

Εισηγητής: ΚΑΡΑΣΤΕΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΘΕΜΑ 3o:Έγκριση της με αριθμό30/2015 Προεκτίμησης Αμοιβής Μελέτης:« Γεωφυσική μελέτη για τηδιερεύνηση θέσεων ανόρυξης υδρευτικών γεωτρήσεων στη Δ.Κ. Ωραιοκάστρου του ΔήμουΩραιοκάστρου», προϋπολογισμού 10.970,22 €.

Εισηγητής: ΚΑΡΑΣΤΕΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 − = 2