Μετατρέπει το Ωραιόκαστρο σε Εύοσμο-Κορδελιό στη σχολική στέγη, η διοίκηση Γαβότση. Λύσσαξαν να φέρουν Kibo στο 1ο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου.

Σεπτεμβρίου 7, 2015
Από

Τα νέα σχολεία της διοίκησης Γαβότση έρχονται

Θέλουν να μετατρέψουν  τους μαθητές του Παλαιοκάστρου σε «προσφυγόπουλα» και να τους μεταφέρουν  στο Ωραιόκαστρο για να κάνουν μάθημα σε …Kibo!  Κι αυτό για να «κρύψουν»   τα Kibo της ντροπής από την αυλή του 1ου δημοτικού Παλαιοκάστρου και  να τα βάλουν στην αυλή του  1ου  δημοτικού του Ωραιοκάστρου. Μάταια προσπαθεί ο διευθυντής του 1ου δημοτικού Παλαιοκάστρου, να εξηγήσει στους γονείς, τα ανεξήγητα για την μεταφορά των παιδιών τους στο Ωραιόκαστρο. Ενώ η διοίκηση του δήμου, αντί να απομακρύνει τά Kibo από τα σχολεία όπου υπάρχουν, έρχεται να πρσθέσει κι άλλα.

Μύλος και το απόλυτο  χάος στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, από ένα  πρόβλημα  αναμενόμενο. Οι αρμόδιοι του Δήμου, έναν ολόκληρο χρόνο, δεν έκαναν απολύτως για  να βρουν  λύσεις για το πρόβλημα που θα προέκυπτε με τις εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης. Έτσι  ένας  χρόνος ήταν αρκετός για την διοίκηση Γαβότση, για να μετατρέψει το Ωραιόκαστρο σε Εύοσμο και Κορδελιό στο θέμα της σχολικής στέγης.

Και  για να  εξηγούμαστε. Όλοι οι δήμοι ανά την Ελλάδα και τον υπόλοιπο φυσικά πολιτισμένο κόσμο, ενημερώνονται κάθε χρόνο για τον αριθμό των νηπίων στα  νηπιαγωγεία ώστε  να φροντίσουν για την ομαλή στέγασή τους στα δημοτικά για την επόμενη σχολική χρονιά. Όλοι οι δήμοι , εκτός από το δήμο Ωραιοκάστρου που αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα  μια βδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία, ψάχνοντας έτσι  για έκτακτες λύσεις

Τα σχολεία στον Εύοσμο

της τελευταίας στιγμής, που  είναι τα Kibo.

Να πούμε  ότι οι εγγραφές  για την πρώτη τάξη γίνονται τον Ιούνιο και ο δήμος έχει από τότε τον πλήρη αριθμό των μαθητών. Σε αυτό το διάστημα δεν σημειώθηκε επίσης κάποια μεταστροφή μαθητών από τα ιδιωτικά στα δημόσια σχολεία, λόγω της  επιβολής  ή όχι του ΦΠΑ  23%- όπως λένε-  για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό  ακούστηκε τον Αύγουστο.

Με άλλα λόγια η κρίση σχολικής  στέγης που προκλήθηκε στο Ωραιόκαστρο, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αδιαφορία της διοίκησης  Γαβότση η οποία δεν ασχολήθηκε όπως όφειλε με το θέμα. Έπρεπε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου να θέσει στις προτεραιότητες της την εξασφάλιση της σχολικής στέγης, με την προώθηση των έτοιμων φακέλων που υπάρχουν για την ανέγερση τουλάχιστον  δύο σχολείων. Ένα στο Παλαιόκαστρο στην οδό Υψηλάντου και ένα στο Ωραιόκαστρο, πίσω από  τον ΟΑΕΔ. Ήταν έργα ώριμα από την εποχή ακόμη του Ν. Μπάτου και φυσικά θα απορροφούσαν τον αριθμό των νέων μαθητών και θα αποσυμφορούσαν τα υπάρχοντα σχολεία.

Και  εάν ακόμη δεν προλάβαιναν  να ολοκληρωθούν  τα έργα των σχολείων, οι γονείς θα έδειχναν κατανόηση και θα αποδέχονταν ως προσωρινή λύση λίγων μηνών τα Kibo. Τώρα όμως με ποια προοπτική και με ποια λογική να δεχθούν να κάνουν μάθημα τα παιδιά τους σε kibo, λες και είναι προσφυγόπουλα; Γιατί  να αφήσουν τη διοίκηση του δήμου να συνεχίσει να αδιαφορεί  ανενόχλητα για τα παιδιά τους και να μην ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, γυρνώντας το χρόνο 30 χρόνια πίσω, στο θέμα της σχολικής στέγης;

Μέσα σε αυτό το χαμό, να σημειωθεί επίσης ότι βρίσκουν την όρεξη και την ευκαιρία κάποιοι τοπικοί σύμβουλοι να παίξουν και ψηφοθηρικά παιχνίδια, για το πού  να τοποθετηθούν τα Kibo της ντροπής, ώστε να μην μπουν στα σχολεία της δικής τους  περιοχής  και εκτεθούν στα μάτια των ψηφοφόρων τους.

Τώρα, εδώ  που έφθασαν  τα πράματα, δύο είναι οι λύσεις.  Να πάρει ο δήμος τα Kibo, αλλά να μην τα κατεβάσει από την νταλίκα και αντί να πηγαίνουν οι

9 kai 12 δημοτικό σχολείο Ευόσμου

μαθητές στο σχολείο, να πηγαίνει η νταλίκα με το Kibo κάθε πρωί από τα σπίτια των μαθητών και να τους μαζεύει. Στη συνέχεια το μάθημα να γίνεται εν κινήσει  στους δρόμους κι έτσι να λυθεί  και το πρόβλημα της τοποθέτησης των kibo. Δεύτερη λύση,  αντί να  μπουν οι μαθητές στα Kibo,  να μπει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του και τα πολυτελή κι ευρύχωρα γραφεία τους να μετατραπούν σε σχολικές αίθουσες. Θα είναι ο μόνος σίγουρος  τρόπος για να ενδιαφερθούν,  για την σχολική στέγη και να σταματήσει πια η ταλαιπωρία των μικρών μαθητών.

Όμως,  με όλα αυτά που γίνονται στο δήμο Ωραιοκάστρου, λένε μερικοί,  ότι δεν απέχει πολύ η ώρα που ο δήμαρχος Γαβότσης θα τα παρατήσει  και θα βροντήξει πίσω του την πόρτα, πριν την «βροντήξουν»  εξαγριωμένοι  γονείς και  δημότες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to Μετατρέπει το Ωραιόκαστρο σε Εύοσμο-Κορδελιό στη σχολική στέγη, η διοίκηση Γαβότση. Λύσσαξαν να φέρουν Kibo στο 1ο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου.

  1. [...] δήμο δεν περισσεύουν τα κοντέινερ, αφού σε αυτά έχει βάλει τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν μάθημα. 9ο και 12ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου [...]

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  × 6 = 48