Γιορτάζει γενέθλια και συνεχίζει η κίνηση πολιτών Ωραιοκάστρου. Δάκης Μανουσάκης: Η κίνηση πολιτών εκφράζει τη συνείδηση του δημότη.

Σεπτεμβρίου 8, 2015
Από

Με λίγο κρασί και μπόλικη κουβεντούλα για τα δημοτικά θέματα, στον καταπληκτικό χώρο του ΧΡΥΣΙΚΟΥ γιορτάστηκαν τα 3α γενέθλια της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου. Οι εκπρόσωποι των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης oraiokastronet.gr, oraiokastronews.blogspot.gr, politesoraiokastrou.gr, sarkazo.wordpress.com, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον επικεφαλής της κίνησης Δάκη Μανουσάκη, τον απολογισμό  και τους στόχους  της και να συνομιλήσουν με  μέλη και φίλους της κίνησης.

Την βραδιά άνοιξε η εκπρόσωπος της νεολαίας η φοιτήτρια του ΠΑ.ΜΑΚ  η κα Στογιάννη Έλλη και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δάκης Μανουσάκης, που αφού αναφέρθηκε εν συντομία στα πεπραγμένα της κίνησης, τόνισε  μεταξύ άλλων τις παρεμβάσεις  για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα του δημότη. Για τα προβλήματα της σχολικής στέγης, τα Kibo της ντροπής, για την  εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, που θα σήμανε την καταστροφή του περιαστικού δάσους του Ωραιοκάστρου, για τους αφώτιστους καρόδρομους, τα ερειπωμένα και επικίνδυνα πάρκα, τους  ψευτοεθελοντές, την έλλειψη πολιτιστικών δράσεων, την έπαρση γενικότερα του  μικρόκοσμου  της διοίκησης Γαβότση.

«Εμείς τις καμπάνες τις χτυπάμε εδώ και αρκετό καιρό» τόνισε ο Δάκης Μανουσάκης και συνέχισε «ας πετάξει ο Δήμαρχος τα μαξιλάρια που του έβαλαν στα αυτιά  οι αυλοκόλακες  να τις ακούσει και ας κάνει αυτό που ορίζει ό θεσμός και έχει ανάγκη ο δημότης. Τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος που διασφαλίζεται με διαγωνισμούς κι όχι με τις απευθείας αναθέσεις που σαν αντιπολίτευση η παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» κατάγγελλε.

Αντίθετα σημειώνει ο Δάκης Μανουσάκης  «Η «κίνηση»  στα τρία αυτά χρόνια της παρουσίας της έμεινε  σταθερή στις  αξίες και στους στόχους της που υπηρέτησε  με τις εύστοχες παρεμβάσεις της.

Επίσης τονίστηκε ο  καθαρά αυτοδιοικητικός λόγος της κίνησης,  χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά με την φρεσκάδα που φέρνει η ανιδιοτελής  προσφορά.

Για αυτό, η «κίνηση» απευθύνεται στην κοινωνία και σε αυτήν μόνο αναφέρεται και σε αυτήν στοχεύει  η δράση της,  η οποία συνεχίζεται. Ακόμη πιο ώριμη, πιο εμπεριστατωμένη με ολοκληρωμένες προτάσεις για την υπεράσπιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, το κυκλοφοριακό,  για τα φλέγοντα ζητήματα της παιδείας και βέβαια της κοινωνικής πολιτικής.

Ο Δάκης Μανουσάκης χαρακτήρισε τη σχέση της «κίνησης» με τη διοίκηση Γαβότση, σαν μια «κριτική σχέση» και για αυτό  δεν διστάζει να σημειώνει τα «κακώς κείμενα». Εξάλλου, είπε, η «κίνηση», σε αυτά τα τρία χρόνια, και επί  διοίκησης Σαραμάντου και τώρα επί διοίκησης Γαβότση, αποτελεί ίσως την  μόνη ουσιαστική  αντιπολίτευση, που δεν διστάζει να συγκρουσθεί με τον ευτελισμό της λειτουργίας του δήμου και τις καθεστωτικές νοοτροπίες.  Για αυτό, κατέληξε, ο Δάκης Μανουσάκης λέμε ότι η «κίνηση» εκφράζει τη συνείδηση του Δημότη.

Η φοιτήτρια κα Έλλη Στογιάννη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 × 4 =