Ανησυχία στο Ωραιόκαστρο για φόλες στα αδέσποτα. Συναγερμός και έκκληση για επισταμένη προσοχή για την καταγραφή ύποπτων κινήσεων.

Σεπτεμβρίου 15, 2015
Από

Στόχος ο εντοπισμός των δραστών και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη

Σύμφωνα με  πληροφορίες φιλόζωων  κι άλλων  κατοίκων, σε διάφορα  σημεία του δήμου έχουν «εξαφανιστεί» αδέσποτα, όπως στο Μελισσοχώρι και στη Νεοχωρούδα. Δεν είναι μάλιστα και λίγες οι περιπτώσεις   που καταγγέλλεται  ότι συχνά οι  αρμόδιες αρχές  προτρέπουν εμμέσως ή αμέσως  όσους απευθύνονται σε αυτές για τα θέματα των αδέσποτων να απαλλαχτούν από αυτόν «τον μπελά» ακόμη  και  με τη χρήση  φόλας.

Οι φόλες με γυαλί ή με δηλητήριο είναι επικίνδυνες για όλους και για όλα τα ζώα αδέσποτα και μη, για τα πετούμενα, αλλά ακόμη και για τα  μικρά και μεγάλα παιδιά. Ο θάνατος από τις φόλες είναι φρικτός και μαρτυρικός.   Είναι μια καθαρά δολοφονική ενέργεια που εκτελείται  μόνο από διεστραμμένα άτομα, ψυχικά  διαταραγμένα.

Όλα τα παραπάνω είναι  αρκετά για να τεθούν  οι φιλόζωοι και ο  φιλοζωικός σύλλογος Ωραιοκάστρου, σε συναγερμό, ενώ καλούνται όλοι οι δημότες, όχι μόνο οι φιλόζωοι-  σε επισταμένη προσοχή για την  καταγραφή ύποπτων κινήσεων και να ενημερώνουν  το αστυνομικό  τμήμα  Ωραιοκάστρου στο τηλ. 2310-690621 ή το  αστυνομικό τμήμα Διαβατών 2310 -781000 ή το φιλοζωικό  Ωραιοκάστρου και στο f/b,  https://www.facebook.com/groups/627426827314187/?fref=ts

Όσοι λοιπόν διαπιστώσουν ύποπτες κινήσεις οφείλουν να ενημερώσουν τις αρχές, να προχωρήσουν  σε καταγγελία στην αστυνομία, στο Φιλοζωικό και στην Υπηρεσία Προστασίας Ζώων για να υποβληθεί  μήνυση κατά γνωστών ή αγνώστων, για να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες με ποινές φυλάκισης και πρόστιμα που προβλέπονται από τον Ν. 4039/12.

Υπενθυμίζεται ότι για κακοποίηση και δολοφονία ζώου επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια  και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ.

Φυσικά τέτοια προβλήματα σε δήμους που εφαρμόζουν  πρόγραμμα προστασίας και φροντίδας των αδέσποτων δεν υπάρχουν.

.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 × 9 =