Όταν έναν δήμαρχο δεν τον ενοχλούν οι ανεμογεννήτριες, δεν τον ενοχλούν τα μπάζα του Μπόμπολα, που θέλουν να φέρουν στο Ωραιόκαστρο και τον ενοχλεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων!!!

Οκτωβρίου 2, 2015
Από

Παιδιά από τη Συρία κοιμούνται στον δρόμο, χωρίς ασφάλεια, χωρίς ζεστασιά και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αντιτίθεται στην δημιουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων, γιατί λέει είναι ακατάλληλος ο χώρος!!!

Όταν έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν  για να σωθούν τουλάχιστον  τα παιδιά του πολέμου και  να μην κοιμούνται στο δρόμο με τη βροχή, για να τα δοθεί  ένα πιάτο φαγητό και να μην κλαίνε από την πείνα, για  να πάρουν μια ανάσα από τη φρίκη του πολέμου και να γλυτώσουν από το κυνηγητό του θανάτου, έρχεται ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, και θέτει προσκόμματα για τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής των  προσφύγων.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου, πολύ περισσότερο που ο δήμαρχος  λόγω επαγγέλματος, έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία για τα παιδιά,   έπρεπε να πρωτοστατεί στο θέμα της  περίθαλψης των προσφύγων και των παιδιών τους και όχι να προσβάλει το Ωραιόκαστρο, με την απαράδεκτη στάση του.

 Η εμμονή του Γαβότση να αντιτίθεται στην δημιουργία του κέντρου προσωρινής διαμονής  των προσφύγων, όπως έκανε  και κατά την  τελευταία επίσκεψη του υπουργού εσωτερικών είναι ακατανόητη και  μόνο λογική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το κέντρο υποδοχής προσφύγων δεν «ενοχλεί» κανέναν, γιατί  βρίσκεται στις εσχατιές του δήμου, στη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου, στα σύνορα του δήμου Ωραιοκάστρου με το δήμο Δέλτα και πάνω στη σιηιροδρομική γραμμή  για την Ειδομένη.

Επιμένει να δικαιολογεί την αντίθεσή του με τον αυθαίρετο ισχυρισμό, ότι τάχα είναι ακατάλληλο το μέρος. Ωραία, εάν  πιστέψουμε ότι ο μόνος λόγος αντίδρασης του δημάρχου είναι ότι δήθεν είναι ακατάλληλο το μέρος, γιατί δεν προτείνει μία άλλη τοποθεσία; Ας προτείνει ένα άλλο μέρος που κατά τη γνώμη του είναι κατάλληλο και να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες δημιουργίας του κέντρου υποδοχής, ώστε να παιδιά να μην βρεθούν στη βροχή και στο κρύο.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αντιτίθεται στην δημιουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων, γιατί τάχα είναι ακατάλληλο το μέρος. Ωραία, ας υποδείξει ένα κατάλληλο, τώρα! Τα παιδιά του πολέμου δεν μπορούν να μένουν απροστάτευτα.

Όσο δεν το κάνει αυτό,  τότε  δικαιώνει όσους τον κατακρίνουν ότι διακατέχεται  από ακραίες θέσεις ενάντια στους πρόσφυγες, που απλά δεν τολμάει να τις εκφράσει δημόσια και καλύπτεται , πίσω από τους  ισχυρισμούς περί της ακαταλληλότητας του χώρου.   «Ήθελα να ήξερα», μας λέει μια μητέρα, «πώς μπορούν να αδιαφορούν οι άνθρωποι και να μην νοιώθουν ενοχές όταν βλέπουν τέτοιες εικόνες με τα παιδιά; Πώς τις προσπερνούν και με τι συνείδηση κοιμούνται τα βράδια;»

Οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, όπως κάνουν και οι χιλιάδες Έλληνες, στα νησιά και στην Αθήνα,  θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια περίθαλψης των προσφύγων και των παιδιών τους. Γιατί «όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να νιώσουμε λίγο παραπάνω άνθρωποι».

«Η γιατρειά της σκληρής πραγματικότητας είναι η αϋπνία των ευαίσθητων της γης. Όνειρα γλυκά σε όλα τα παιδιά του σύμπαντος κόσμου. Τα αγαπώ τόσο πολύ», έγραψε ο συνθέτης Θ. Παπανικολάου.

 

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Την πόρτα ανοίγω το βράδυ,
τη λάμπα κρατώ ψηλά,
να δούνε της γης οι θλιμμένοι,
να ‘ρθούνε, να βρουν συντροφιά.

Να βρούνε στρωμένο τραπέζι,
σταμνί για να πιει ο καημός
κι ανάμεσά μας θα στέκει
ο πόνος, του κόσμου αδερφός.

Να βρούνε γωνιά ν’ ακουμπήσουν,
σκαμνί για να κάτσει ο τυφλός
κι εκεί καθώς θα μιλάμε
θα ‘ρθει συντροφιά κι ο Χριστός.

https://www.youtube.com/watch?v=BfyrN9uWEpA&index=12&list=PLLR0EJVHD2zj-xdvQOe9JxpplpPrcw_nz

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 + = 13