Παγκόσμια ημέρα των ζώων και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου.

Οκτωβρίου 4, 2015
Από

Τα θλιβερά περιστατικά με τα αδέσποτα στο δήμο μας είναι αμέτρητα καθημερινά. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φιλόζωος για να ενδιαφέρεται για αυτά.  Η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα που επικρατεί στο δήμο Ωραιοκάστρου, μόνο με τα πιο μελανά γράμματα μπορεί να περιγραφεί. Η  διοίκηση Γαβότση δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το θέμα αυτό που απασχολεί πολλούς συνδημότες μας και η κατάσταση είναι πια ανεξέλεγκτη.

Αν και ο νόμος 4039/12 υποχρεώνει τους δήμους  να πάρουν  συγκεκριμένα μέτρα για την φροντίδα των αδέσποτων, η δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου, δεν έκανε και δεν κάνει  απολύτως τίποτα.

Έτσι η  παγκόσμια ημέρα των ζώων μπορεί να γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο εκτός από το δήμο Ωραιοκάστρου, η διοίκηση  του οποίου αδιαφορεί για την εφαρμογή  του νόμου, σχετικά με τα αδέσποτα.

Ο  δήμος αδρανεί, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες  που έκαναν οι φιλόζωοι και ο φιλοζωικός σύλλογος, με αποτέλεσμα να μην διαθέτει ούτε ένα πρόγραμμα για τη φροντίδα των αδέσποτων που να περιλαμβάνει περίθαλψη, εμβολιασμό  και στείρωση όπως υποχρεούται. Περιορίζεται σε υποσχέσεις, τα ψέματα  και σε λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Τα αδέσποτα είναι πλάσματα που έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας. Που τα παράτησαν και τα κακοποίησαν οι άνθρωποι. Δεν είναι ντροπή να βοηθάς πλάσματα που έχουν ζωή και θέλουν να ζουν αρμονικά μαζί με τους ανθρώπους, όπως γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι δείγμα πολιτισμού, που η διοίκηση Γαβότση από ότι έδειξε, δεν διαθέτει.

Όπως δεν διαθέτει και το αίσθημα της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι σε κάθε είδος ζωής που συνυπάρχει μαζί μας.

Ο  Γκάντι είπε ότι  «το πραγματικό επίπεδο ενός λαού, φαίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο φέρεται στα ζώα». Κι ενώ η πλειψηφία των κατοίκων του δήμου σέβεται και φροντίζει τα αδέσποτα,  η διοίκηση Γαβότση τα  φέρεται με τον χειρότερο τρόπο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 + = 10