Λατομεία Παλαιοκάστρου- Νεοχωρούδας: Βρωμιά και δυσοσμία. Άθλιες μεθοδεύσεις. Εκτεθειμένη η διοίκηση Γαβότση.

Οκτωβρίου 4, 2015
Από

Έτοιμος ο δρόμος που οδηγεί στο λατομείο. Γιατί άραγε; Τόσο καλή δουλειά μόνο από εθελοντή μπορούσε να γίνει. (φώτο otroxos)

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση καταπάτησης και αυθαιρεσιών σε βάρος των συμφερόντων του δήμου. Έχουμε την κλασσική περίπτωση που  μεγάλα συμφέροντα, γράφουν  στα παλιά τους παπούτσια την τοπική κοινωνία και καταπατούν  νόμους και  διατάξεις, επιβάλλοντας  τη θέλησή  τους με κάθε έκνομο και εξοργιστικό τρόπο.

Ο  «δράστης»  που άνοιξε αυθαίρετα και με «το έτσι θέλω», με μπουλντόζα το δρόμο για το παλιό λατομείο του Παλαιοκάστρου εμφανίσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά η διοίκηση Γαβότση αρνήθηκε να στραφεί εναντίον του δικαστικά προκειμένου  να υπερασπιστεί  τα συμφέροντα  του δήμου.  Ο  κος Τσομπανίδης, σε σχετική  ερώτηση του Γ. Εδιρνέλη, κατά την  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εάν  πήρε εντολή από κάποιον για να προχωρήσει στις εργασίες διάνοιξης του δρόμου, απάντησε αρνητικά κι επέμενε ότι  ενήργησε από μόνος του!! Σε δεύτερη ερώτηση εάν έχει επίγνωση της παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και τις νομικές συνέπειες που επιφέρει η πράξη του, ο κος Τσομπανίδης δεν φάνηκε να ενοχλείται. Ο κος Τσομπανίδης, σύμφωνα και με την δική του παραδοχή δουλεύει για  τον ΑΚΤΩΡ, την τεχνική εταιρεία που ενδιαφέρεται και καίγεται για  να πετάξει τα μπάζα της  στο Παλαιόκαστρο και τη Νεοχωρούδα.

Από την άρνηση υπεράσπισης της νομιμότητας, στη διάλυση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το πρώτο που όφειλε να κάνει ένας κανονικός δήμαρχος , ήταν να προστατέψει τα συμφέροντα του δήμου και να υπερασπιστεί τους κατοίκους του Παλαιοκάστρου και της Νεοχωρούδας, από τις αυθαιρεσίες και την προοπτική της υποβάθμισης. Αντί για αυτό ο δήμαρχος Γαβότσης, όχι μόνο δεν κινήθηκε δικαστικά,  ως όφειλε, στοιχειωδώς, αλλά επιτρέποντας  την αποχώρηση  των συμβούλων της παράταξης του, πριν τη λήξη της συνεδρίασης, επέτρεψε

Ο Φρανκ, από τις «τρελές σφαίρες», ο βασιλιάς της γκάφας σε νέες περιπέτειες στο Ωραιόκαστρο.

τον πρόεδρο να διαλύσει την  συνεδρίαση επικαλούμενος έλλειψη απαρτίας!!! Εκτός εάν ισχυριστεί, ότι δεν μπορεί να ελέγξει τους συμβούλους του, οπότε πρέπει να μας το πει, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε.

Αυτό που επιδίωκαν προφανώς,  ήταν να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του Γ. Εδιρνέλη για την κατάθεση μηνυτήριας  αναφοράς από το δήμο σε βάρος του «δράστη», που αυθαίρετα άνοιξε το δρόμο κι  έτσι να μην έρθει σε  δύσκολη θέση η διοίκηση και η παράταξή της και  εκτεθεί με τη στάση της κατά την ψηφοφορία. Για αυτό  την απέτρεψαν,  διαλύοντας τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την αποχώρηση των συμβούλων τους και  όλα τα  κωμικωτραγικά  συμβάντα.

Αυτή η στάση όμως της διοίκησης, πέρα απο τις κωμικές διαστάσεις,  είναι στάση συγκάλυψης των αυθαιρεσιών και αποτέλεσμα άθλιων μεθοδεύσεων σε βάρος των συμφερόντων του δήμου, που φυσικά δεν τιμά ούτε  τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου,  ούτε την ίδια τη  διοίκηση.

Σε  περιπτώσεις που μεγάλες εταιρείες καταπατούν δασικές εκτάσεις και τα

Ο δρόμος που οδηγεί στο λατομείο και που από μόνος του τον άνοιξε, χωρίς καμία εντολή, όπως είπε ο μπουλντουζιέρης!!!(φώτο otroxos)

συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, τότε οι κάτοικοι αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν  οι ίδιοι τα δίκαιά τους και προσπερνούν τους αιρετούς.  Σε αυτόν τον αγώνα νικητές βγαίνουν οι τοπικές κοινωνίες.  Έτσι έγινε στην Κερατέα, έτσι γίνεται στη Χαλκιδική, έτσι γίνεται στην Ευκαρπία για τον ΣΜΑ, έτσι θα γίνει και στο δήμο Ωραιοκάστρου.

 Οι αιρετοί που όχι μόνο δεν υπερασπίζονται τα δίκαια της τοπικής κοινωνίας, αλλά ενεργούν ενάντιά   της, γρήγορα πετάγονται στα μπάζα.   Μαζί με τις συναλλαγές που σε αυτές τις περιπτώσεις  γίνονται κάτω από  το τραπέζι, καθιστώντας την τοπική αυτοδιοίκηση, από έναν λαϊκό θεσμό,  στον πιο διεφθαρμένο θεσμό της Ελλάδας.

Κατά τα άλλα κι αυτή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτηρίστηκε από την τσιριχτή φωνή και την αδυναμία συγκράτησης των νεύρων του δημάρχου και το τρέμουλο  του προέδρου Α. Καρύδη, αλλά και από τις ακροδεξιές αγριοφωνάρες των άλλων.  Δεν είναι το παρουσιαστικό τους, μόνο, που τους προδίδει. Είναι ο λόγος τους. Με τον οποίο  συγχέουν κάθε νόημα με την αλαζονεία και τη φιλαυτία τους, την ανέξοδη επιδειξιομανία, με έναν πολιτικό και πολιτιστικό ξεπεσμό από κάθε άποψη, που προσβάλλει το Ωραιόκαστρο.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 + 9 =