Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου: «Είναι απαράδεκτο, να χρησιμοποιούνται οι αίθουσες kibo για διδασκαλία μαθητών».

Οκτωβρίου 6, 2015
Από

"To σχολείο του Γαβότση", έτσι αποκαλούν οι γονείς τις λυόμενες αίθουσες της ντροπής στο 1 δημοτικό. Αυτό θα αφήσει σαν έργο, όταν θα αποτελεί παρελθόν για το δήμο Ωραιοκάστρου.

Την έντονη αντίθεσή της εκφράζει η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για την «εύκολη λύση της τοποθέτησης 2 αιθουσών kibo στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου» και θεωρεί «απαράδεκτο  να χρησιμοποιούνται αυτές οι αίθουσες για διδασκαλία μαθητών». Επίσης  αναφέρεται στις ελλιπείς εργασίες συντήρησης των σχολείων που κι αυτές έγιναν με καθυστέρηση από τη δημοτική αρχή, ενώ συνολικά για το θέμα της σχολικής στέγης καταφέρεται ενάντια «στις  σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους τόσο της πρώην όσο και της νυν δημοτικής αρχής με προσθήκες αιθουσών αλλά και χρήση οποιουδήποτε χώρου όπως αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, γραφείων κ.ά». Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ένωσης.

 Δελτίο Τύπου

 Το  ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία του Ωραιοκάστρου με πολλές ελλείψεις. Ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και με σοβαρά προβλήματα που αφορούν την σχολική στέγη.

Τα προβλήματα συντήρησης και των απαραίτητων εργασιών που έπρεπε να γίνουν από την δημοτική αρχή άρχισαν με έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να μην γίνονται όσα είχαν προβλεφθεί και μάλιστα είχαν κατατεθεί από την Ένωση Γονέων (σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων) στους υπευθύνους.

Πλέον το πρόβλημα της έλλειψης  σχολικών αιθουσών είναι το σημαντικότερο σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Δυστυχώς τα τελευταία 4-5 χρόνια καμία σχολική μονάδα δεν χτίστηκε στον Δήμο Ωραιοκάστρου (με ευθύνη κυρίως των διοικήσεων, σε αντίθεση με γειτονικούς δήμους), με αποτέλεσμα να γίνονται μόνο κάποιες σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους τόσο της πρώην όσο και της νυν δημοτικής αρχής με προσθήκες αιθουσών αλλά και χρήση οποιουδήποτε χώρου όπως αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, γραφείων κ.ά.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η εύκολη λύση της τοποθέτησης 2 αιθουσών kibo στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου.

Η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου είναι ριζικά αντίθετη με τέτοιες μεθόδους επίλυσης του προβλήματος της σχολικής στέγης. Είναι απαράδεκτο, να χρησιμοποιούνται αυτές οι αίθουσες για διδασκαλία μαθητών.  Όφειλε η δημοτική αρχή να είχε φροντίσει πολύ νωρίτερα για την λύση του προβλήματος και όχι να προσπαθεί να το επιλύσει τον Ιούνιο. Το πρόβλημα φυσικά θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά αφού σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο που να κτίζεται στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση η διοίκηση; Με άλλα kibo;

Για ακόμη μια φορά ζητούμε ΑΜΕΣΑ τον ορισμό δημοτικού συμβουλίου , μετά και την  προφορική δέσμευση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καρύδη στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης, με μοναδικό θέμα την σχολική στέγη και τις ουσιαστικές προτάσεις της διοίκησης στο πρόβλημα.

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 − 4 =