Αμετροέπειες και η επαίσχυντη κατρακύλα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου με ψευτοτσαμπουκάδες και ουρλιαχτά.

Οκτωβρίου 20, 2015
Από

 

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Άσε που θα γίνουμε και διεθνώς ρεζίλι, που λένε και οι έχοντες το σύνδρομο επαρχιωτισμού….

Ένα δημαρχείο που βρομάει μούχλα και γεροντίλα, μόνο ένα τέτοιο δημοτικό συμβούλιο μπορούσε να διαθέτει.  Τα αναψοκοκινισμένα μούτρα του  προέδρου  και  τα διαρκή νεύρα του βλοσυρού  δημάρχου  αποτελούν πια σχεδόν την μόνιμη εικόνα του.

Μια αποκρουστική εικόνα, για την οποία δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στην   αντιπολίτευση, γιατί πρώτα- πρώτα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  ο Δ. Σαραμάντος, έριξε  μαύρη πέτρα και  δεν πατάει σχεδόν  καθόλου στις συνεδριάσεις. Δεύτερον, γιατί  οι άλλοι επικεφαλής δεν έχουν υψώσει ποτέ μέχρι τώρα ούτε στο ελάχιστο τη φωνή τους. Τόσο ο  Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και ο  Γ. Εδιρνέλης αλλά  και ο Α. Θεμελής,   κινούνται  στο πλαίσιο της ευπρέπειας και της ευγένειας.  Κι ας  κατά τις  παρεμβάσεις τους  «τραβάν τα χίλια μύρια» από τις διακοπές και τα αναίτια σχόλια του προέδρου, που είναι σαν να  επιδιώκει επί  της ουσίας να τους στερήσει κι αυτό το δικαίωμα της παρέμβασης τους.

Η βλακεία ναι μεν είναι θείο χάρισμα, αλλά δεν πρέπει  να της γίνεται ποτέ κατάχρηση, είχε πει κάποιος, αλλά φαίνεται ότι δεν το γνωρίζουν όλοι  στο δημοτικό συμβούλιο. Με αποτέλεσμα μουγκρητά και ουρλιαχτά να επικρατούν στις συνεδριάσεις του, από αυτούς  που προσπαθούν  να «κλέψουν  την παράσταση»  με τις αγριοφωνάρες τους.

Οπότε το εύλογο ερώτημα είναι, γιατί  αυτά τα νεύρα, γιατί αυτή η ταραχή  από τη διοίκηση;

Οπλισμένοι με φραπέδες και κάνοντας πως έχουν δίκιο,  γκαρίζουν και πετάγονται συνεχώς,  διακόπτοντας   όσους ασκούν κριτική στη διοίκηση.  Δίνοντας την εικόνα των λυσσασμένων για εξουσία, που την έχουν δαγκάσει σαν πιτ- μπουλ και γαβγίζουν όποιον βρεθεί δίπλα τους, από το φόβο μην την χάσουν.  

Είναι γνωστό ότι ο  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν κρατιόταν κι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το φώναζε ανοιχτά, ότι  δεν θα επέτρεπε  στα τοπικά site να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις. Δεν κατόρθωσε όμως να πετύχει  το σχέδιό του και ίσως σε αυτό να οφείλεται  εν μέρει ο εκνευρισμός  και η ένταση.  Τέλος πάντων. Τα site είναι και θα είναι εκεί για να ενημερώνουν τους πολίτες και για να τα βγάζουν όλα στη φόρα.

«Άνθρωποι επικίνδυνοι γιατί αδυνατούν να αντιληφθούν που πατούν και που βρίσκονται. Ουσιωδώς ανόητοι και κομπορρήμονες.  Κραυγάζουν από μακριά το γλίσχρο επίπεδό τους» και είναι αυτοί οι υπεύθυνοι που οδήγησαν μια υπέροχη ιστορία, την ιστορία της  τοπικής  αυτοδιοίκησης στην πλήρη απαξίωση και τον ευτελισμό.  Που οδήγησαν έναν λαϊκό θεσμό στην κορυφή της διαφθοράς, της κλεψιάς  και της  ρεμούλας σύμφωνα με τα στοιχεία του Λ. Ρακιντζή.

Όλοι επιθυμούν, ακόμα και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης,   για το καλό του Ωραιοκάστρου, αυτή η διοίκηση να μην ακολουθήσει  τα πατήματα του Ψωμιάδη, του Παπαγεωργόπουλου και τόσων άλλων, που έπληξαν κι αμαύρωσαν το θεσμό. Όλοι επιθυμούν να μάθει η διοίκηση να σέβεται τις συλλογικές διαδικασίες, τους πολίτες  και το διάλογο για  να ανταποκριθεί  στις ανάγκες της εποχή μας.

Γιατί η εποχή μας είναι η εποχή της εξαφάνισης και του τέλους των δεινοσαύρων της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 − 2 =