Ακατάλληλο νερό στη Μυγδονία και Καλλιθέα, ακατάλληλη και διοίκηση στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Οκτωβρίου 21, 2015
Από

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των κατοίκων της Μυγδονίας και της Καλλιθέας που οι διοικήσεις του δήμου, κατάντησαν τις βρύσες στα σπίτια τους διακοσμητικές.

Δύο φορές άτυχοι οι νέοι κάτοικοι της περιοχής που επένδυσαν στην αγορά ακινήτων και πήραν ένα σπίτι για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και βρέθηκαν να μην έχουν νερό ούτε για να μαγειρέψουν.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης είναι υπερχρεωμένη και χρωστάει 4 με 5 εκατομμύρια, όπως είπε ο δήμαρχος, αφού ούτε ο ίδιος που επί  της θητείας του χρεώθηκε, δεν γνωρίζει πόσα ακριβώς. Αυτή λοιπόν η χρεοκοπημένη και αποτυχημένη Δημοτική Επιχείρηση καλείται να λύσει το πρόβλημα του νερού,  μαζεύοντας χρήματα από τους καταναλωτές, για μια υπηρεσία όμως που δεν παρέχει, δηλαδή την ύδρευση.

Αυτός ο  φαύλος κύκλος της έλλειψης και ακαταλληλότητας του νερού και της χρέωσής του, που ξεκίνησε επί της  θητείας του Γαβότση ως δημάρχου Μυγδονίας, συνεχίστηκε επί της θητείας του Σαραμάντου  και συνεχίζεται τώρα πάλι από αυτόν που τον ξεκίνησε, τον Α. Γαβότση, ως δήμαρχο Ωραιοκάστρου πια.

Είναι ένα πρόβλημα που έχει ταυτιστεί με τον Γαβότση, τον  έχει στοιχειώσει. Γιατί  ή θα πνιγεί πολιτικά από αυτήν την έλλειψη νερού στην Μυγδονία ή θα μολυνθεί από τα νιτρικά και τα κολοβακτηρίδια.  Για το Ωραιόκαστρο υπάρχουν άλλα.

Και επειδή το θέμα του νερού τον κυνηγάει, σε λίγο καιρό δύσκολα θα μπορεί  να επισκέπτεται ως και τον γενέθλιο τόπο του εξαιτίας του. Για αυτό έσπευσε να δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο, όταν ανέλαβε δήμαρχος, ότι μέχρι τον Μάιο –Ιούνιο θα  λύσει το πρόβλημα.

Πέρασε όμως και ο Μάιος, ήρθε και το καλοκαίρι, πέρασε  και ο Ιούνιος έφυγαν και τα χελιδόνια και τίποτα. Ο δήμαρχος ενδιαφέρθηκε όμως για το δίκτυο πυρόσβεσης στο βουνό του Ωραιοκάστρου.  Καταξοδεύτηκαν λεφτά για μελέτες, για εκσκαφές, για σωλήνες και αγωγούς, για αντλίες και για ΔΕΗ κι όλα αυτά  για το δίκτυο ….πυρόσβεσης και από εκεί με κουτοπονηριά  να πάει το νερό στη Μυγδονία.

Ήρθαν όμως τα μαντάτα από τις τελευταίες μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες  το νερό συνεχίζει να είναι ακατάλληλο.

Οι αναλύσεις του νερού έγιναν τον Σεπτέμβριο από  το Εργαστήριο Γενικής και Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ, για λογαριασμό της ΔΕΥΑΩ και έδειξαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο και στους 3 οικισμούς. Τα νιτρικά συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, όπως και τα κολοβακτηριοειδή και  e-coli. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, όπως στη Λητή,  τα νιτρικά  βρέθηκαν σε διπλάσια νούμερα 107 mg/lt και  109 mg/lt. από το όριο.

Ενδιαφέρον θα είχαν και τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις του νερού στην Καλλιθέα, αλλά αυτά δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, οπότε αρκούμαστε στην δήλωση του προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης Ν. Παπαδόπουλου- που είναι και η αδυναμία μας, οφείλουμε να το ομολογήσουμε- ότι και εκεί τα νιτρικά υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο και παραμένει ακατάλληλο το νερό.  Όπως και η διοίκηση του δήμου, που  δεν μπορεί να διασφαλίσει το βασικό αγαθό για τη ζωή των δημοτών, το νερό, θα συμπληρώναμε εμείς.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 + = 15