Άρχισαν τα όργανα. Η. Τσακαλίδης: Δεν «θέλουμε να τα παίρνουμε κάτω από το τραπέζι». Π Αταμιάν : «Μαζί μου μιλάς!». Ο τραγέλαφος κορυφώνεται

Οκτωβρίου 28, 2015
Από

Τους σπαρταριστούς  διαλόγους που διαμείφθηκαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έφερε στη δημοσιότητα otroxos.gr αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα εκτός από  την  ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής  και το ξεσάλωμα στη συμπεριφορά όχι πια μόνο ενάντια στην αντιπολίτευση, αλλά και στις  σχέσεις μεταξύ των μελών της διοίκησης.

Μια δημοτική αρχή που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ,  σε μια χώρα διαβρωμένη από την κλεπτοκρατία και το νεποτισμό, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να σοβαρευτεί και να συγκρατήσει  τη διαταραχή της.

Γεμάτοι αγωνία και νεύρα ο δήμαρχος κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κι οι άλλοι συνταξιούχοι της διοίκησης φαίνεται ότι δεν είναι ικανοί να πάρουν ούτε  μια νομότυπη απόφαση. Η μία μετά την άλλη οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου  ακυρώνονται κατά τον έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας.

Πρώτα- πρώτα οι ευθύνες για τον αριθμό ρεκόρ των άκυρων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου βαραίνουν τον πρόεδρο του,  κο Αθανάσιο Καρύδη, που ανεπιτυχώς διευθύνει, τόσο τις συνεδριάσεις, όσο και το αποτέλεσμα αυτών που είναι οι άκυρες αποφάσεις του. Είναι ο πρόεδρος με το  ρεκόρ στις άκυρες αποφάσεις. Ξεπέρασε μπορούμε να πούμε με μια πρόχειρη καταμέτρηση και τον Κ. Δούμπαλα, που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ. Όσον αφορά δε τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων ο κος Α. Καρύδης, απέχει πολύ από τον πολιτισμένο τρόπο που είχαν πετύχει οι κυρίες Δ. Δεληπάλα και  Κ. Υφαντίδου, όταν υπηρετούσαν και τιμούσαν το θεσμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Αντί  να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα καταφερθούν εναντίον της Αποκεντρωμένης διοίκησης και θα κάνουν ενστάσεις, αντί να σοβαρευτούν και να λειτουργήσουν στο προβλεπόμενο πλαίσιο.

Η ζωή όμως παίζει περίεργα παιχνίδια και έτσι η σημερινή δημοτική αρχή του Γαβότση που μάχονταν λυσαλλέα την προηγούμενη του Σαραμάντου για τις  απευθείας αναθέσεις,  τις κατατμήσεις έργων και των μελετών, κάνει τώρα τα ίδια κι αυτή. Μόνο τα πρόσωπα άλλαξαν στη διοίκηση του δήμου,  η τακτική της  αδιαφάνειας και των άκυρων αποφάσεων συνεχίζεται…

Ο τραγέλαφος κορυφώνεται με τους διαλόγους μεταξύ των δύο αντιδημάρχων και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί .

Η υπόθεση θα είχε πλάκα εάν δεν ήταν τόσο ζέουσα και βορβορώδης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 − = 5