Πέταξε στα σκουπίδια τις προεκλογικές του υποσχέσεις o Γαβότσης για τα προβλήματα του συγκροτήματος «Παππά» στη Λητή.

Νοεμβρίου 5, 2015
Από

 

Απροσπέλαστος ο οικισμός "Παππά". Πνίγεται στη λάσπη με τις βροχές και είναι αδιάβατος από τις λακκούβες και τη σκόνη το καλοκαίρι.

Οι παραπλανημένοι κάτοικοι από το συγκρότημα του «Παππά», βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο κι έβαλαν μπουρλότο στην μακαριότητα της διοίκησης Γαβότση. Μια ζωή μέσα στις λάσπες, χωρίς δρόμο, χωρίς αποχέτευση, χωρίς διάβαση για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, χωρίς επαρκή φωτισμό, λες και είναι οικισμός της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.  Τι είμαστε εμείς; Πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Ή ινδιάνοι για να μας ξεγελάσετε με καθρεφτάκια; Αναρωτήθηκαν μπροστά στο εμβρόντητο δημοτικό συμβούλιο και στο δήμαρχο Γαβότση, που δεν μπορούσε να συνέλθει, αλλά  ούτε και να προφυλαχθεί από  το ανελέητο σφυροκόπημα.

«Από το 2006, σαν δήμαρχος Μυγδονίας μας υποσχόσασταν ότι θα γίνει ο δρόμος, ότι θα γίνει η αποχέτευση, αλλά πέρασαν  δέκα χρόνια και ακόμα ζούμε στις λάσπες» τόνιζαν αγανακτισμένοι οι εκπρόσωποι των κατοίκων του εν λόγω συγκροτήματος, που βρίσκεται στη Λητή, απέναντι από το βενζιδάκο της BP στον παλιό δρόμο Σερρών/ Θεσσαλονίκης.

Παρά την οργή τους όμως, βρήκαν το κουράγιο και ζήτησαν συγνώμη για τον έντονο τρόπο που έθεσαν τα προβλήματά τους, ενώ αντίθετα η διοίκηση δεν βρήκε στο σθένος να ζητήσει μια συγνώμη για την απραξία της.

Στο τέλος τα «κάστανα από τη φωτιά» καλέστηκε να βγάλει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και Μυγδονίας  Ε. Καραστερίου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα γίνει η ασφαλτόστρωση και τίποτα άλλο, αφού τα μεν φανάρια δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δήμου και  το δε αποχετευτικό το έστειλε στις ελληνικές καλένδες λόγω  …υψομετρικών  διαφορών.  Στην προσπάθεια του να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες δήλωσε απλά ότι συμμερίζεται τα προβλήματα των ανθρώπων.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από αυτού του είδους τις περιπτώσεις, είναι ότι μόνο με συλλογικές και αγωνιστικές τακτικές μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων και όχι με την τακτική του κολαούζου της κάθε δημοτικής  εξουσίας, τακτική που οδήγησε στην πλήρη δεκάχρονη απραξία και αδιαφορία.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 − = 5