Αλαλούμ και για την προσφυγή για τα λατομεία. Έπεσε η διοίκηση Γαβότση……από το «ύψος των περιστάσεων» και o ρόλος της βλακείας.

Νοεμβρίου 17, 2015
Από

Σκεπτικός παρακολουθεί την κα Τόλιου ο Β. Κανταρτζής από την παράταξη του Γ.Παπακωνσταντίνου.

Η κα Τόλια Ε. προϊσταμένη της  τεχνικής  υπηρεσίας  του Δήμου, τα άλλαξε όλα με την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο, στην κατά τα άλλα  άχαρη συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας.

Η κα Τόλια Ε. εμφανίσθηκε καθησυχαστική και ισχυρίστηκε ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία και με τον δασικό  χαρακτηρισμό δεν μπορεί να παρακαμφθεί ο δήμος, στο θέμα των λατομείων,  όπως ισχυρίζεται ο Γ. Εδιρνέλης και συμφωνούσε μέχρι πρότινος και ο δήμαρχος.

Πράγματι στις 12 Νοεμβρίου η διοίκηση Γαβότση με δελτίο τύπου ανακοίνωνε περιχαρής ότι την προηγούμενη μέρα στις 11 Νοέμβρη κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την απαλοιφή του χαρακτηρισμού «δασική» για την έκταση των λατομείων Παλαιοκάστρου και Νεοχωρούδας.

Τονίζοντας μάλιστα ότι προχώρησε  σε αυτήν την πράξη  «αφού έλαβε υπόψη την έγγραφη τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» και νομικού, Γρηγόρη Εδιρνέλη». Αλλά και  γιατί «Η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι μπορεί να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων όποτε το κοινό συμφέρον το απαιτεί»

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και η διοίκηση Γαβότση έπεσε  «από το ύψος των περιστάσεων» που βρέθηκε όπως έλεγε στην ανακοίνωσή της  και έτσι στις 16 Νοεμβρίου ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, συντάχθηκαν με  την άποψη της κας Τόλιου, υποστηρίζοντας  ότι κατοχυρώνεται ο ρόλος του Δήμου  και δεν μπορεί να  παρακαμφθεί από τον  ΑΚΤΩΡ και από όποιον άλλον λιγουρεύεται τα πρώην λατομεία.

Δεν ξέρουμε εάν  η αποστολή της κας Τόλια να πείσει και το δημοτικό συμβούλιο στέφθηκε με επιτυχία, αλλά έγινε αντιληπτό  ότι έπεισε τη διοίκηση Γαβότση, που  δεν ξέρει  που πατά  και που βρίσκεται ή με άλλα λόγια  δεν ξέρει τί της γίνεται. Κι έτσι το ερώτημα «να γίνει η άρση του χαρακτηρισμού των λατομείων ως δασικών ή όχι;» παραμένει, μετέωρο.  Μαζί με τα νέα ερώτηματα που προστέθηκαν. Τί μεσολάβησε από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 16 και έκανε τη διοίκηση του Δήμου να ξανα-αλλάξει γνώμη; Και τι θα γίνει τελικά με την προσφυγή, θα ανακληθεί ή όχι;

Τέλος θυμηθήκαμε κάτι που ίσως να ταιριάζει με την περίσταση κι είχε γράψει ο pitsirikos.  «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε με λογικό τρόπο την ακατανόητη πράξη κάποιου -πολιτικού ή πολίτη-, χωρίς να μας περνάει ποτέ από το μυαλό πως μπορεί απλά να είναι βλάκας και η πράξη του αποτέλεσμα της βλακείας του».

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 − = 7