Αποδοκιμάστηκαν οι μεθοδεύσεις Γαβότση για το λατομείο του Δρυμού. Αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης υπέρ της προσφοράς των 400.000 ευρώ του ΤΙΤΑΝ.[ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Δεκεμβρίου 7, 2015
Από

 

Οι εκ των πρωταγωνιστών της βραδιάς. Η κα Βαμβάκη-Λιμπατέ Χ., ο Χατζηαγόρου Ε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Η διοίκηση Γαβότση έχει να  επιδείξει από την αρχή της θητείας της έναν  ιδιαίτερο ζήλο  για τα  λατομεία και τα μπάζα  και πρόσφατα για τα χαράτσια. Αυτά όμως δεν περνάνε στο Δρυμό, όπου σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, αλλά και οι δημοτικοί και τοπικοί  σύμβουλοι  της πήρανε την μπουκιά από το στόμα, που λένε,  εκφράζοντας  την έντονη αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις για μια  άρον-άρον απόφαση υπέρ της συμφωνίας με το ΤΙΤΑΝ για την επέκταση της λατομικής περιοχής. Η προσφορά του ΤΙΤΑΝ έφτασε στις 400.000 ευρώ απο τις 200.000 που ήταν η αρχική της.

«Θα μιλήσω σαν Δρυμιώτης» είπε ξεκινώντας  την ομιλία του ο δημοτικός σύμβουλος Χατζηαγόρου Ε., στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού, το βράδυ της Κυριακής που συνήλθε με

Ο Δ. Πόντικας με την εμπεριστατωμένη παρέμβασή του.

μοναδικό θέμα την παραχώρηση 85.448 στρεμμάτων στο ΤΙΤΑΝ για την επέκταση της λατομικής εξόρυξης. Εγώ θέλω το  ανώτερο που μπορούμε να εξασφαλίσουμε, για τα σαράντα χρόνια που εκμεταλλεύεται τα λατομεία το ΤΙΤΑΝ,  είπε ο Χατζηαγόρου Ε. και δεν κάνω ούτε ένα μέτρο πίσω.  Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις  δύο μελών του τοπικού συμβουλίου,  της κας Χατζηπέτρου Βασιλικής και του  Κατσίκα Α. που αυτοί από ότι φαίνεται έκαναν πολλά μέτρα πίσω, αφού  τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας, κατά «το γοργόν και χάριν έχει».  Σταυροκοπιόταν κι όλας για να ξορκίσουν  το  φόβο  μην τυχόν και  οδηγηθούμε σε ρήξη, όπως λέγαν  με το ΤΙΤΑΝ και μείνει χωρίς συμφωνία ο Δρυμός και τότε ….τον διώξουν από τη ΣΕΓΚΕΝ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  το ΝΑΤΟ και τη Δόξα Δρυμού απο την κατηγορία της.

Το τοπικό συμβούλιο Δρυμού με την κα Βαμβάκη - Λιμπατέ Χ.

Για άλλη μια φορά όμως, τα σενάρια του τρόμου δεν έπιασαν τόπο  κι ας το κουτί με τα γλυκά που έφερε για την ονομαστική του εορτή ο  Λιμπαντές  Νικόλαος   δεν έφτασε για να τους γλυκάνει όλους.  Και ιδίως αυτούς που τάσσονταν υπέρ της συμφωνίας, αφού ο ίδιος  ήταν λάβρος εναντίον της. Το ίδιο αρνητικός με τη συμφωνία ήταν και το άλλο μέλος του συμβουλίου ο Πόντικας  Δημήτρης, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στην πλειοψηφία, γιατί  διαπραγματεύονταν στα κρυφά με το ΤΙΤΑΝ, ερήμην των άλλων μελών του συμβουλίου και έφερε  τώρα μια συμφωνία να ψηφιστεί  με το πιστόλι στο κρόταφο, όπως είπε.

Ο δε Χατζηαγόρου Ε. είπε κι άλλα ενδιαφέροντα που συνήφθησαν κατά τη διάρκεια των «σκληρών διαπραγματεύσεων», που ως άλλος Βαρουφάκης έκανε με το ΤΙΤΑΝ, λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί το ΤΙΤΑΝ να μας αντιμετωπίζει σαν ιθαγενείς και να μας δίνει καθρεφτάκια και χάνδρες για να εκμεταλλεύεται το λατομείο, όπως  έκανε τόσα χρόνια!!!.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η άλλη δημοτική σύμβουλος από το Δρυμό η κα Βαμβάκη-Λιμπατέ Χ. η οποία συμμετείχε στην διαπραγματευτική  ομάδα τονίζοντας  με έμφαση ότι πρέπει να  διεκδικηθεί ακόμη καλύτερη συμφωνία, υπογραμμίζοντας με έντονο τρόπο  την επισήμανση

να μην δοθούν χρήματα στο χέρι από το ΤΙΤΑΝ στη διοίκηση,

αλλά να πιεστεί το ΤΙΤΑΝ να αναλάβει να κάνει ένα  έργο που  έχει ανάγκη ο Δρυμός, όπως ένα  σχολείο,  ή κάποιο χώρο πολιτισμού.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής δημοτικής  παράταξης  Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος μίλησε για το  θέατρο του παραλόγου που παίζεται από τη διοίκηση Γαβότση για το θέμα της συμφωνίας  με το ΤΙΤΑΝ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αποφάσεις express. Η διοίκηση Γαβότση, εκθέτει και τους συμβούλους της  με το αλαλούμ που επικρατεί στους χειρισμούς της υπόθεσης, είπε και τόνισε ότι αυτός που έχει ανάγκη τη συμφωνία είναι κυρίως το ΤΙΤΑΝ και ότι ο δήμος οφείλει και πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για μια καλύτερη συμφωνία, χωρίς βιασύνες,  ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ελλείψεις στις υποδομές του.  Η συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί, πρέπει να είναι win-win, ώστε και τα δύο μέρη να είναι ικανοποιημένα και ο Δήμος και το ΤΙΤΑΝ. Στηρίζουμε τους  συμβούλους  στην διαπραγματευτική τους προσπάθεια, είπε, και κατέληξε ζητώντας κι αυτός την αναβολή της απόφασης από το συμβούλιο. Πράγμα που έγινε στο τέλος, αφού ο πρόεδρος του συμβουλίου Πατσαλάς Κ., παίρνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις και τις αντιδράσεις των συμβούλων και όλου του κόσμου, τάχθηκε υπέρ της αναβολής της απόφασης, με αποτέλεσμα  κάποιοι να χάσουν τον ύπνο τους, όταν έμαθαν αμέσως από το κινητό τα δυσάρεστα μαντάτα.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Καραστερίου Ε., που δεν μπόρεσε να πείσει τους συμπολίτες του να αποδεχθούν την συμφωνία, ο Α. Πολυχρονίδης που έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι η διοίκηση έκανε «σκληρές διαπραγματεύσεις»  από το καλοκαίρι  με το ΤΙΤΑΝ  και η αντιπολίτευση δεν ήξερε τίποτα, για να την πάει έστω ένα ποτήρι νερό, ο Εδιρνέλης Γ που δεν κατανοούσε τη βιασύνη της διοίκησης  και ο  Μοδίτσης Α..

Τελικά η πολυπόθητη  συμφωνία  με το ΤΙΤΑΝ των 400.000 ευρώ , δεν ψηφίστηκε  απο το τοπικό συμβούλιο του Δρυμού κι έτσι  δεν  θα συζητηθεί ούτε στην συνεδρίαση της Δευτέρας του δημοτικού συμβουλίου του Ωραιοκάστρου.  Οι μεθοδεύσεις της διοίκησης έπεσαν για άλλη μια φορά στο κενό και αποδοκιμάστηκαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο απο τους πολίτες του Δρυμού.

Δείτε το βίντεο απο την ομιλία του Χατζηαγόρου Ε. για τις διαπραγματεύσεις με το ΤΙΤΑΝ 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 × = 45