Ενέσεις μπότοξ κόστους 350.000 ευρώ για το παλιό σχολείο του Ωραιοκάστρου και άλλα τόσα για το λίφτινγκ. Κτίριο πολλαπλών χρήσεων.

Δεκεμβρίου 7, 2015
Από

Για ένα γερασμένο  κτίριο βαμπίρ  που για  λόγους στατικής επάρκειας εγκαταλείφθηκε, η διοίκηση Γαβότση σκέφτεται να σπαταλήσει περίπου 500.000 ευρώ για να το κάνει ξανά σχολείο.  Αυτό προκύπτει από την παραλαβή της μελέτης  για την «αποτίμηση φέρουσας ικανότητας στατικής επάρκειας   του κτιρίου του παλιού 1ου δημοτικού σχολείου», στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο μελετητής  εκτιμάει ότι θα χρειασθούν περίπου 350.000 για τις εργασίες στατικής επάρκειας και φυσικά άλλα τόσα περίπου για το λίφτινγκ.  Η εμμονή της διοίκησης Γαβότση για ένα γερασμένο ακατάλληλο κτίριο, δεν είναι ακατανόητη. Το κτίριο αυτό έχει τη δική του ιστορία και το μόνο σίγουρο είναι ότι  δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις σύγχρονες υποδομές που απαιτούνται για να λειτουργήσει ως  σχολείο.  Λειτουργούσε σαν σχολείο στη δεκαετία του 50 σαν διθέσιο ή τριθέσιο σχολείο σε δύο αίθουσες και φυσικά δεν πληροί  τις προϋποθέσεις για να επαναλειτουργήσει σαν ένα σύγχρονο σχολείο.

Πρώτα- πρώτα δεν έχει τουαλέτες και οι μισές αίθουσες του,  βρίσκονται στο υπόγειο σε πρώην αποθηκευτικούς ακατάλληλους χώρους του ‘ 50.

Το κτίριο σαν κτίριο δεν έχει καμιά ομορφιά, εκτός κι εάν με ανάλογες εργασίες αναδειχθεί και αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού, που λείπει  από το Ωραιόκαστρο.

Το παλιό αυτό σχολείο κι  όπως είναι, είναι χρήσιμο, γιατί ακόμη και έτσι  είναι πολλαπλής χρήσης. Χρησιμοποιείται κατά καιρούς  ως μια πρόταση για τη σχολική στέγη, ως παραπλάνηση απο δημοτικές αρχές, αλλά και ως διαφημιστικό μέσο.  Αφού ορισμένοι γραφικοί έφτασαν στο σημείο να το βάλουν και στην γελοία   καμπάνια της Coca-cola  με τον τίτλο «το σχολείο που θέλεις»!!! αλλά στην ψηφοφορία δεν πήγε και τόσο καλά, γιατί ίσως να μην υπάρχουν και τόσα  πολλά  βαμπίρ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 × 7 =