Δάκης Μανουσάκης: Εύκολη λύση το χαράτσι. Όσοι υπερασπίζονται το χαράτσι, το «ειδικό τέλος», είναι σαν να υπερασπίζονται το πολιτικό τους τέλος![Βίντεο]

Δεκεμβρίου 12, 2015
Από

 «Αν η Ένωση Γονέων δώσει θετική ψήφο στη διοίκηση του Δήμου στο θέμα του Χαρατσιού, τότε αύριο δεν θα υπάρχει Ένωση»,  αυτό τόνισε με έμφαση ο Δάκης Μανουσάκης κατά την ομιλία του στην γενική συνέλευση.  Και συνέχισε λέγοντας ότι  «τόσα χρόνια υπερασπιστήκαμε και κρατήσαμε ένα θεσμό όχι για να γίνει υποχείριο και κλωτσοσκούφι του κάθε αγνώμονα και επιπόλαιου πολιτικού. Όσοι υπερασπίζονται το χαράτσι, το «ειδικό τέλος», όπως το λέει η διοίκηση, είναι σαν να υπερασπίζονται  το «ειδικό πολιτικό τέλος τους» το οποίο θα έρθει ανταποδοτικά  από τη κοινωνία. Για τους συμβούλους της διοίκησης είναι η εύκολη λύση το χαράτσι».

Απευθυνόμενος δε στους εκπροσώπους της διοίκησης και υπεύθυνους για την παιδεία,  Ηρακλή Τσακαλίδη, Χατζηαντωνίου Β. και  Π. Πορφυριάδη, υπογράμμισε ότι  δεν περίμεναν την αντίδραση της κοινωνίας και ότι δεν μπορούν  να απαντήσουν στα ερωτήματα.

«Ως καλοί μαθητές του εμπνευστή του χαρατσιού προσπαθείτε να μας πείσετε για τη μόνη λύση».

Αν και  γνωρίζετε όλα τα δεδομένα, δεν έχετε ένα σχεδιασμό- τους είπε- που είναι oι προτάσεις σας; ο ΟΑΕΔ  μπορεί να παραχωρήσει το κτήριο και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της σχολικής στέγης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση  υπάρχουν κωδικοί για την δημιουργία νέων σχολείων  πρασίνων και ενεργειακών. Επίσης τα ανταποδοτικά από τα λατομία και ένα μικρό μέρος συμμετοχής από τη πολιτεία μπορούν να λύσουν το ζήτημα της σχολικής στέγης και όχι μόνο. Όλα αυτά  όμως εσείς τα  απαξιώσατε, ούτε τα  ακούτε και τώρα ως καλοί μαθητές του εμπνευστή του χαρατσιού προσπαθείτε να μας πείσετε για τη μόνη λύση.

Και κατέληξε λέγοντας ότι οι θεσμοί σαν την Ένωση Γονέων φτιάχτηκαν για να πιέζουν κι όχι για να πιέζονται, από τις διοίκησης του Δήμου, να προτείνουν  και κυρίως να έχουν ελεύθερη συνείδηση.  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 − 5 =