«Τετέλεσται». Η διοίκηση Γαβότση έφερε την αστυνομία στο δημαρχείο εναντίον ενός πολίτη, του Σ. Κελεσίδη. [Φώτο και Βίντεο]

Δεκεμβρίου 14, 2015
Από

Η αστυνομία που κάλεσε ο Α. Καρύδης στο δημοτικό συμβούλιο

Επέμβαση της αστυνομίας στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου δεν ξαναέγινε, με τη διοίκηση όμως Γαβότση έγινε κι αυτό.  Το επόμενο βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της,  θα είναι να φέρει τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίζει τους πολίτες και στην συνέχεια ο ξυλοδαρμός. Σκηνές ντροπής ξετυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σκηνές ντροπής για τον πολιτικό πολιτισμό μας και φυσικά για το Ωραιόκαστρο. Σε ένα κρεσέντο αντιδημοκρατικότητας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Α. Καρύδης  και κάνα δύο -τρεις άλλοι σύμβουλοι της διοίκησης Ζιακούλης- Σημαιοφορίδης-Δίγκαλης, ωρύονταν και με τις αγριοφωνάρες τους και τα ουρλιαχτά τους επιτίθονταν φραστικά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του  Στάθη Κελεσίδη. Ο λόγος; Ο συνηθισμένος για τις αδύναμες κι  ανεπαρκείς εξουσίες που φοβούνται το διάλογο, τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια.

Εξάλλου τις προθέσεις της, η διοίκηση Γαβότση φρόντισε  να τις γνωστοποιήσει  από την αρχή της θητείας της, όταν αποπειράθηκε  να απαγορεύσει  την παρουσία των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.  Απόπειρα που φυσικά αποτράπηκε  χάρη στη σθεναρή αντίσταση των πολιτών. Από τότε ο  πρόεδρος -που δεν μπορούσε να το χωνέψει- έψαχνε πάντα ευκαιρία για να επιτύχει με κάθε τρόπο την απομάκρυνση τους.  Έτσι το βράδυ της Δευτέρα δεν άντεξε και κατέβηκε

Ο Σ. Κελεσίδης, δίπλα του ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος Α. Καρύδης που εξηγεί στον αστυνομικό γιατί δεν ….θέλει τον Σ. Κελεσίδη στο συμβούλιο.

κάτω από το έδρανο του  για να πιάσει με το χέρι τον Κελεσίδη και να τον βγάλει έξω, με το πρόσχημα ότι διέκοπτε τάχα τη συνεδρίαση.  Ο Σ. Κελεσίδης  φυσικά όχι μόνο δεν διέκοπτε τη συνεδρίαση, αλλά προσπαθούσε να βοηθήσει απαντώντας μονολεκτικά, μάλιστα και με προτροπή του δημάρχου σε ερωτήματα που του έθετε κι ο ίδιος. Αυτό ήταν. Ο Α. Καρύδης, ως πρόεδρος εξεμάνη και με έναν απαράδεκτο εκενευρισμό απαίτησε την απομάκρυνση του Κελεσίδη. Και για το λόγο αυτό δεν ντράπηκε να καλέσει την αστυνομία, για να μπει στο δημαρχείο για να απομακρύνει τον Σ. Κελεσίδη και να πάνε και οι δύο στο αστυνομικό τμήμα.  

Δεν συμπλήρωσαν καλά-καλά ούτε ένα χρόνο στην εξουσία και χρειάστηκε να καταφύγουν στην επέμβαση της αστυνομίας. Η απύθμενη βλακεία μιας εξουσίας με τη ψευδαίσθηση της ισχύος που πανικόβλητη παραπαίει ανάμεσα στη γελοιότητα και τα μύρια συμπλέγματα κατωτερότητας. Που προσπαθεί απεγνωσμένα να ανυψώσει το εγώ της με καταγέλαστες συκοφαντικές προσωπικές επιθέσεις. Τα επόμενα μαρτυρικά για αυτούς χρόνια, μέχρι να συμπληρωθεί η θητεία τους τι άλλο άραγε θα κάνουν μπροστά στην έκδηλη ανεπάρκειά τους; Αυτές οι εικόνες ντροπής, θα  αποτελέσουν το κύκνειο άσμα και το  «Τετέλεσται»  της διοίκησης Γαβότση, μέσα στην αηδία και τον  αποτροπιασμό που προκαλεί  πια στους πολίτες του Ωραιοκάστρου.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 4 = 2