Είναι νέοι κι άπειροι, ο…. Γαβότσης και οι συνεργάτες του, για αυτό δεν ξέρουν να κάνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ιανουαρίου 11, 2016
Από

Εάν  δεν υπήρχαν  τα τσίρκο, δεν θα υπήρχαν  ούτε κλόουν ούτε γελωτοποιοί για να κάνουν το κόσμο να γελάει με τις γκάφες και τα καμώματά τους. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και για τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο   Δήμος Ωραιοκάστρου, είναι ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που ενώ μπήκε το 2016 δεν έχει  προϋπολογισμό για το νέο έτος. 

Είναι ένα ακόμη «επίτευγμα»  της διοίκησης Γαβότση, η οποία  αποδεικνύει συνεχώς,  ότι τα καταφέρνει μόνη της μια χαρά και ότι δεν χρειάζεται την αντιπολίτευση,  γιατί με τις γκάφες της και την ανεπάρκειά της, μπορεί να εκθέτει μόνη της τον εαυτό της.

Έτσι ο συνταξιούχος δήμαρχος και συνταξιούχος γιατρός του ΙΚΑ Γαβότσης, που είχε κάνει δύο οκταετίες δήμαρχος στο χωριό του και ο συνταξιούχος τραπεζικός,  αντιδήμαρχος οικονομικών, δεν κατόρθωσαν να συντάξουν ούτε έναν τυπικό, λογιστικό προϋπολογισμό για το Δήμο.  Έναν  έστω τυπικά  ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όπως έκαναν όλοι ο δήμοι της Ελλάδας, έγκαιρα και σωστά.

Η παραπάνω εξέλιξη καταδεικνύει όχι μόνο την ανικανότητα της διοίκησης, αλλά και την απέραντη ασχετοσύνη της, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα στοιχειώδη, όπως είναι η σύνταξη ενός προϋπολογισμού.

Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η διοίκηση καθυστερημένα κι  εσπευσμένα δύο μέρες πριν από το τέλος του 2015, παρουσίαζε μεγάλες αποκλίσεις στα έσοδα και έξοδα, με χαρακτηριστικότερο σημείο,

 το ποσό των  930.000 ευρώ από το χαράτσι για τα σχολεία , που ενώ προβλέπονταν  να εισπραχθούν στα έσοδα, δεν υπήρχαν στα έξοδα…..   

Η έλλειψη προϋπολογισμού σε έναν  Δήμο, επηρεάζει αρνητικά την οικονομική του θέση,  τις ταμειακές ροές κι αυξάνει σημαντικά τον  κίνδυνο ρευστότητας.  Κάτι που θα έχει επιπτώσεις στην ομαλή  λειτουργία του Δήμου, αφού θα μείνουν χωρίς καύσιμα τα απορριμματοφόρα και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Το κυριότερο δε είναι ότι αποδεικνύεται εκτός από την παροιμιώδη ανεπάρκεια της διοίκησης και  η έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδιασμού εκ μέρους της  για το Δήμο καθώς και  η απαξίωση οποιασδήποτε δράσης για τους πολίτες, εκτός από τις απευθείας αναθέσεις της διοίκησης.  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 + 9 =