Από την πρόσληψη στην απόλυση και ξανά στην πρόσληψη. Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και παλαιοκομματισμού από το Δήμο Ωραιοκάστρου για τους συμβασιούχους.

Ιανουαρίου 13, 2016
Από

 Οι συμβασιούχοι δεν προλάβαιναν να σταυροκοπιούνται, με όσα εξωφρενικά διαδραματίζονταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους. Δεν περνούσε καν από το μυαλό τους ότι υπάρχει πιθανότητα να  βρεθούν άνθρωποι σε αρμόδιες θέσεις που να χειρίζονται με τόση ελαφρότητα και ανευθυνότητα, τόσα σοβαρά θέματα.

Τις  προσλήψεις των 63 συμβασιούχων τις είχε  υπογράψει χαμογελαστός ο δήμαρχος Γαβότσης  πριν από λίγες μέρες και ενώ ακόμη δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τον parker, ανακοίνωσαν στους ανθρώπους τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ότι απολύονται!!!

 Τι είχε γίνει; Θα κάνουμε μια προσπάθεια να βάλουμε τα πράματα στη σειρά, για να κατανοηθούν από την κοινή λογική.

Όλα άρχισαν στις  24 Δεκεμβρίου, όταν  ο δήμαρχος υπόγραψε  τις προσλήψεις των 55 συμβασιούχων που έληξαν οι συμβάσεις τους και παρατείνονταν  σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης και τις προσλήψεις άλλων 63 συμβασιούχων, το σύνολο 118.

Με δελτίο τύπου ανακοινώνονται  τα ευχάριστα για τις προσλήψεις και όλοι κάνουν  χαρούμενα Χριστούγεννα. Την επόμενη μέρα και μετά από δημοσίευμα του troxou καταλαβαίνει η διοίκηση  ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι τα έκαναν πάλι μαντάρα και στις 30 Δεκεμβρίου βγάζει  ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και για να ισχυριστεί  ότι ήταν υποχρεωμένη η διοίκηση να «προβεί στις προσλήψεις», γιατί αλλιώς «θα αντιμετώπιζε ο δήμαρχος ποινικές ευθύνες»

Εορτάζεται χαρούμενα και η  Πρωτοχρονιά και στις 4 Ιανουαρίου με το νέο έτος, η διοίκηση Γαβότση, ξέχασε τα περί «υποχρεωτικών προσλήψεων» που έλεγε και ανακοινώνει στους ανυποψίαστους 63 νέους συμβασιούχους που πήγαν για δουλειά ότι …απολύονται. Με ένα μολύβι μάλιστα ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος έγραφε πάνω στις συμβάσεις ότι αναστέλλεται η πρόσληψη!!!!

Έτσι απλά σαν να μην έτρεχε τίποτα. Είπαμε -ξείπαμε!  Οι χαρούμενες γιορτές  αποτελούσαν πια μια μακρινή ανάμνηση και βγήκαν και ξινές.

Όλα τα ‘χει η Μαριορή, η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση  τη μάρανε.

Η διοίκηση Γαβότση, προχώρησε στην επόμενη- όπως ήταν αναμενόμενο-  απονενοημένη κίνηση. Επέρριψε  τις ευθύνες στην …κυβέρνηση και βρήκε την ευκαιρία να κάνει και αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.  Όλα τα ‘χει η Μαριορή, αυτό τη μάρανε.  

Φυσικά οι συμβασιούχοι δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια, πήγαν σε δικηγόρους και σωματεία.

Η Απόφαση της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη και αναμενόμενη και προέβλεπε την  αυτοδίκαιη παράταση της απασχόλησης των εκτάκτων υπαλλήλων, μέχρι τέλος του 2016. Ταυτόχρονα με την ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπονταν ότι το ίδιο ισχύει και για όσες συμβάσεις έχουν υπογραφεί  έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή και για τους 63 νέους συμβασιούχους που τις  συμβάσεις τους υπόγραψε ο δήμαρχος στις 24/12.

Επίσης η ΠΝΠ προέβλεπε ρητά ότι ο κάθε Δήμος μπορεί να προσλάβει όσους θέλει, αλλά «εντός των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του». Στον προϋπολογισμό του 2016 του δήμου Ωραιοκάστρου, υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν μόνο  63  εργαζόμενοι, ενώ προσλήφθηκαν  118! Η διοίκηση Γαβότση έκανε άλλο ένα Τζακ-Ποτ και αμέσως αποφάσισε τους  63 εργαζόμενους που μόλις προσέλαβε να τους  απολύσει.  Κατόπιν όμως αντιδράσεων  μετά από δύο μέρες από την απόλυσή τους, μετά απο τα Φώτα,  …επαναπροσλήφθηκαν.  Παιχνίδια με το  δικαίωμα στην εργασία εύκολα  δεν γίνονται.

 Αυτά όμως παθαίνει όποιος συνεχίζει τις παλαιοκομματικές τακτικές που έμαθε  και ακολουθεί τις πελατειακές  πρακτικές που ξέρει. Οι ευθύνες της διοίκησης ενός Καλλικρατικού δήμου, σαν του Ωραιοκάστρου είναι πολύ βαριές  και θέλει γνώσεις, σοβαρότητα και χρηστή διοίκηση. Πράγματα που για την διοίκηση Γαβότση αποτελούν άγνωστες λέξεις.

Τώρα, μιας  και μιλάμε για σοβαρότητα-  μόνο μια λύση υπάρχει για τη διοίκηση Γαβότση. Να «κόψει» ένα δικό της  νόμισμα στο δήμο, και μετά  να κάνει κι άλλες, όσες προσλήψεις θέλει και χρειάζονται για τις εκλογές του 2019, αναπαράγοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον κοτζαμπάσικο τρόπο διοίκησης και τις νοοτροπίες της χρεοκοπίας, που έφεραν τον τόπο και το Δήμο στα σημερινά του χάλια.    

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 1 = 1