Χάος! Όταν η ανικανότητα της διοίκησης γίνεται επικίνδυνη για τους κατοίκους Ωραιοκάστρου ή πώς μια νιφάδα χιονιού παρέλυσε το Ωραιόκαστρο.

Ιανουαρίου 18, 2016
Από

Blue Monday για το Ωραιόκαστρο. Λίγο αλάτι ρε παιδιά! Φώναζαν οι οδηγοί το πρωί της Δευτέρας.

Εργαζόμενοι που δεν μπόρεσαν να πάνε στις  δουλειές τους, επαγγελματίες που ζημιώθηκαν οικονομικά,  επιβάτες που  ταλαιπωρήθηκαν  στα λεωφορεία και  ξεπάγιασαν μάταια στις στάσεις,  οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στους δρόμους ή έπαθαν ζημιές τα αυτοκίνητά τους.    Αυτά  είναι τα  κατορθώματα της διοίκησης Γαβότση, το πρωινό της Δευτέρας.  Όλη η Ελλάδα περίμενε τα καιρικά φαινόμενα, όλοι οι δήμοι πήραν τα απαιτούμενα μέτρα, εκτός από τον δήμο Ωραιοκάστρου, που μαζί με τα ορεινά χωριά του δήμου Λαγκαδά, ήταν οι μόνοι δήμοι που έμειναν κλειστά τα σχολεία.

Το Ωραιόκαστρο για άλλη μια φορά βρέθηκε για αρνητικό λόγο στην επικαιρότητα. Ήταν ο μόνος δήμος που με μια νιφάδα χιονιού παρέλυσαν τα πάντα και έφερε το Χάος.  Μπροστά στην πάνδημη κατακραυγή ο δήμαρχος Γαβότσης, μέσα από την εγνωσμένη πια ανικανότητα της διοίκησης του, έκανε το μόνο που του απέμεινε, πριν από τον έσχατο  διασυρμό.  Ζήτησε «συγνώμη» και ανέλαβε τις ευθύνες του, αλλά κι αυτές μισές, αφού όπως αναφέρεται στη δήλωσή του,  το κάνει μέχρι να βρεθούν οι υπεύθυνοι και «να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει». Ο κόσμος θα έσκαγε από τα γέλια με τη δήλωση αυτή, εάν δεν είχε σκάσει προηγουμένως από αγανάκτηση, από την παρωδία διοίκησης και τις επιπτώσεις της,  στη ζωή του.  

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση ο δήμαρχος είναι που δίνει εντολές και αναλαμβάνει τις ευθύνες σε έναν δήμο. Και για τελειώνουμε με τις αστειότητες. Είμαστε σίγουροι, ότι δεν πρόκειται να αποδοθούν ποτέ οι ευθύνες, γιατί  όταν ένας  δήμαρχος δίνει  εντολή για  να γίνουν έρευνες για τις ευθύνες του …δημάρχου, έχουμε κλαυσίγελω  ή σουρεάλ καταστάσεις.

Οι ευθύνες έτσι κι αλλιώς θα αποδοθούν από τους δημότες, όταν θα  ‘ρθει η ώρα.

Μέχρι τότε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, άντε και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων, όταν χιονίζει να έχουν από  ένα τσουβάλι αλάτι

Το μποτιλιάρισμα στον πιο κεντρικό δρόμο του Ωραιοκάστρου, στην οδό Θεσσαλονίκης, στην Γαλήνη

στα αυτοκίνητά τους ή ένα ΚΑΛΑΣ στην τσέπη τους και να ρίχνουν λίγο αλάτι στη στροφή του τρελού, όταν περάσει κάποιος απο εκεί.  Αυτό νομίζουμε ότι  μπορούν   να το κάνουν, είναι σίγουρα πιο εύκολο από το να διοικήσουν έναν Δήμο και να φέρουν το Χάος.

Οι δημότες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν για πολύ ώρα το έργο του Γαβότση στη Γαλήνη, τη σημαία!.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 + = 13