Άκυρο το χαράτσι της διοίκησης Γαβότση για τη σχολική στέγη στο δήμο Ωραιοκάστρου. Νίκη των δημοτών. Μεσίστιες οι σημαίες για τη διοίκηση του δήμου.

Ιανουαρίου 29, 2016
Από

Προϋπολογισμό μπορεί να μην κατάφερε να έχει ο Δήμος Ωραιοκάστρου, αλλά από σημαίες ....

«Συνεπώς η εν λόγω απόφαση είναι αόριστη, ασαφής και ανεπαρκώς αιτιολογημένη». Είναι μια από τις περιπτώσεις που η ανεπάρκεια της διοίκησης, λειτούργησε υπέρ των  δημοτών.  Έτσι το απλωμένο χέρι της διοίκησης του Δήμου προς  τις τσέπες των δημοτών, έμεινε μετέωρο κι άλλη μια απόφαση της διοίκησης Γαβότση πετάχτηκε  στον κάλαθο των αχρήστων.

Η απόφαση της διοίκησης Γαβότση  για το χαράτσι για τη σχολική στέγη,  ακυρώθηκε από τους πολίτες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ» του Γ. Παπακωνσταντίνου και τους χιλιάδες πολίτες που υπέγραψαν την προσφυγή προς  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Προσφυγή επίσης ενάντια  στην απόφαση για το χαράτσι κατέθεσε και ο Σ. Κελεσίδης σαν πολίτης, καθώς  και οι Δ. Καρασαββίδης,  Α. Πολυχρονίδης κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η απόφαση της διοίκησης για το χαράτσι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ακυρώθηκε γιατί

η διοίκηση Γαβότση, δείχνει προφανώς μια χαρακτηριστική αδυναμία στην τήρηση  των προβλεπόμενων διαδικασιών νομιμότητας και αντίθετα μια ροπή  στην προχειρότητα με  μια ισχυρή δόση ελαφρότητας.

Έτσι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παίρνοντας υπόψη τις προσφυγές και διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει προεκτιμούμενο κόστος των σχολικών αναγκών, δεν υπάρχει συνολικός προϋπολογισμός για τις σχολικές ανάγκες του δήμου, δεν υπάρχει συγκεκριμένο έργο ανέγερσης σχολείου  κι ότι ως εκ τούτου η απόφαση για το χαράτσι είναι  αυθαίρετη,  αδικαιολόγητη,  αόριστη και χωρίς καμιά μελέτη,  την ακύρωσε.

Για αυτό διαβάζοντας τη δήλωση του δημάρχου Γαβότση, μετά τα άσχημα για αυτόν μαντάτα ότι «δεν έχουν προτείνει λύσεις παρά τις περί τούτου επικλήσεις από πλευράς μου», εκτός από  τη διαπίστωση της γλωσσικής διαταραχής,  μας έρχεται στο μυαλό κι η γνωστή ρήση  του Μπαλζάκ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 5 = 2