«Ανεπίδεκτη μαθήσεως», άσχετη, ανίκανη και επικίνδυνη η γερασμένη διοίκηση Γαβότση, για το δήμο Ωραιόκαστρου.

Φεβρουαρίου 1, 2016
Από

Αδυνατούν να τηρήσουν το πλαίσιο νομιμότητας στις διαδικασίες λειτουργίας του Δήμου, με αποτέλεσμα να τρώνε "Άκυρο". Μέχρι πότε;

Εντύπωση προκαλεί  η παρέα των συνταξιούχων που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου και που στερείται παντελώς ακόμη και των στοιχειωδών  γνώσεων λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εάν μετά από τόσα χρόνια στη ζωή και στην τοπική αυτοδιοίκηση,  δεν  τα έμαθαν, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για αυτούς, αλλά ούτε και για τον Δήμο Ωραιοκάστρου.  Όσοι ακόμη πολίτες  ήταν αναποφάσιστοι για την τύχη του Δήμου Ωραιοκάστρου στα χέρια του Γαβότση, μετά το νέο φιάσκο με το Χαράτσι και πιο πριν με τις διπλές προσλήψεις και την αστυνομία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενάντια σε πολίτη και με τον Προϋπολογισμό τώρα,  το πήραν πια οριστικά απόφαση πως δεν υπάρχει πράγματι καμιά ελπίδα.

Σχεδόν όλες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ακυρώνονται κατά τον έλεγχο της νομιμότητας, η μια μετά την άλλη και ο Δήμος έχει περιέλθει σε μια κατάσταση παραλυσίας και γεροντικής άνοιας.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  αποτελεί ο Προϋπολογισμός. Μπήκαμε στον δεύτερο μήνα του 2016 και ο Δήμος ακόμη δεν έχει Προϋπολογισμό  για το νέο έτος. Απίστευτο; Κι όμως.   Παιδεύονται από τον Δεκέμβρη για να κάνουν προϋπολογισμό και δεν το καταφέρνουν!!! Η αντιπολίτευση έχει επιδείξει όλη την καλή διάθεση για να τους βοηθήσει. Συμβουλεύει τη διοίκηση, εξαντλώντας όλα τα αποθέματα υπομονής και καλής θέλησης, αλλά εις μάτην. Πρόσφατο περιστατικό, η απόφαση του προέδρου  Α. Καρύδη να συγκαλέσει  ΕΚΤΑΚΤΗ  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να  ψηφιστεί  ο  προϋπολογισμός, μαζί με το Τεχνικό Πρόγραμμα και το πλαίσιο δράσης σε ένα θέμα. Αμέσως  ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θέλησε να βοηθήσει και να προστατεύσει τον Δήμο, αλλά και τον παλιό του καθηγητή Α. Καρύδη, λέγοντάς του, ότι ο Προϋπολογισμός ενός Δήμου   δεν ψηφίζεται ΠΟΤΕ σε έκτακτη συνεδρίαση και σίγουρα όχι μαζί με άλλα θέματα.    Πληροφόρησε λοιπόν με όλη την καλή διάθεση  τον πρόεδρο και τον δήμαρχο, ότι δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία έκτακτη συνεδρίαση για την ψήφιση Προϋπολογισμού κι ότι τυχόν απόφαση  θα ακυρωθεί πάλι από την Αποκεντρωμένη διοίκηση. Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος και ο δήμαρχος δεν άκουσαν αυτούς που ξέρουν  και φυσικά την πάτησαν  επιβεβαιώνοντας  τον Όσκαρ Ουάιλντ που έγραφε:

« Οι γέροι πιστεύουν τα πάντα. Οι μεσήλικες υποψιάζονται τα πάντα. Οι νέοι ξέρουν τα πάντα».

Πάντως όσοι την Τρίτη 2/2 έχουν το κουράγιο μπορούν να έρθουν στο δημαρχείο ώρα 19:00  για να παρακολουθήσουν το θέαμα της  ειδικής  συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου που θα περιλαμβάνει πολλά νευράκια και γελάκια. Τα τρία  θέματα ημερήσιας διάταξης:

1). Ψήφιση  προϋπολογισμού,

2).  Τεχνικό πρόγραμμα  και

3). Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 × 3 =