Νίκος Τόσκας: «Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία, με τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τις διαμαρτυρίες»

Φεβρουαρίου 19, 2016
Από

Ξύνεται όχι στην γκλίτσα του τσομπάνη ο Γαβότσης, αλλά στην κάνη του τεθωρακισμένου του υποστράτηγου  τεθωρακισμένων ε.α. και αναπληρωτή  υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκου  Τόσκα*. Ο υπουργός λιτός και χωρίς πολλά λόγια με μια ευθεία βολή διέλυσε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου σχετικά με τις αξιοθρήνητες θέσεις του και δηλώσεις για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά. «Φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία με τις διαμαρτυρίες του και τις συγκεντρώσεις των κατοίκων» είπε ο υπουργός. Αναλυτικά  η αναδημοσίευση από το City West

«Καθένας θέλει να πετάξει το πρόβλημα από τη γειτονιά του, και οι εναλλακτικές που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη είναι προσχηματικές και ανεδαφικές (…) η λύση του ΟΛΘ για παράδειγμα, ήταν λύση για να απορριφθεί», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS FM της Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Σχετικά με το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε από την κυβέρνηση: «Είναι μακριά από την πόλη, το πιο κοντινό σπίτι είναι στα 2,5 χλμ. Δεν μπορούν τα κέντρα να πάνε πάνω στο βουνό, αλλά όχι και μέσα στη Θεσσαλονίκη.» Ο κ. Τόσκας έστρεψε τα «πυρά» του κατά του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, ο οποίος χθες, μιλώντας στον FOCUS είχε ζητήσει την παραίτησή του αναπληρωτή υπουργού, μετά τις δηλώσεις του ότι «η Θέρμη είναι ακριβή περιοχή.» «Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία, με τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τις διαμαρτυρίες», απάντησε ο κ. Τόσκας. Αναφορικά με τη λύση του στρατοπέδου 561 στη Θέρμη, πρόταση του δημάρχου της περιοχής, με την οποία συμφωνεί και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Και η πρόταση της Θέρμης ήταν για να απορριφτεί, αφού δεν μας δόθηκε παραχωρητήριο. Να μας πει αν θα αποδεχθεί ο δήμαρχος την δημιουργία του κέντρου αν το δεχθεί ο στρατός.» Μιλώντας ωστόσο στον FOCUS, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε, ότι δεν χρειάζεται κανένα παραχωρητήριο από τον Δήμο, αφού το συγκεκριμένο στρατόπεδο ανήκει στο Υπουργέιο Εθνικής Άμυνας.

http://citywest.gr/

*Ο Νίκος Τόσκας αποφοίτησε από το σχολείο τεθωρακισμένων ΗΠΑ.

Υπηρέτησε στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) σαν υπεύθυνος για θέματα αμυντικής πολιτικής. Υπηρέτησε στο νατοϊκό στρατηγείο της Νεάπολης Ιταλίας σαν υπεύθυνος για εκτιμήσεις πληροφοριών για τα Βαλκάνια, Κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή. Στάλθηκε από την Νάπολη στο Σαράγεβο (Βοσνία) μετά από ενέργειες του Τούρκου προϊσταμένου του και του τουρκικού γενικού επιτελείου, το οποίο έστειλε έγγραφο διαμαρτυρία στη νατοϊκή διοίκηση ότι εκτελεί τα καθήκοντά του με εθνικά κριτήρια και όχι νατοϊκά.

Υπηρέτησε στη θέση του Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), δίδαξε στη Σχολή Πολέμου σαν καθηγητής της έδρας τακτικής και υπήρξε  διοικητής της 25ης   τεθωρακισμένης ταξιαρχίας Ξάνθης, από όπου και αποστρατεύθηκε προκλητικά για τα δημοκρατικά του φρονήματα.  

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to Νίκος Τόσκας: «Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία, με τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τις διαμαρτυρίες»

  1. Καλι on Φεβρουαρίου 19, 2016 at 23:05

   Γιατί δεν έρχεται να δει που είναι τα πρώτα σπίτια αυτός ο κύριος, που μέχρι εχθές δεν ήξερε που είναι τα διαβατα. Στα 50 μέτρα είναι οι πρώτες κατοικίες.

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  × 2 = 14