Γαβότσης προς σύλλογο γονέων 1ου δημοτικού Ωραιοκάστρου, «Δεν έχετε δικαίωμα να με κρίνετε. Μόνο να με χειροκροτάτε».

Μαρτίου 15, 2016
Από

Αυτή είναι η λύση του Γαβότση στο στεγαστικό πρόβλημα του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε γιατί θεωρείται αντιπολίτευση στη διοίκηση.

Αυτή είναι επί της ουσίας  η  απάντηση  του δημάρχου στην επιστολή του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου για τα προβλήματα του σχολείου.

Όταν όμως ένας  δήμαρχος «διαπληκτίζεται» δημόσια  με έναν σύλλογο γονέων, σημαίνει απλά ότι έχει αποτύχει.

Καμιά κατάπληξη δεν προκαλεί πια το θράσος  του δημάρχου Γαβότση, ο οποίος αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για την αδυναμία ανταπόκρισής στις υποχρεώσεις  του, αλλά  και για την έκδηλη ανεπάρκειά του, «διαπληκτίζεται»  δημόσια με έναν  σύλλογο γονέων, ο οποίος αγωνίζεται για τα αυτονόητα. Να εκτελούνται δηλαδή κανονικά οι εργασίες συντήρησης του σχολείου, να  έχουν τα παιδιά το σχολείο που τα αξίζει και να κάνουν  επιτέλους μάθημα σε κανονικές αίθουσες κι όχι σε αποθήκες και σε kibo.

Αντί να λοιπόν να απολογηθεί ο κος δήμαρχος για όλα αυτά και για τις ευθύνες του, επιπλήττει  τους γονείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και «καυτηριάζει», όπως γράφεται σε ανακοίνωση του δήμου, τα γραφόμενά τους, αφού προφανώς δεν μπορεί  τίποτα άλλο να κάνει.   

Και όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, ο δήμαρχος ασχολείται με το ύφος της επιστολής των γονέων και αποφαίνεται ότι «περί άλλων τυρβάζετε», χωρίς βέβαια να τολμάει να κατονομάσει τι «τυρβάζουν» επιτέλους οι γονείς για να μάθουν και οι υπόλοιποι.

 

Αυτό είναι το έργο του Γαβότση στο Ωραιόκαστρο.

Και επειδή συνήθως ο κατήφορος δεν έχει τέλος, ο δήμαρχος καταλήγει στο γνωστό  ρεφρέν, εάν μπορεί ή όχι ένας σύλλογος γονέων να κρίνει τις ενέργειες μιας  δημοτικής αρχής. Και επειδή τον ίδιο προφανώς τον συμφέρει να μην τον κρίνουν, γιατί δεν κάνει τίποτα, βγάζει το πόρισμα ότι οι σύλλογοι δεν πρέπει να μιλάνε, κοινώς να το βουλώσουν, γιατί δεν επιτρέπει το καταστατικό τους να κάνουν …αντιπολίτευση. Το μόνο που τους επιτρέπεται κατά τον κο Γαβότση, εάν καταλάβαμε καλά,  είναι να τον χειροκροτάνε.

Και καταλήγει με την ανεπανάληπτη φράση προς το σύλλογο γονέων  «Με λίγα λόγια καταστρατηγείτε τις διατάξεις του καταστατικού σας» και νομίζει ότι έτσι  ξεμπερδεύει με τους γονείς και τις υποχρεώσεις του.

 Και επειδή κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτά τα  παραληρήματα η απάντηση δίνεται από την παράφραση των στίχων «εδώ είναι Ωραιόκαστρο, δεν είναι …» και καλά θα κάνει να το καταλάβει μια ώρα αρχύτερα ο δήμαρχος.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι  οι σχέσεις του Γαβότση ως δημάρχου ακόμη της Μυγδονίας με τους συλλόγους γονέων ήταν διαταραγμένες. Γιατί απλά οι γονείς θέλουνε το αυτονόητο, θέλουν  σχολεία για τα παιδιά τους και ο Γαβότσης επειδή σαν δήμαρχος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί  αναζητούσε διάφορα άλλα κίνητρα πίσω από τις ενέργειες των γονέων. Λες και έχουν όρεξη οι γονείς να ασχολούνται με αυτόν, για να περνάνε την ώρα τους. Αυτό τότε σαν δήμαρχος Μυγδονίας το πλήρωσε ακριβά, με αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές και να βγαίνει από τότε πάντα τελευταίος στο Μελισσοχώρι.  Και τώρα βλέπουμε να συνεχίζει την ίδια τακτική και στο Ωραιόκαστρο, γιατί  «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

Η δε  απάντηση του δημάρχου στο σύλλογο γονέων, για όσους ενδιαφέρονται να τη διαβάσουν  κοσμεί το σάιτ του δήμου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 + = 12