{ΒΙΝΤΕΟ}. Πανδαιμόνιο. Διακόπηκε το δημοτικό συμβούλιο. Ανερμάτιστη και ανεύθυνη η στάση της διοίκησης προς τους απλήρωτους συμβασιούχους του δήμου Ωραιοκάστρου.

Απριλίου 20, 2016
Από

 «Δεν μιλάς! Έχασες τη μιλιά σου, ε!» έλεγαν οι απολυμένοι και απλήρωτοι συμβασιούχοι στον  Γαβότση, που κάθονταν στη θέση του δημάρχου χωρίς να βγάζει μιλιά, άλαλος κι ακίνητος.

Ήταν η στιγμή που ξεχείλισε η αγανάκτηση, όταν ο αντιδήμαρχος Η. Τσακαλίδης και ο πρόεδρος Α. Καρύδης, προσπαθούσαν μάταια να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Γιατί δηλαδή η διοίκηση αρνούνταν   να δεχτεί κι απέρριπτε την πρόταση της αντιπολίτευσης για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι. Τότε οι συμβασιούχοι που παραβρίσκονταν στο δημοτικό συμβούλιο δεν άντεξαν και  κινήθηκαν προς το δήμαρχο για να ζητήσουν εξηγήσεις.  Εξηγήσεις, γιατί ενώ τους προσέλαβε μετά τους απόλυσε. Εξηγήσεις, γιατί τους αφήνει απλήρωτους και παίζει με τις ζωές των οικογενειών τους κι εξηγήσεις γιατί ενώ τους έλεγε ότι δεν είναι ανάλγητος και θα βρεθεί λύση, λύση δεν βρέθηκε και  τώρα σωπαίνει.

Πράγματι  το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ότι ο δήμαρχος έχασε τη μιλιά του και δεν ανταποκρίνονταν στις επανειλημμένες εκκλήσεις των συμβασιούχων για απαντήσεις και διάλογο.  Αξιοσημείωτο δε είναι ότι οι συμβασιούχοι παρά τον εμπαιγμό και την απόγνωση που βρέθηκαν εξαιτίας των χειρισμών του  Γαβότση, διατηρούσαν την ψυχραιμία τους και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους. Η αντιπολίτευση μετά από αυτήν την εξέλιξη και τη στάση της διοίκησης αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή ότι εμπαίζει τους συμβασιούχους κι ότι δεν έχει πρόθεση να συναινέσει  στη λύση του προβλήματος που η ίδια δημιούργησε.

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή  της ομιλίας του συνηγόρου των συμβασιούχων, αλλά και του προέδρου του ΕΚΘ, ότι θα κινηθούν πια  δικαστικά και για τις ποινικές ευθύνες της διοίκησης για το χειρισμό της στο θέμα των συμβασιούχων.

Επίσης ο συνήγορος τωνσυμβασιούχων κ. Νικολαϊδης απευθυνόμενος προς το δήμαρχο  τόνισε:

«Ζητώ την ελάχιστη έστω ευθιξία σας προκειμένου ενόψει της Ανάστασης  και του Πάσχα, να καταβάλλετε  αυτά που οφείλετε.  Οι ενέργειες σας δεν είναι σύννομες. Λυπάμαι. Σας κάνω την τελευταία έκκληση να συνεργαστείτε  με όλες τις παρατάξεις να βρεθεί λύση.  Είναι θέμα πλέον ανθρωπισμού. Δείξτε την ελάχιστη ανθρωπιά ειδικά ενόψει των   Άγιων ημερών που πλησιάζουν, για αυτούς τους ανθρώπους  που είναι με πολυμελείς οικογένειες και  μακροχρόνιοι άνεργοι».   

Οι συμβασιούχοι παρέμειναν στις θέσεις τους και μπροστά στην έκδηλη αδυναμία του δημάρχου να ανταποκριθεί στις ευθύνες του, διακόπηκε η συνεδρίαση. Ο δήμαρχος κατέφυγε στο γραφείο του και οι συμβασιούχοι παρέμειναν έξω από το δημαρχείο τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα. Η ανερμάτιστη κι ανεύθυνη στάση της διοίκησης του δήμου στο θέμα των συμβασιούχων έχει οδηγήσει το δήμο σε αδιέξοδο και τους συμβασιούχους στην απόγνωση.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 × = 45