Που πάει ο Δήμος Ωραιοκάστρου με τη διοίκηση Γαβότση;

Απριλίου 25, 2016
Από

Είναι γνωστό ότι ο  Οιδίπους  τέλειωσε την περίοδο της βασιλείας του βγάζοντας μόνος του τα μάτια του, το ίδιο κάνει και ο Γαβότσης,  πολύ πριν όμως τελειώσει η θητεία του.

 

Οι γκάφες και οι παρατυπίες της διοίκησης διαδέχονται η μια την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου βρίσκεται στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών και διαμαρτυριών, προκαλώντας το πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Τα τελευταία γεγονότα με τους συμβασιούχους, η συστηματική και μόνιμη επιλογή των απευθείας αναθέσεων και η συνεχής ακύρωση των αποφάσεων της διοίκησης κατά τον έλεγχο της νομιμότητας, έρχονται να αναδείξουν για ακόμη μία φορά την προχειρότητα και την  ελαφρότητα, αλλά και το αδιέξοδο  της δημοτικής αρχής.

Επιπλέον η αδυναμία της να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο δήμος  δημιουργεί πολλαπλασιαστικά προβλήματα  στη λειτουργία του Δήμου, των υπηρεσιών του και στην οικονομική του κατάσταση.

Δεν πρόκειται φυσικά για ένα πολιτικό παράδοξο, αλλά γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα επί δεκαετίες, αφού η τοπική

Σε λίγο έτσι θα κυκλοφορούν οι της διοίκησης για να αποφεύγουν τους δημότες

αυτοδιοίκηση  υπήρξε ο εταίρος του πολιτικού συστήματος στην παθογένεια, τη διαφθορά,  τις πελατειακές σχέσεις και τη χρεοκοπία.

Στην περίπτωση του δήμου Ωραιοκάστρου, έγινε  κι ένα βήμα παραπάνω, όπως φάνηκε και στο θέμα των προσλήψεων και στη συνέχεια των απολύσεων των συμβασιούχων.  Η  διοίκηση πορεύεται με το σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» και  πέρασε  από τα λόγια στην πράξη, επιτυγχάνοντας έτσι την πλήρη αποτυχία και στην  απλή  διαχείριση των θεμάτων του Δήμου.

Εκεί  καταλήγει μια διοίκηση όταν παίζει για αυτήν πρωτεύοντα ρόλο η φιγούρα  και η προβολή. Όταν άσχετα αφηνιασμένα και μη, ψώνια γυρνάνε μόνο γύρω από τον εαυτό τους. Όταν  απουσιάζει ο στρατηγικός σχεδιασμός και για αυτό  έχει απαξιωθεί η Επιτροπή διαβούλευσης και η κοινωνική συμμετοχή.

Δεν έχουν τελειωμό οι γκάφες της διοίκησης Γαβότση, με αποκορύφωμα τις προσλήψεις και απολύσεις των συμβασιούχων.

Όταν  δεν υπάρχει ένα πενταετές πρόγραμμα επιλογών για το Δήμο και για αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα ετήσιο πρόγραμμα δράσης της διοίκησης. Όταν  δεν υπάρχει ένας  προϋπολογισμός  πραγματικός  και ειλικρινής,  χωρίς εικονικά έσοδα, χωρίς εικονικά νούμερα και για αυτό  κάθε μήνα «αναμορφώνεται». Όταν  υπάρχει μόνο το «βλέποντας και κάνοντας».  Όταν όμως  επικρατεί η εμπάθεια, ο θυμός, το μίσος και το  κόμπλεξ, ούτε βλέπεις, ούτε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι σοβαρότητα για  να χαραχτεί  μια ωφέλιμη τακτική για το Δήμο με γνώση και  ψυχραιμία.

Να εφαρμοστεί επιτέλους  η αρχή της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της δημοκρατικής λειτουργίας και του σεβασμού της μειοψηφίας και  των πολιτών.

Το ερώτημα είναι λοιπόν  εάν μπορεί η διοίκηση Γαβότση να γίνει  χρήσιμη  για το Δήμο και να κάνει αυτά που οφείλει. Με την άγνοια και την ανούσια μπουρδολογία που την χαρακτηρίζει και τα δείγματα γραφής που έδωσε στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στη διοίκηση η απάντηση δεν είναι ενθαρρυντική.  Αντίθετα προβληματίζει έντονα  τους δημότες η έκδηλη  κι επικίνδυνη  ανεπάρκεια της  να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη.

 Και η  απάντηση στο ερώτημα που πάει ο δήμος Ωραιοκάστρου – που όλοι πια αρχίζουν  να βλέπουν εκτός από  τη διοίκηση- είναι στα βράχια.  

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 × 8 =