«Όλα τα είχε η Μαριορή, τα ξεφωνητά για τους πρόσφυγες την μάραναν!». Οι ψεύτικοι ισχυρισμοί του δημάρχου.

Απριλίου 25, 2016
Από

Το πρωην εργοστάσιο ΕΧΕΛΚΑ που βρίσκεται στην Συμμαχική οδό έτοιμο να λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Γαβότσης την πάτησε σαν τον ψεύτη βοσκό του παραμυθιού με τον λύκο. Φώναζε, φώναζε για τους  πρόσφυγες για το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά που δεν τον αφορούσε και τώρα που θα χρησιμοποιηθεί ένας ιδιωτικός χώρος ως  κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στα όρια του δήμου, δεν τον ακούει κανένας και καλά κάνουν.

Ψέματα ή Άγνοια;

Εντύπωση πάντως προκαλεί στην προκειμένη περίπτωση η ευκολία  με την οποία επικαλείται ψεύτικους ισχυρισμούς κι έωλα επιχειρήματα προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. Ή ο δήμαρχος  είναι  ψεύτης ή είναι άσχετος και δεν γνωρίζει τι γίνεται στο δήμο του. Δεν πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να συμβαίνει το πρώτο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει το δεύτερο, ότι δηλαδή δεν ξέρει τι γίνεται στο δήμο του.

Γιατί εάν γνώριζε θα ήξερε ότι τα γεύματα για τους πρόσφυγες στα Διαβατά δεν τα ετοιμάζει  ο στρατός στο στρατόπεδο Ασσήρου, οπότε δεν μπορεί να «γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης με 7 πλήρη φορτία- δρομολόγια εβδομαδιαίως».

 Τα γεύματα εκτός από ένα  σύντομο αρχικό διάστημα του Φλεβάρη, που τα ετοίμαζε ο στρατός, από τον Μάρτιο  τα ετοιμάζει η  Hellenic Catering ΑΕ κάπου στη Σίνδο. Εκτός κι εάν  έχει πέσει και  ίδιος θύμα ψεύτικων στοιχείων που του δίνουν κάποιοι για να δικαιολογούν ανύπαρκτα δρομολόγια στην υπηρεσία καθαριότητας και τον εκθέτουν. Αλλά πρέπει να το πει.

Έτσι λοιπόν ο δήμαρχος εκτίθεται στις επιστολές του προς του δύο υπουργούς όταν γράφει:

 «Ο δήμος μας είναι ήδη επιβαρυμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού καθώς το στρατόπεδο Ασσήρου στο οποίο γίνεται προετοιμασία γευμάτων, βρίσκεται στα διοικητικά μας όρια και κάνουμε αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης με 7 πλήρη φορτία- δρομολόγια εβδομαδιαίως».

 Στις ίδιες επιστολές  αναφέρει ότι ο δήμος συμμετέχει και στην «αποκομιδή απορριμμάτων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου σε συνεργασία με άλλους δήμους». Ας είναι καλά ο μπάρμπα- Γιάννης ο Μπουτάρης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που φροντίζει ο άνθρωπος, εάν και δεν υποχρεούται, καθημερινά σχεδόν για την  αποκομιδή και που και που πάει και ο τοπικός δήμος Δέλτα, με τον δάσκαλο δήμαρχο και κατόπιν οι άλλοι όμοροι Δήμοι.

Η επίκληση λοιπόν τέτοιου είδους  ανυπόστατων ισχυρισμών το λιγότερο κλονίζουν γενικότερα την αξιοπιστία του δημάρχου, ως συνομιλητή.

Επιστολές με προειδοποιήσεις και απειλές και για τα Διαβατά.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογες επιστολές ο κος Γαβότσης είχε στείλει στα αρμόδια υπουργεία και για το στρατόπεδο των Διαβατών –χωρίς να του πέφτει λόγος-  με τις οποίες προειδοποιούσε μάλιστα ότι  εάν δεν δοθούν τα στοιχεία για την απόφαση να γίνει κέντρο προσφύγων, ο δήμος θα αναγκαστεί να προβεί στις νόμιμες ενέργειες και απειλούσε  «Σε περίπτωση που προχωρήσετε στην συνέχιση των εργασιών, σας γνωστοποιούμε ότι, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας και ιδίως του δικαιώματός μας να προσφύγουμε στα αστικά δικαστήρια εναντίον σας».

Τελικά και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το στρατόπεδο έγινε μια χαρά κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων και  πρώτοι-πρώτοι που έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους  πρόσφυγες ήταν οι κάτοικοι των Διαβατών που αντιδρούσαν και μετά του Ωραιοκάστρου. Ο δε  δήμαρχος Γαβότσης μάλλον έμεινε με τις απειλές στο χέρι.  Στο τέλος  μπλέχτηκε και σε δημόσιες διαμάχες με το ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο» που το απειλούσε κι αυτό με μηνύσεις, αλλά και  με υπουργούς, μεταξύ των οποίων και με τον υποστράτηγο Ν. Τόσκα  Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έβαλε τον Γαβότση στην θέση του λέγοντας: «Ο Γαβότσης φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία…» και ησύχασε.

Το Ωραιόκαστρο της Αλληλεγγύης

Τώρα όσον αφορά το Ωραιόκαστρο. Πρώτα- πρώτα ο συγκεκριμένος χώρος του  πρώην εργοστασίου  EXELKA είναι ιδιωτικός. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε αναζήτηση χώρων ανά την Ελλάδα για τη φιλοξενία των προσφύγων. Όπως κάνει η χώρα μας κι αποσπά διεθνή εγκώμια για τη στάση της στο προσφυγικό κι όπως γίνεται σε όλη την  Ελλάδα από τους περισσότερους Δήμους  έτσι και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, όμορφα και πολιτισμένα οφείλει να αναλάβει το μερτικό του, από το βάρος που σηκώνει η πατρίδα  μας, χωρίς υστερίες και ξεφωνητά.

Η δε διοίκηση του Δήμου, ας  αντιμετωπίσει επιτέλους ένα θέμα, τόσο σοβαρό, όπως το προσφυγικό,  με την πρέπουσα σοβαρότητα και όχι με κραυγές και την μέθοδο της κολοκυθιάς, που λέει «γιατί σε μας κι όχι αλλού».

 Γιατί όπως είπε και η Βασίλισσα Ράνια απο τη Λέσβο: «Χρειαζόμαστε μια συλλογική και αξιακή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, βασισμένη στο ότι η κατανομή των βαρών δεν είναι μεταφορά των βαρών»

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 + 8 =