Σε άλλους μοιράζουν απολύσεις και σε άλλους επιδόματα, στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Απριλίου 26, 2016
Από

Με σχετική απόφαση  υπάλληλοι της ΔΗΚΕΩ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση)  θα παίρνουν το λεγόμενο «επίδομα θέσης ευθύνης».

Με εισήγηση του ο πρόεδρος  της ΔΗΚΕΩ κος  Ζιακούλης  ζήτησε «τον ορισμό ως προϊσταμένων με τη χορήγηση του επιδόματος που ορίζει ο νόμος» κι έτσι ορίστηκαν δύο προϊστάμενοι τμημάτων και μια γενική προϊσταμένη διεύθυνσης.

Στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια αναφέρεται  μεταξύ άλλων:

«2. Εγκρίνει τη χορήγηση του αναλόγου νομίμου επιδόματος θέσης ευθύνης στους ανωτέρω υπαλλήλους».

Σύμφωνα με το νόμο  4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α) και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών

«Σύμφωνα με την παράγραφο αυτή το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ. εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, των  φορέων της υποπαραγράφου1α απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900,00 Ευρώ το μήνα»

 Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία στο σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Καταψηφίστηκε από τον Ατμαζίδη Γιώργο, ενώ η κα Κόκκινου Ήβη δήλωσε παρούσα.

Εάν όλα έγιναν σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία και έχει ο δήμος τα απαιτούμενα χρήματα,  τότε δεν μένει σε μας παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις θέσεις ευθύνης που κατέλαβαν οι τρεις εργαζόμενοι.

 Οι επιδοματικές πολιτικές έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της κριτικής και  έχουν  προκαλέσει πολλές  συζητήσεις   κατά καιρούς. Κυβερνήσεις και διάφορες διοικήσεις ασκούσαν πολιτικές διαχωρισμού και διάσπασης των εργαζομένων με τις  λεγόμενες   επιδοματικές   πολιτικές, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές, με την επιλεκτική μεταχείριση των εργαζομένων.

 https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9E%CE%A6%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%A07-%CE%9A1%CE%99?inline=true

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 + 8 =