Ιστορίες τρέλας στο Ωραιόκαστρο-(ΔΟΠΠΑΩ).Σημεία και τέρατα στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Διώξεις στον Λαγκαδά.

Μαΐου 9, 2016
Από

«Οι μέδουσες έχουν επιβιώσει 650 εκατομμύρια χρόνια χωρίς εγκέφαλο, τι σας κάνει να πιστεύετε  ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις  δεν έχουν μέλλον», για να παραφράσουμε μια  γνωστή ατάκα του Αρκά από ένα σκίτσο του.  Σημεία και τέρατα λοιπόν στις δημοτικές επιχειρήσεις, που η χωρίς προηγούμενο διαφθορά και  κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος ανάγκασε ακόμα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να περιορίσουν τον αριθμό τους  ανά δήμο, αφού  είχαν μετατραπεί σε μαύρες  τρύπες που κατάπιναν  κι εξαφάνιζαν, ανεξέλεγκτα  τα λεφτά από τους  προϋπολογισμούς  των Δήμων.

Ένα ενδεικτικό έργο Δημοτικής Επιχείρησης κάπου στην Ελλάδα.

Πρόσφατο περιστατικό η Δημοτική Επιχειρήση Υδρευσης Λαγκαδά που ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για απιστία και πλαστογραφία σε βάρος του πρώην δημάρχου και  συνολικά πέντε προσώπων για την μαύρη τρύπα στα ταμεία ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ!!!

Ο δήμος Ωραιοκάστρου διαθέτει τρεις δημοτικές επιχειρήσεις.  Μια είναι η  ΔΗΚΕΩ, που για χάρη της έπεσε ξύλο με μπουνιές και γροθιές και το Ωραιόκαστρο, γνώρισε νέες δόξες δημοσιότητας  στα δελτία ειδήσεων. Η άλλη δε η Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης (ΔΕΥΑΩ), έχει περισσότερη πλάκα, αφού είναι ίσως η μόνη δημοτική  επιχείρηση ύδρευσης στην Ελλάδα που υπάρχει χωρίς να έχει αντικείμενο, αφού χρόνια τώρα δεν παρέχει πόσιμο νερό στους κατοίκους.   Η τρίτη είναι η ΔΟΠΠΑΩ, που έγινε γνωστή με τις απολύσεις των εργαζόμενων συμβασιούχων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι που επιλέγονται  από τους δημάρχους για να προεδρεύουν στις δημοτικές επιχειρήσεις κάνουν τους δημότες να αναρωτιούνται:  «είναι πράγματι τόσο ηλίθιοι ή το παίζουν για να σε αποσυντονίζουν» και δεν είναι λίγοι οι δημότες που αν τύχη και τους συναντήσουν  τους κοιτούν για ώρες με το στόμα ανοιχτό.   Ναι, αυτούς  που κατέλαβαν τις θέσεις του προέδρου  με τουπέ καρδινάλιου και θράσος χιλίων πιθήκων, προκειμένου να κρύψουν την ανεπάρκεια  και την παντελή άγνοια τους, στην οποία είναι αξεπέραστοι. Πολλοί δε δημότες ανατρέχουν ακόμη και στην γνώμη των ειδικών, οι οποίοι με τη σειρά τους εκφράζουν  αρκετές αμφιβολίες για το αν καλύπτεται η συγκεκριμένη περίπτωση των προέδρων από την υπάρχουσα βιβλιογραφία.

Άλλο ένα έργο της Δημοτικής Επιχείρησης, η γλίτσα (πρασίνισμα νερού) στην πισίνα του κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου

Έτσι αντί να ασχοληθούν με τη δουλειά τους και να παράγουν έργο,  αδυνατούν και κανιβαλίζουν, κατηγορούν και κουτσομπολεύουν. Τις υπόλοιπες ώρες μοιράζουν δωρεάν κουτόχορτο στους δημότες, από αυτό που τρέφονται οι ίδιοι και απευθείας αναθέσεις στους διάφορους προμηθευτές και συνεργάτες του δήμου, για  τις  οποίες πολλοί έχουν κατηγορηθεί ότι τρέφονται  και οι ίδιοι και κυρίως αυτοί που τους βάλανε.

Με την αλαζονεία της εξουσίας  και με περισσή έπαρση καλύπτουν την αδυναμία τους. Την πλάνη δε και την  λαθεμένη εικόνα για τα διάφορα ζητήματα, που δεν μπορούν να αντιληφθούν, την καλύπτουν με την «επιβολή  δια της ισχύος». Και φυσικά δεν μπορούν   να αντιληφθούν , λόγω περιορισμένων πνευματικών δυνατοτήτων,  στις περισσότερες των περιπτώσεων,  ότι κλεισμένοι  στον περίγυρο των  αυλικών που πάντα βρίσκονται , κόβουν  ουσιαστικά τους όποιους δεσμούς από κάθε τι λειτουργικό και δημιουργικό τους  περιβάλλει στις υπηρεσίες του δήμου και που κάτω από άλλες συνθήκες θα τους  στήριζε σε δύσκολες περιστάσεις. Όταν το ανακαλύπτουν, συνήθως είναι  πολύ αργά. Η αλαζονεία και η μεγαλομανία, αλά Μαντάμ- Σουσού,   οδηγούν αργά ή γρήγορα στην καταστροφή και στον διασυρμό.   

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι του ΔΟΠΠΑΩ που επέστρεψαν  και  η πρόεδρος που τους απέλυσε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η  περίπτωση της απόλυσης όλου του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Ωραιοκάστρου. Κανένας άλλος δήμος δεν ενήργησε με τέτοια και  τόση ελαφρότητα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μόνο ένα τρικυμισμένο μυαλό θα μπορούσε να συλλάβει τέτοια ιδέα, έκτρωμα. Για αυτό και μετά από τις πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων- δεν χρειάστηκαν πολλά – ένα μπλοκάρισμα στην είσοδο του δημαρχείου κι ένα κυνηγηματάκι στις σκάλες του δημαρχείου, μαζί με τη δημοσιότητα και  η διοίκηση του δήμου, άρον-άρον ανακάλεσε τις απολύσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις στον πολιτισμένο κόσμο της αξιοπρέπειας δύο τινά συμβαίνουν.  Ή η πρόεδρος που εισηγήθηκε και αποφάσισε τις απολύσεις παραιτείται ή επιμένει κι απολύονται οι εργαζόμενοι. Αφού δεν απολύθηκαν οι εργαζόμενοι και η πρόεδρος «έφαγε πόρτα» που λένε, τώρα  με τι μούτρα θα αντικρίζει τους εργαζόμενους και θα ασκήσει διοίκηση; Τα στραπατσαρισμένα;

Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς τους προέδρους δεν έχουν ούτε καν παλαιά υποδήματα ώστε να γράψουν εκεί το αντικείμενο που υποτίθεται ότι υπηρετούν από τη θέση τους, μια και πρόκειται στην συντριπτική τους πλειοψηφία για παρατρεχάμενους, γλείφτες, και λοιπές θλιβερές ασήμαντες φιγούρες , που με την επέμβαση συνήθως του εισαγγελέα γίνονται και πανελληνίως γνωστοί.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 8 = 17