Άρχισε η μάχη των επιγόνων. Απών ο Γαβότσης από το δημοτικό συμβούλιο. Αναβάλλεται η ονοματοδοσία στο «βουναλάκι». Άνω- κάτω η διοικούσα παράταξη.

Μαΐου 12, 2016
Από

 Θέματα τα οποία θα μπορούσαν να τα είχαν διευθετήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Απρίλη και να είναι όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις Μνήμης του Ποντιακού ελληνισμού τον Μάιο, τα άφησαν όλα τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα  πάλι να τρέχουν και να μην φτάνουν. Ύστερα τους φταίει η αντιπολίτευση, τους φταίνε τα blogs και όλοι οι άλλοι,  εκτός από τον κακό τους εαυτό.

Τους έχουμε πια συνηθίσει. Δεν μας  εκπλήσσει τίποτα  από αυτή τη διοίκηση. Η οποία με αντιδήμαρχο πόντιο και πρόεδρο ποντιακού σωματείου δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί ούτε στις πάγιες ετήσιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις  Μνήμης  των Ποντίων.

Και συγκαλεί  έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- λες και δεν το ήξεραν-  για  τις απαιτούμενες  δαπάνες  και  την έκδοση σχετικού ψηφίσματος και ….με την ευκαιρία και για το θέμα της ονοματοθεσίας της παιδικής χαράς  στο βουναλάκι σε «19η Μαΐου», για την επόμενη ημέρα.. Η προχειρότητα κι έλλειψη σοβαρότητας σε όλο της το μεγαλείο….

Και κάπως έτσι  άρχισε το πανηγύρι. Οι σύμβουλοι ενημερώθηκαν το πρωί  της Πέμπτης, ότι θα γίνει  έκτακτη συνεδρίαση στις 4 το απόγευμα. Αποτέλεσμα; τηλέφωνα ως την τελευταία στιγμή σε συμβούλους για να έρθουν στη συνεδρίαση. Όμως είχαμε απουσίες,  έλλειψη απαρτίας, διαβουλεύσεις, καυγάδες  και τελικά αποχωρήσεις και διάλυση της συνεδρίασης.

Πρώτος μεταξύ των απόντων ο ίδιος ο δήμαρχος κος Γαβότσης, ο οποίος αφού δεν έχει την τύχη να είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου, ίσως να άρχισε να κουράζεται ο άνθρωπος με τα αδιάκοπα πηγαινέλα που απαιτεί η θέση του δημάρχου.  Άρον – άρον κατέφθαναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι νοικοκυρές με τις ποδιές  από το μεσημεριανό μαγείρεμα, άλλες απο το κομμωτήριο   και οι  άνδρες με τα ρούχα της δουλειάς, αφού δεν πρόλαβαν να πάνε στα σπίτια τους να αλλάξουν. Μερικοί δε που ήταν  και η σειρά τους για το φύλαγμα των παιδιών, τα έφεραν κι αυτά στην έκτακτη  συνεδρίαση. Η οποία παρόλα αυτά  δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Η αντιπολίτευση διεμήνυσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ότι απαιτεί σοβαρότητα κι ότι εάν δεν αποσσύρει  το τρίτο θέμα από την ημερήσια διάταξη που αφορούσε την ονοματοδοσία της παιδικής χαράς στο βουναλάκι σε «19η Μαΐου» θα αποχωρήσει και τότε συνεδρίαση γιοκ, αφού δεν θα υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία. Συμφωνήθηκε μάλιστα για αυτό το σκοπό να προταθεί άλλος κεντρικός χώρος, για ονοματοδοσία της «19ης Μαΐου», που να αρμόζει στην περίσταση, όπως  τα «ΑΛΩΝΙΑ» και όχι η παιδική χαρά στο  απόκεντρο «βουναλάκι».

Ο  πρόεδρος  προφανώς νομίζοντας  ότι εκπροσωπεί  το σύνολο της παράταξης δέχθηκε  κι άρχισε η συνεδρίαση, που επιφύλασσε σκηνές  απείρου κάλους.  Ο αντιδήμαρχος  κος Τσακαλίδης  θεωρώντας προφανώς  ότι αυτός εκφράζει την παράταξη  και δεν τον καλύπτει ο πρόεδρος, επανέφερε την πρότασή του για το «βουναλάκι» και επέμενε σε αυτήν,  με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν και να αρχίσουν να αποχωρούν από την κωμικοτραγική πια συνεδρίαση οι σύμβουλοι της διοίκησης, Αντωνιάδου, Χατζηαγόρου κ.α καθώς  και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Τελικά η συνεδρίαση διαλύθηκε  και για άλλη μια φορά διασύρθηκε ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης.

Θα μείνουν με την  π…ρόσκληση  στο χέρι.

Οπότε αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση  δημοτικού συμβουλίου,  δεν μπορεί  να πραγματοποιηθεί  η εκδήλωση που ανακοίνωσε αυθαίρετα η διοίκηση για την ονοματοδοσία της παιδικής  χαράς στο «βουναλάκι» σε «19η Μαΐου». Πάει τζάμπα η  πρόσκληση του δημάρχου που μοιράστηκε με τυμπανοκρουσίες και με μπόλικη  προχειρότητα κι ελαφρότητα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Οι επίσημοι μπορούν να περιμένουν την κανονική τελετή  ονοματοδοσίας, γιατί κανένας τους δεν θα θέλει να εκτεθεί συμμετέχοντας σε μια παρωδία.  Είπαμε είναι όλοι νέοι ..συνταξιούχοι στη διοίκηση κι έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να μάθουν. Και μάλιστα τώρα που άρχισε και η  μάχη των σπιθαμιαίων επιγόνων θα έχει ακόμα πιο πολύ πλάκα, που  θα την πληρώσει όμως ακριβά το Ωραιόκαστρο.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 − = 4